truskawkowa - 3039 przepisów (strona:79/203)

Sorbet truskawkowy 117

Orzeźwiający sorbet truskawkowy z dodatkiem soku z cytryny, która nadaje niesamowitej świeżości. Idealny dla alergików, prosty i szybki, z minimalnej ilości składników. Cukier możemy modyfikować - zwiększać lub zmniejszać, zależy jakie lody lubimy najbardziej. U nas akurat taka porcja cukru była wystarczająca. W upalne dni sorbet truskawkowy będzie znakomitą ochłodą. Polecam! 0,5 kg. truskawek sok z połowy cytryny 3 łyżki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Koktajl truskawkowy z marakują 107

szklanki mleka roślinnego np. migdałowego 2 marakuje garść świeżej mięty Połowę truskawek miksuję na mus. Drugą część miksuję z mlekiem, marakują i miętą. Na dnie szklanki umieszczam część musu truskawkowego i dopełniam koktajlem truskawkowym z marakują. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Smakołyki na Dzień Dziecka 126

lodówki choć zimne lepiej smakują. Oczywiście można użyć żelatyny. Żelki znikały bardzo szybko. Nie przeszkadzało Lilce, że był to sok wyciśnięty z buraka, jabłka i natki pietruszki :) Lody truskawkowe Składniki truskawki (około 500 g) jogurt naturalny (około 200 g) Wykonanie Truskawki zmiksować z jogurtem, wlać do foremek i zamrozić. Kinder Country Kinder Pingui Domowa nutella -awotella Domowe monte Domowa czekolada(...)Domowe raffaello Ciastka  - 4 przepisy To co, które słodycze wybierasz? Polecam kinder pingui, żelki, lody truskawkowe i raffaello. Nie spędzisz dużo czasu w kuchni, a dziecko będzie się zajadać zdrowymi  s ł o d y c z a m i. Jeśli chcesz być na bieżąco to polub stronę  Lady Och Mistrzyni

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
SERNIKOWA PIANKA Z TRUSKAWKAMI 161

Sezon truskawkowy trwa. Ceny tych owoców znacznie spadły, warto wiec korzystać i przygotowywać z nimi najróżniejsze ciasta. Dziś lekki biszkopt, puszyste masy oraz truskawki. Czegóż chcieć więcej?   Składniki: biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 15 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg sera w wiaderku 3 łyżki żelatyny cukier - do smaku(...)słodkości sera masa śmietanowa: 2 kubki po 330 ml śmietany 30 % cukier puder 2 śmietan fixy dodatkowo: 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę, stopniowo dodajemy cukier, ubijamy, następnie dodajemy po 1 żółtku, ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, mieszamy . Wylewamy na blachę 24-36. Pieczemy ok 15 minut

Z Majeczką w kuchni
Jogurtowy sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 210

szklanki cukru spód:  - 4 łyżki oleju kokosowego (lub masła) - 4 łyżki otrębów żytnich -  kilka pokruszonych herbatników mus:  - 250 g truskawek - 250 g rabarbaru - opakowanie galaretki truskawkowej - 250 ml wody - kilka listków świeżej mięty oraz melisy Przygotowanie: 1. Do kubka wsypać żelatynę i zalać ją wrzątkiem do 1/3 wysokości kubka. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Zostawić(...)żelatynę i dokładnie wymieszać - można użyć miksera lub blendera ręcznego z odpowiednią końcówką. Masę sernikową wyłożyć do formy z wcześniej przygotowanym spodem, wygładzić wierzch. Wstawić do lodówki. 4. Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając jednak tylko 250 ml wody. Dokładnie wymieszać, wystudzić. 5. Truskawki i rabarbar umyć oraz oczyścić. Rabarbar pokroić na kawałki i gotować przez chwilę

two broke sisters
Deser z chia i musem rabarbarowym 124

rozpoczynam maraton rabarbarowy :D czyli fit i do tego sezonowo-owocowo :) Składniki: 1 szklanka mleka krowiego/migdałowego/orzechowego/kokosowego/sojowego 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka płynnego miodu  Mus rabarbarowo-truskawkowy: 4-5 gałązek rabarbaru 6 dużych truskawek / 2 łyżki dżemu truskawkowego (jeśli dodamy dżem, to mniej miodu)  1-2 łyżki miodu Przygotowanie: Mleko podgrzać w rondelku, dodać miód, wymieszać

Malinowo w kuchni
Naleśniki budyniowe z kremem truskawkowym i bananami, polane sosem karmelowym 126

Pyszne naleśniki budyniowe o smaku waniliowym - są inne niż te przygotowane na mące pszennej - bardziej delikatne. Środek wypełniłam twarożkiem wymieszanym z truskawkową odżywką białkową od mocnysklep.pl , a całość polałam syropem karmelowym 0 kcal Walden Farms .     Składniki: 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 jajka 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa) 100 ml mleka Rozgrzać patelnię(...)potrzeby smarowania jej tłuszczem, jeśli nie potrzebna będzie niewielka ilość (olej kokosowy masło klarowane).  Twarożek : 4 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego ew. 1 łyżeczka odżywki białkowej truskawkowej np. Iso Whey Składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo : banan syrop karmelowy 0 kcal Walden Farms  Gotowe naleśniki przełożyć kremem. Polać syropem karmelowym. Banana pokroić w plasterki.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Deser ze śmietaną,kiwi i wiórkami truskawkowymi 108

coś szybkiego, pysznego i chłodnego.Sprostałam wymaganiom rodzince i oto jest przepyszny deser. Składniki : śmietana 30% -400 ml ksylitol 2 łyżki  herbatniki biszkoptowe podłużne 4 szt wiórki truskawkowe cukieteria.pl błonnik kakaowy 2 łyżki kiwi 4 szt   Krok 1 Kiwi obieramy ,odcinamy twarde części i kroimy w kostkę.  Krok 2 Schłodzoną porządnie śmietanę ubijamy na sztywno z ksylitolem(...)łyżki. Krok 3 Na śmietanę kładziemy pokrojone kiwi. Krok 4 Resztę śmietany mieszamy z błonnikiem kakaowymi kładziemy na kiwi, zboku wkładamy biszkopt herbatnik-owy  i posypujemy wiórkami truskawkowymi. Cukieteria.pl ma również wiórka zielone i  żółte i wiele innych smakołyków które idealnie pasują do dekoracji. Zachęcam do zakupienia. Co mogę wam powiedzieć na temat wiórek- są pyszne i pięknie

Różowa kuchnia
Shake truskawkowy . 127

Uwielbiam truskawkowe desery .Najlepiej bez cukru .W tym shake znajduje się on tylko w lodach .Jest bardzo truskawkowy. Składniki: 500 gr truskawek 1 szklanka lodów śmietankowych 100 ml bardzo zimnego mleka Truskawki myjemy ,odcinamy szypułki i blendujemy z mlekiem i lodami na jednolitą masę .Przelewamy do szklanek i gotowe.Smacznego

Ladylaura.
Crumble truskawkowe w wersji fit 137

Jeszcze co prawda nie ma pełnego sezonu na truskawki, ale powoli zaczynają się już pojawiać na półkach sklepowych czy straganach. Ja jestem niecierpliwa, więc desery truskawkowe zaczynam już od dziś ;) Poza tym nie wiem czy wiecie, ale na naszym facebookowym wydarzeniu "W 2016 nauczę się gotować" panuje tydzień truskawkowy! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych przepisów ;) Ja z tej okazji zapraszam

Czerwona Porzeczka
Chlebek truskawkowy 111

zimno zastąpi pożywne śniadanie. Jeśli do ciasta dodacie więcej słodziwa, wyjdzie wyśmienite słodkie ciasto. Do ciasta używamy żółtek. Białka, aby nic się nie zmarnowało, możecie upiec bezę.   Chlebek truskawkowy Danie Ciasto , Pieczywo , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 14 Porcje 14 Składniki 500 g mąka orkiszowa 7 g drożdże instant 15 g cukier waniliowy 3 szt żółtka 200 g erytrol(...)ognia, dokładamy jogurt, mieszamy, czekamy aż wystygnie. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie porcje. Każdą z nich wałkujemy na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Na każdą część wykładamy nadzienie truskawkowe pozostawiając wolne brzegi. Każdą część ciasta zawijamy jak roladki, obie zlepiamy krótszym bokiem i zaplatamy podobnie, jak warkocz. Ciasto wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Jeśli wyjdzie zbyt długie, to zawijamy

Kucharzyca
Kremowy sernik z musem truskawkowym 447

szklanka śmietany kremówki 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% 150 ml mleka 2% 6 jajek 1 serniks lub budyń śmietankowy Wierzch: ½ litra śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 1 szklanka świeżych lub mrożonych truskawek 1 łyżka cukru 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszaj z cukrem, wbij jajko, dodaj żółtko, oraz posiekane zimne masło, całość zagnieć(...)rozpadną a woda odparuje i powstanie gęsty mus. Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno mikserem, wsypując pod koniec cukier puder-masa ma być sztywna, rozsmaruj na zimnym serniku, rozprowadź truskawkowy mus i wykałaczką porób esy-floresy. Wstaw do schłodzenia do lodówki. A potem po prostu  zjedz :)  Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Podwójny sernik z truskawkami 249

deser na gorące dni :) trochę roboty ale polecam jest przepyszny . Składniki : Masa twarogowa : - 1 kg sera białego u mnie z wiaderka - 1 szklanka cukru pudru -250 ml - 1.5 galaretki truskawkowej Masa z mascarpone - serek mascarpone 350 g u mnie ten z Lidla - 400 g śmietanki 30% lub 36 - szklanka cukru pudru - 3 żółtka Dodatkowo : - 1 kg truskawek - paczka prawdziwych biszkoptów(...)galaretka truskawkowa Na początku przygotujmy sobie wszystko , część truskawek 2/3 kroimy na plasterki , robimy galaretkę z 300 ml wody ,drugą robimy ze 100 ml wody i wstawiamy do lodówki na chwilę, blaszkę wykładamy papierem ,biszkopty namaczamy w rzadszej galaretce i układamy na blaszce, ostudzoną  resztę galaretki wstawiamy do lodówki cały czas kontrolując żeby nie ścięła się całkiem a jedynie

Wypieki Rene
Sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 177

łyżek cukru* 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny mus 400 g rabarbaru 400 g truskawek, moga być świeże lub mrożone 4 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru* oraz biszkopty do wyłożenia formy Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Tortownicę wstawić do lodówki aby się schłodziła. Przygotować mus truskawkowo-rabarbarowy. Rabarbar pokroić na małe(...)wodę i wsypać cukier. Wszystko zagotować, chwilę gotować aby rabarbar się ugotował i rozpadł na małe kawałeczki. Garnek zestawić z ognia i zawartość zmiksować na gładki mus. Wsypać galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać aby się rozpuściły. Gotowy mus odstawić do wystudzenia. Przygotować masę serową. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Do rondelka wlać mleko i wsypać żelatynę. Zostawić

Monia miesza i gotuje
Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą. 141

truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą z cyklu: Wszyscy jesteśmy konstytucjonalistami. Składniki: szklanka truskawek szklanka posiekanego w kostkę rabarbaru dwie szczypty cukru waniliowego łyżeczka ekstraktu waniliowego galaretka truskawkowa (na agarze) śmietanka 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru kilka kropel soku z cytryny mięta Wykonanie: 1. Rozgrzej mocno patelnie i wrzuć na nią owoce z cukrem i ekstraktem waniliowym(...)Przesmaż je. 2. Zalej proszek z opakowania galaretki truskawkowej wodą, odejmując od ilości zalecanej wody pół szklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź. 3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką. 4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj

Fiolka w kuchni