truskawkowy - 4000 przepisów (strona:163/267)

Galareta z piersi kurczaka 104

sobie któregoś dnia siedzimy z Madzią i nagle Madzia mówi: "A może bym galaretę zrobiła?" Więc ja mówię: "Ale jaką? Truskawkową, może agrestową?" A ona na to: "Nieeee, no wiesz, taką z mięsem!" A ja na to: "Bleeeeh!" Znaczy tak: Madzia nigdy nie robiła galarety, a ja nigdy nie jadłem galarety. Bo zawsze tak jakoś źle mi się kojarzyła

Marder&Marder Manufacture
Sernik z malinami na serku mascarpone 115

migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego dodajemy rozpuszczone masło i zostawiamy na 30 minut, żeby masło stężało. Całość przekładamy do tortownicy

Marder&Marder Manufacture
Piegusek z delicjami 162

margaryny  PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe lub truskawkowe Sposób przygotowania Ciasto:  Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy cukier waniliowy i nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku, wlewamy sok z pomarańczy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej

Wanilia i Kardamon
Ciasto z nutellą i truskawkami 150

szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka oleju Masa: margaryna (zimna) jeden ugotowany budyń śmietankowy lub waniliowy (zimny) 3 duże łyżki nutelli (lub do smaku) truskawki galaretka truskawkowa mleko + zapach rumowy paczka biszkoptów Przygotowanie: Przygotować biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i miksujemy, aż będzie błyszcząca piana. Dodajemy po jednym żółtku

ChilliJemy
Panceksy z dodatkiem dżemu i bitej śmietany 132

śniadanie i na kolację. Moja wersja jest zachcianką kolacyjną o 22 :P Najlepiej smakują kiedy się je poczęstuje jakimiś słodkościami :) U mnie w towarzystwie dżemy rabarbarowo-jabłkowo-truskawkowego i bitej śmietany :) MNIAM :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki cukru 1/3 szklanki oleju 2 jajka szczypta soli Przygotowanie: Mąkę, mleko, proszek do pieczenia

ChilliJemy
Knedle z truskawakami 156

Sezon truskawkowy w pełni, więc na moim stole zagościły knedle z truskawkami. Nie robiłam ich już ze 2 lata, więc nadszedł na nie czas. Wyszły przepyszne. Składniki na ciasto: 1/2 kg ziemniaków ugotowany i przeciśniętych przez praskę 2 jajka ok. 300 dkg mąki psennej szczypta soli szczypta cuktu Farsz: truskawki cukier Do polania: masło prawdziew (ok. 1/2 kostki) bułka tarta

tojestpyszne.blogspot.com
Lekki tort z pianką i opłatkiem 140

razem mieszamy. Wkładamy do lodówki, aby dopuścić prawie do stężenia masy, po czym wykładamy ją na pierwszą warstwę biszkoptu i przykrywamy drugą warstwą. Masa II: 80 g galaretki truskawkowej, u mnie od Przyprawy Premium 400 ml wrzątku Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odkładamy do schłodzenia. Prawie tężejącą galaretkę "ubijamy" mikserem, aby powstała z niej pianka i wylewamy na drugą warstwę

MamaOskarka
Koktajl truskawkowy z lodami + film 139

Pyszny koktajl truskawkowy z lodami na bazie jogurtu naturalnego z niewielką ilością cukru to błyskawiczny, prosty i orzeźwiający napój idealny na upalne dni. Ten smaczny koktajl polecam szczególnie dzieciom, doskonale orzeźwia, gasi pragnienie i chłodzi, warto pokusić się o jego przygotowanie.    składniki na 3 porcje 30 dag truskawek 200 ml jogurtu naturalnego 250 ml lodów waniliowych 3 łyżki

Smakowite Dania
Orzeźwiający koktajl truskawkowy z miętą 545

Sezon na truskawki w pełni, a do tego przyszły już letnie upały, więc tym razem przepis na smaczny, orzeźwiający koktajl truskawkowy z miętą. Najlepiej wykorzystać świeżą miętę, ale jeżeli takiej nie posiadacie, to można użyć dwóch torebek herbaty. SKŁADNIKI 1 kg truskawek 2 banany garść świeżej mięty (albo dwie torebki herbaty miętowej) 1/2 cytryny 1 kefir WYKONANIE Do małego kubka

Passions hobbies life
Tarta z bzem i rabarbarem 124

Jeśli nie macie konfitury z lilaka, być może jeszcze nie jest za późno, żeby ją przygotować...? Możecie ją jednak zastąpić konfiturą z róży lub, bardziej prozaicznie, dżemem rabarbarowym bądź truskawkowym. Też będzie pysznie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 161

cukinii, pomidorów czy z dyni. Zaraz pewnie rozpętam burzę z piorunami, ale nienawidzę rosołu :P 8. Pracujesz czy się jeszcze uczysz? Pracuję :) 9. Twój ulubiony deser? Zdecydowanie lody :) Truskawkowe i miętowe z kawałkami czekolady :) 10. Jaki wolisz smak łagodny czy pikantny? To zależy od potrawy. Przykładowo surówki wolę raczej łagodne, natomiast mięso, zupy czy dania z warzyw preferuję mocniej doprawione

My simple kitchen
Tortowe ciasto wiśniowe. I w jakim kierunku zmierza mój blog? 125

otwarciu opakowania uderza nas aromat znanych każdemu ciastek Delicji. Tenże zapach unosi się również po zmieleniu kawy. Sam napar ma piękną, ciemnorubinową barwę i rewelacyjnie wyczuwalną nutę ciasteczek truskawkowych. Po prostu poezja:) Rozpocząć dzień od takiej filiżanki kawy to czysta przyjemność:) Póki co - nasz faworyt :) Wybaczcie, ale muszę się pochwalić, jaką miłą niespodziankę urodzinową dostałam od mojego M... :) (jeszcze

My simple kitchen
Sernik na zimno - mój przepis rodzinny 150

szklanka cukru pudru 1 kostka masła lub margaryny 1 serek waniliowy (np. Danio) 2 garści rodzynek (wcześniej namoczonych) 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 4 łyżeczki żelatyny  Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe lub brzoskwiniowe  Biszkopt : Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy partiami cukier i mieszamy aż masa będzie gładka i lśniąca. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Na końcu

My simple kitchen
Ciasto z truskawkami, kremem i galaretką 144

czubata łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 6 kopiastych łyżek cukru kostka masła lub margaryny Dodatkowo: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Partiami wsypywać cukier i ubijać, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną

My simple kitchen