Lekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np. Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru
Kuchnia bezglutenowalepszego na gorący dzień? chyba tylko lody :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI (na 8 dużych pucharków) -dowolne owoce, ja używałam winogrono czerwone, nektarynkę i truskawki. -1 galaretkę pomarańczową -2 galaretki truskawkowe -1 opakowanie serka mascarpone -500ml śmietany kremówki 30% -2 łyżki cukru pudru -startą czekoladę do posypania *niekoniecznie Owoce myjemy i kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do pucharków(...)Galaretkę pomarańczową (lub inną jeśli chcecie) przygotowujemy w 450ml wrzącej wody. Studzimy i zalewamy owoce. Wstawiamy do lodówki tak by stężało. 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 900ml wrzącej wody. Studzimy i wylewamy na stężałą galaretkę pomarańczową. Wszystko wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone, można spróbować i ewentualnie dodać troszkę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuponieważ jest co oblewać :-) Wreszcie po latach studiów zostałam Panią Magister :-) Bardzo się z tego cieszę :-) Obronę miałam 24 czerwca czyli wczoraj :-) :-) Jako że sezon truskawkowy dobiega końca warto go jeszcze wykorzystać. Polecam Wam przepyszną nalewkę truskawkową. W ubiegłym roku miałam okazję spróbować ją mojej kuzynki Eli :-) Straaaaasznie mi smakowała i postanowiłam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucontext":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Tarta truskawkowa","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-13 07:38:18","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9110028-e1473752219274.jpg","description":null,"recipeIngredient":["200 g m\u0105ka","100 g mas\u0142o","2 \u0142y\u017cka erytrol (lub inne s\u0142odziwo)","150 g serek homogenizowany (typu Bieluch)","300 g truskawki","2 listek \u017celatyna(...)u0142adamy nimi upieczony sp\u00f3d tarty. Nast\u0119pnie wylewamy przygotowan\u0105 mas\u0119 i wstawiamy do lod\u00f3wki na 2 godziny."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Tarta truskawkowa Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Składniki Ciasto 200 g mąka 100 g masło 2 łyżka erytrol lub inne słodziwo Nadzienie 150 g serek homogenizowany typu Bieluch 300 g truskawki 2 listek żelatyna
KucharzycaDżem truskawkowy - najprostszy dżem truskawkowy Składniki: 4 kg truskawek sok z wyciśniętej cytryny 2 i 1/2 opakowania cukru żelfix 3:1 Przygotowanie: Rozpoczynamy od dokładnego umycia i obrania ze szypułek truskawek , kroimy je na pół i wrzucamy do dużego garnka myjemy cytrynę i wyciskamy z niej sok rozgotowujemy truskawki ,tak by pozostały w nich
Aromatyczne Podróżebezy domowe, są najlepsze, przepis znajdziecie tutaj, na blogu (KLIK) Więc jeśli macie ochotę na te pyszności, zapraszam do zrobienia:) --------------------- Maliny Kiwi Bezy ( najlepsze domowe) Śmietanka 30% Mus truskawkowy Przygotowuję owoce, kiwi obieram ze skórki i kroję w kostkę, maliny przepłukuję i osuszam. Śmietanę ubijam na sztywno, nie dodaję cukru, ponieważ bezy są bardzo słodkie. Bezy kruszę. Teraz(...)dowolnym, przezroczystym pucharku, układamy składniki warstwami, spód bezy, owoce, ubita śmietanka, znowu bezy i znowu owoce, wg gustu. Wierzch polewam musem truskawkowym. Prosty i szybki deser, mega słodki za sprawą cudownych bezików. Słodycz przeplata się z delikatną kwasowością owoców
Takie tam pichcenieSezon truskawkowy w pełni,a zatem prosty, szybki i słodki koktajl truskawkowy. Doskonały na każdą porę dnia. Proporcje na jeden spory kubeczek. 2/3 szklanki truskawek 1 banan 150 gram jogurtu naturalnego Truskawki przetrzeć blenderem w wysokim naczyniu lub w mikserze. Banana pokroić na kawałki. Do truskawek dodać jogurt i banana i wszystko przetrzeć na jednolitą masę. Podawać w wysokiej
Czerwony Gupikmiętowe Koktajl: napój przygotowany z owoców i/lub warzyw z dodatkiem nabiału typu: mleko, kefir, maślanka lub ew. mlek roślinnych. Przykładowy koktajl: Koktajl mango lassi Koktajl jagodowy Koktajl czereśniowy Koktajl truskawkowy Shake: gęsty napój lodowy z dodatkiem lodów na bazie mleka lub mleka. Przygotowywany w blenderze. Podawany na zimno, wprost po przygotowaniu. Kompot: napój przygotowany z gotowanych owoców osłodzonych cukrem(...)innym "słodzidłem". Podawany na zimno lub ciepło. Można także przygotować wersję do słoików i "zamknąć smak lata w słoiku", by delektować się nim zimą. Przykładowe kompoty: Kompot rabarbarowy Kompot truskawkowy Kompot mirabelkowy (na zimę) Kompot jabłkowy (na zimę
Mania Wypiekaniagram mąki pszennej typ 500 250 gram mąki pełnoziarnistej pszennej (gdańskie młyny jasna) 30gram świeżych drożdży 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła (50-75gram) pół słoiczka konfitur truskawkowych (u mnie konfitury bananowo-truskawkowe) 2 laski rabarbaru szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej kruszonka: 2 łyżki masła 2łyżki cukru 4łyżki mąki Wykonanie: 1. Zrób zaczyn z 1łyżki mąki, 1łyżki cukru ,drożdży
Fiolka w kuchniJuż prościej być nie może. Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Znalezione u Truskawkowej Fiesty. A tu znajdziecie przepis na jeszcze inne wegańskie lody. Składniki: 5-6 bardzo dojrzałych bananów 50 ml ulubionego mleka Obierz banany i pokrój na grubsze plastry. Włóż do zamrażalnika na ok. 3 godziny. Następnie zmiksuj/zblenduj z mlekiem i gotowe. Można dosłodzić. Fresh Ice Cream(...)Nowa konkurencja dla Myszki . Vegan, creamy banana ice cream It can’t be any easier than this. So tasty and super quick to make. Found on a Polish blog Truskawkowa Fiesta. And here 's a recipe for another vegan ice cream. Ingredients: 5-6 very ripe bananas 50 ml favourite milk Peel bananas and slice them thickly. Place
Qlinarnie i QlinarnieSłodkie smażone wegańskie pączki z dziurką. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Proper Tasty . Pączusie najlepiej smakują z sosem truskawkowym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 sztuk pączków: 50 g margaryny 120 ml mleka sojowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 250 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Składniki na sos (można(...)każdej strony, do zarumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i jeszcze ciepłe obtaczamy w drobnym cukrze. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 5. Wystudzone pączki podajemy z sosem truskawkowym. Smacznego
My Culinary ArtPostanowiłam uczcić rozpoczęcie sezonu truskawkowego i połączyć go z Dniem Matki. W ten sposób powstał bezowy tort z truskawkami, który moim zdaniem idealnie nadaje się na prezent dla mamy. Beza wyrasta pięknie, jest chrupiąca z wierzchu i w środku lekko wilgotna, zaś krem z mascarpone i bitej śmietany idealnie przełamuje jej słodki smak, jeśli połączymy […] Artykuł Tort bezowy
WiszniówkaSezon truskawkowy to czas, w którym sobie mocno folgujemy pod względem słodkości. Przecież nic tak wybornie nie smakuje, jak wypieki ze świeżymi truskawkami! 🙂 Oto moja propozycja na szybki i efektowny deser, który spodoba się szczególnie najmłodszym babeczkom 😉 Efektowna dekoracja sprawia, że babeczki te mogą z powodzeniem zastąpić tort na urodzinowym przyjęciu dla dzieci. […] Artykuł Babeczki truskawkowe z czekoladą pochodzi
WiszniówkaPrzepisów na domowy dżem truskawkowy, rabarbarowy i truskawkowo-rabarbarowy jest mnóstwo. Oczywiście wykluczam te z dodatkiem żelfixów i innych podobnych, bo zwykle zawierają konserwanty, a nie o to chodzi w domowych przetworach. Inspirację czerpałam z kilku różnych. Długo zabierałam się za zrobienie dżemu z truskawek. Początkowo nie chciałam robić, bo Zuzia ma lekkie uczulenie na truskawki. Doszłam do wniosku(...)dostałam prawie 2 kilo rabarbaru, po zrobieniu pysznego placka pozostało pytanie: co z resztą? Przypomniała mi się reklama dżemów Łowicz, więc postanowiłam zrobić domowy dżem truskawkowo-rabarbarowy. Na czysto truskawkowy zdecyduję się za rok. Oczywiście, na truskawkowo-rabarbarowy też, bo wyszedł obłędny. I wiem, że zrobię więcej. Bo takich pyszności nigdy dość. Z podanych proporcji wyszło mi ponad 1 litr
Anioszek w kuchniforemki do lodów. Mrożenie lodów też wymaga trochę cierpliwości, ale w przeciwieństwie do lodów sklepowych te przygotowane zostały ze 100% owoców. Polecam też inne przepisy na lody: – lody truskawkowe – lody malinowe bez maszynki – lody brzoskwiniowe – lody miętowe – lody truskawkowe na patyku Lody wodne z owocami mogą jeść osoby, które są na diecie i liczą kalorie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię