robić te słodkości, a przede wszystkim później je jeść ;) Warsztaty zaczęły się od krótkiego wprowadzenia, a po chwili wszyscy byliśmy przy stanowisku Pawła i obserwowaliśmy jak robi Tartę szpinakowo - truskawkową. Po pokazie Mistrza przyszła kolej na nas i przygotowanie tarty w grupach :) Czasami trzeba było użyć, kilku rodzajów łopatek kuchennych naraz ;) Po skończeniu pierwszej pozycji, poszliśmy kolejny
Parowar FacetaSernik waniliowy z truskawkami i białą czekoladą Bardzo kremowy, delikatny sernik. Mazisty wręcz. Niebiańsko waniliowy. Trochę czekoladowy, a do tego truskawkowy. To moja słodka propozycja na weekend. :) Składniki: Spód 175 g ciastek owsianych 50 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z masłem lub zmiksować razem w malakserze. Przełożyć
Pełny talerznazwałam ją "agaretką", brzmi fajnie, co? ;) Całe ciasto jest lekkie, orzeźwiające i pyszne ;) Idealne w gorące dni, gdy nie mamy ochoty na cieżkie posiłki. WEGAŃSKI BISZKOPT Z "AGARETKĄ" RABARBAROWO-TRUSKAWKOWĄ przepis autorski // tortownica 18cm ~wegański biszkopt *przepis - klik* ~200g rabarbaru (waga po obraniu) ~200g truskawek ~kilka łyżek wody ~1/2 szklanki cukru/ksylitolu ~łyżka agaru (płaska) + 50ml wody Rabarbar i truskawki kroimy
chili & sugarpieczenia SKWORCU, 1/2 łyżki octu. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Sernik : Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami do białości. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję
Tradycyjna kuchnia Kasiproszkiem do pieczenia. Wykładamy na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 23x35). Pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Galaretka owocowa: 1 słoik kompotu owocowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Galaretkę z żelatyną rozpuszczamy w 1 szkl. wody i mieszamy z kompotem. Gdy całość zacznie gęstnieć wykładamy na ostudzony biszkopt. Pianka śmietanowa: 1 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl
Cynamonowe szczęścieminut w temperaturze 180 stopni- W bardzo dobrze nagrzanym piekarniku Ostudzone bułeczki polać lukrem i poczekać aż ostygnie. Można je jeść również na ciepło :D Smacznego :) Zobacz także: Bułki truskawkowe bez drożdży Ciasto jogurtowe z truskawkami
KreatywnePinyCzerwiec w statystykach wyglądał tak : 637 polubień na FB 157 obserwujących 12 postów 48 , 739 wyświetleń najpopularniejsze posty : Milkshake truskawkowy Rabarbarowy śmieciowiec Camembert w panierce Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie MartySezon truskawkowy jeszcze trwa..trza więc korzystać... 50 dkg mąki 75 g masła 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży szczypta soli 8 łyżeczek czubatych cukru dodatkowo rabarbar truskawki cukier kokosowy Masło roztopić, dodać letnie mleko. Dodać drożdże, rozpuścić. Dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować, pociąć na prostokąty. Z jednej strony położyć pokrojony
Moje domowe kucharzeniePozostając w dalszym ciągu w klimatach truskawkowych chciałbym zaprosić Was na prosty ale jakże smaczny deser ... Cóż, wielu z nas ma pewnie złe skojarzenia z kasza manną ale zapewniam Was że to poleczenie będzie jest idealne i nie tylko prezentuje się pięknie ale smakuje wybornie! Kasza manna z pieczonymi truskawkami i migdałami SKŁADNIKI : kasza manna na gęsto
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipół szklanki) 2 łyżki kakao Warstwa biała: 0,5 l mleka 80 g cukru 120 g masła 90 g kaszy manny Warstwa różowa: 350 g truskawek 2 opakowania galaretek truskawkowych Ponadto: ok 200 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy warstwę brązową: do rondla wlewamy mleko, wsypujemy kakao i cukier, dodajemy masło. Zagotowujemy, czasami mieszając. Do gotującego się mleka wsypujemy wąską stróżką kaszę
e-PrzepisyKulinarnemilusińskim :) Przygotowanie ich nie jest skomplikowane wymaga jedynie troszkę czasu i naszej cierpliwości aby lody dobrze dobrze się zmroziły :)) Spróbujcie a z pewnością pokochacie ich smak :)) Lody śmietankowo truskawkowe z czekoladą SKŁADNIKI : 500 ml schłodzonej śmietany 30% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego około 150 - 200 g truskawek 2 łyżki startej gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE : Truskawki myjemy, szypułkujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitruskawki w plasterkach. Schłodzić w lodówceod około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami Sernik truskawkowy bez pieczenia
KreatywnePinyopłatek zmarszczy się i sam rozprostuje. Kiedy już będzie prosty możemy udekorować brzegi śmietaną ay zamaskować brzegi opłatka (do części można dodać barwnik spożywczy lub trochę soku truskawkowego dla koloru). Do podania trzymać tort w lodówce. UWAGA! Mój tort był naprawdę wysoki i duży, można nim poczęstować 16 osób. Nieco mniejszy tort 22 cm średnicy i ok.10
Kulinarne Inspiracjetruskawkami i konfiturą różaną. Deser łatwy i szybki do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 20 dag truskawek, 200 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki konfitury "Nasze Domowe Płatki róż" 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 12 sztuk herbatników, PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wylewam na płaskie naczynie i odstawiam do stężenia. Stężoną galaretkę kroję w kostkę. Jogurt naturalny mieszam
Tradycyjna kuchnia Kasiprocesy zapalne, wiadomo - "biała śmierć". Możemy jednak delektować się słodkościami, a słodycz płynącą z domowych przetworów uczynić zdrową i wartościową. Wystarczy cukier zamienić na ksylitol. Zapraszam na pyszny dżem truskawkowy. Najsmaczniejszy jest ten długo wysmażany, taki jaki robiły nasze mamy i babcie. Gdy użyjesz odpowiednio dużego rondla, woda szybko odparuje i uporasz się z przygotowaniem dżemu w 3 godziny. Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!