głębokości ok LxH 24x10 cm 7 białek 1 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. oleju 4 łyżki wody 1 kisiel truskawkowy 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki polewa czekoladowa - u mnie własnego wyrobu, przepis idealny (!) do znalezienia TU kolorowe groszki czekoladowe - do udekorowania po wierzchu Białka ubić mikserem ze szczyptą soli
Grunt to przepis!Ulubione śniadanie mojej Mamy :) Na tyle ulubione, że nie nudzi się od kilku tygodni. Do przygotowania tego deseru/śniadania możemy użyć dowolnego muesli np. truskawkowego, czekoladowego lub naturalnego. Nie jestem zwolenniczką kupnego crunchy, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Jeśli mamy dostęp do świeżych owoców, warto je wykorzystać :) Składniki : połówka brzoskwini z syropu, pokrojona kilka łyżek jogurtu naturalnego
Chocolate Muffin BlogSprawa jest bardzo prosta a efekt całkiem niezły. Warto poeksperymentować z różnymi galaretkami i alkoholami :) Na 70 plastikowych kieliszków wypełnionych po około 30ml Potrzebujemy: czerwone 2 galaretki truskawkowe 400ml gorącej wody 200ml zimnej wody 300ml białego rumu zielone 2 galaretki agrestowe 400ml gorącej wody 200ml zimnej wody 300ml wódki Gotujemy wodę. Galaretki wsypujemy do dużej miski, zalewamy wrzątkiem
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej szczypta proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 300 ml śmietanki 30 - 36% 2 opakowania galaretki (np. truskawkowej) Polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 1 łyżka masła 3 łyżki mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami cukier ciągle
W kuchni Katietwarogu Wykonanie: Makaron ugotować. Truskawki umyć, odszypułkować wrzucić do blendera, dodać jogurt, pokrojonego banana, otręby i cukier wanilinowy. Wszystko zmiksować. Na talerzu położyć makaron, posypać twarogiem i polać sosem truskawkowym. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plhehe ,ale nie o naczynie tu chodzi :D SKLADNIKI: -ok. 500-550 ml jogurtu owocowego o obnizonej zawartosci tluszczu (ja uzylam 3 kubeczki malych jogurtow o smaku truskawkowym) -1,5 dag zelatyny Dodatki: -garsc rodzynek -1 niewielki banan -herbatniki ( ja kupilam herbatniki BEBE x2 ,czyli mialam 8 szt.) Mozna dodac cos innego np. truskawki, winogrona, maliny, mieszanke bakali
PychaDaniakryształu, 1 kostka masła Dodatkowo: 18 sztuk delicji o smaku wiśniowym, 1/2 szklanki mocnej parzonej kawy VASPIATTA ESPRESSO ze sklepu www.sklep.coffea.pl , 40 dag truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto bakaliowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję orzechy włoskie, kokos i rodzynki. Mieszam
Tradycyjna kuchnia Kasiśmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny łyżka cukru pudru Wykonanie: Truskawki myjemy, ucinamy szypułki i kroimy. Wkładamy je do wysokiego naczynia i miksujemy. Odkładamy 3 łyżki masy truskawkowej a resztę zalewamy mlekiem, słodzimy i miksujemy aż uzyskamy jednolity płyn. Wsypujemy następnie kawę, napój podgrzewamy i mieszamy aż się rozpuści. Można nie podgrzewać jeśli ktoś chce mieć wersje zimną. Przelewamy
ciastkarnia na kruchym spodziemasła/margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl. cukru szczypta soli 550 g śmietany pół szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 3 białka szczypta soli 2 łyżki dżemu truskawkowego Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól, żółtka, masło /margarynę i zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na dwie części: jedną mniejszą, drugą
NA MOIM TALERZUKoktajle owocowe robię najczęściej na maślance, są przepyszne i mają intensywne barwy. Latem zbieram jeżyny, aby móc cieszyć się ich smakiem także poza sezonem. Gdym miała wybrać pomiędzy truskawkowym, a jeżynowym bez wahania ten drugi jest moim faworytem. A Wy jakie kotajle z owoców lubicie najbardziej? Koktajl jeżynowy na maślance Składniki: 400 g mrożonych jeżyn 1 litr maślanki mrągowskiej
Moja smaczna kuchniaGotowany serniczek z mlekiem w proszku; z (ciepłym) sosem rabarbarowo-truskawkowym Podobno sezon na rabarbar powoli się zaczyna, to chyba znak, że pora dokończyć zamrażalnikowe zapasy z jego udziałem. Mleko w proszku mogłabym swoją drogą chyba palcem z torebki wyjadać i chyba muszę iść do sklepu po kolejne opakowanie, bo stale u mnie zagości. Serniczek wyszedł trochę
More food, love and dreamsowsianą wystarczy zmielić kaszę jaglaną lub płatki owsiane w młynku do kawy. Najlepiej podać je z czymś słodkim lub kwaśno-słodkim. Nam smakowały z brzoskwiniami, borówkami, płatkami migdałowymi, dżemem truskawkowym i syropem klonowym. Inspiracja od anappleeveryday . Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej ½ szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu
Qlinarnie i QlinarnieSernik z masą kajmakową z karmelem i musem truskawkowym .W składnikach nie ma cukru ,bo masa jest wystarczająco słodka . Coś dla wielbicieli karmelowych smaków . Składniki : tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki ,u mnie ser z jogurtu greckiego 3 jajka 150 g masy kajmakowej ,u mnie mleko skondensowane gotowane 2 godziny w wodzie ,przestudzone 50 g tej samej
Ladylaura.galaretką i owocami - całość stworzy efektowny, wyśmienity deser, który zachwyci rodzinę i przyjaciół. Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% Deser Piankowy
Słodka Stronasobą np. do pracy czy na piknik majówkowy. Deserki galaretkowe w słoiczkach SKŁADNIKI: (na 2-3 porcje) 1 galaretka cytrynowa 9 truskawek 3 łyżki jogurtu truskawkowego 3 łyżki suszonej żurawiny ulubione owoce: u mnie 3 łyżki borówek amerykańskich 2 żółte kiwi 2 żółte śliwki PRZYGOTOWANIE: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Zastygniętą kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki