truskawkowa - 3039 przepisów (strona:86/203)

Pleśniak z truskawkami 143

Moja kolejna truskawkowa propozycja to pleśniak. Ciasto na każdą okazję. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 65 dag mąki 1 kostki masła 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek 3,5 łyżki śmietany 18% 3,5 łyżki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Piana: 6 białek 3 łyżeczki kisielu truskawkowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Truskawkowa rozpusta 643

tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej?  A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;>  Polecam bardzo;)  Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej  8 łyżek cukru Wykonanie: Białka ubić na sztywno, następnie dodać(...)ubitej piany dodać żółtka i zmiksować. Na sam koniec dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.  Puree truskawkowe: 1 kg truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru  minimalna ilość gorącej wody Wykonanie: Truskawki wraz z cukrem zmiksować na puree. Żelatynę rozpuścić w wodzie, przestudzić i dodać

Krakowskie smaki Ani
Maślane placuszki z czipsami truskawkowymi 199

sama sobie robię prezenty, czasy się zmieniają. Wszystkim dzieciom małym i dużym wszystkiego co najlepsze, życia pełnego spełnionych marzeń. Na śniadanie dla dzieciaków placuszki, pyszne i aromatyczne. Użyłam czipsów truskawkowych [ klik ] Maślane placuszki z czipsami truskawkowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wykwintne ciasto z truskawkami 211

Wszyscy lubimy truskawki, a z nich pyszne ciasta, desery. Ja przygotowałam ciasto pachnące truskawkami . To dobry początek sezonu truskawkowego. Przepis bierze udział w akcji  "Milion Smaków Truskawek" Składniki: Ciasto: 250 g miękkiego masła 250 g cukru szczyptę soli 4 jajka 500 g mąki 1 torebka proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 g grubo posiekanej gorzkiej lub mlecznej czekolady(...)Krem "biała dama": 2 śmietany 30% 2 serki homogenizowane po 20 dag każdy 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki Masło ucieramy z cukrem na pienistą masę. Dodajemy sól, a następnie - pojedynczo - jajka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy łyżką na zmianę z mlekiem. Na końcu wsypujemy

Salonik smaków
Ciasto z truskawkami na biszkoptach 6869

biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam…     Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g truskawek umytych i obranych(...)szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 i 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 500g serka mascarpone 5 łyżek likieru pomarańczowego lub migdałowego 1 galaretka truskawkowa   1. Blaszkę o wymiarach 25x25cm lub 26x26cm wyłożyć folią spożywczą. 2. Sok pomarańczowy dokładnie wymieszać z konfiturą z truskawek. 3. Truskawki pokroić na plastry. 4. Do serka mascarpone dodać

Mała Cukierenka
Orkiszowe ciasto z kremem z ricotty oraz galaretką i truskawkami 150

krem: 200 gram sera ricotta 100 gram białej czekolady 1 łyżka whiskey (opcjonalnie) 2 łyżki wody kokosowej Poza tym: 250 gram truskawek kilka malin garść borówek gęsty dżem truskawkowy, ja użyłam z tego przepisu (3-4 łyżki) 1 opakowanie galaretki- ja użyłam agrestowej *Aby ciasto zrobić dość szybko i sprawnie warto wszystko robić w odpowiedniej kolejności. **Użyłam tortownicy i średnicy(...)dodatkiem wody kokosowej oraz whiskey. Następnie studzimy czekoladę. Ricottę ubijamy i dodajemy po jednej łyżce rozpuszczonej czekolady. Wykończenie ciasta Pierwszy blat układamy na talerzu i smarujemy go dżemem truskawkowym, następnie nakładamy krem z ricotty i przykrywamy całość drugim blatem. Na wierzchu układamy owoce według uznania. Kiedy galaretka będzie odpowiednio gęsta wylewamy ją na wierzch ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki

Mango Papaja
Ciasto grysikowe z truskawkami (proste ciasto bez pieczenia) 179

opadów weekend przywitał nas ładną słoneczną pogodą. Nie ma więc większej przyjemności niż usiąść sobie w niedzielne popołudnie za domem z filiżanka kawy i dobrym ciastem. Zapraszam na prostą truskawkową rozpustę. Składniki: spód: paczka herbatników  150 g masła masa: 1 l mleka 1 szklanka cukru kostka masła 2 szklanki kaszy mannej dodatkowo: galaretka truskawkowa 400 g truskawek bita śmietana

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mleczny deser z truskawkami 127

już teraz nie mogę się powstrzymać przed dodawaniem truskawek do wszystkich ciast i deserów ;) Deser pełen smaku i białka ;) Połączenie mleka, twarogu i jogurtu greckiego, ukoronowane musem truskawkowym. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego warto je często spożywać, szczególnie w postaci tak smacznych(...)masy stopniowo wlewać wystudzone mleko z żelatyną. 3/4 masy przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na około 15 minut. Do pozostałej masy dodać zblendowane truskawki, zmiksować. Masę truskawkową wyłożyć na masę mleczną o ponownie włożyć do schłodzenia na około 30 minut. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Lody truskawkowe 135

Odrobina lata w chłodny, wiosenny dzień. Miło powspominać przyjemne, ciepłe czerwcowe wieczory z pucharkiem lodów truskawkowych w ręce :) Bardzo łatwe do zrobienia, efekt końcowy więcej niż zadowalający. Słodkie, z wyraźnym smakiem truskawek... Polecam! Składniki: 150 g śmietany kremówki 200 g słodzonego mleka skondensowanego 300 g truskawek Truskawki zmiksować na mus. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać mleko skondensowane(...)cały czas miksować. Na koniec dodać mus truskawkowy, połączyć. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalki. Miksować je około 3-4 razy w godzinnych odstępach, by nie powstawały kryształki lodu. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Babka Malibu z truskawkami 174

Wilgotna babka o bardzo subtelnym smaku likieru kokosowego z dodatkiem truskawek, oblana delikatnym lukrem truskawkowym- który powstał na bazie soku powstałego z odmrożenia truskawek- oraz posypana wiórkami kokosowymi, dla wzmocnienia kokosowego smaku. Ideał, mówię Wam- IDEAŁ i tak, jak od zawsze babka cytrynowa była moją faworytką, tak teraz babka Malibu nie ma sobie równych i jest po prostu the best(...)cukier trzcinowy- 170 g * jajka- 4 szt. * likier Malibu- 250 ml * proszek do pieczenia- 2 łyżeczki * truskawki mrożone- około 150 g Lukier: * cukier puder- 4 łyżki* * sok truskawkowy- 2 łyżki Dodatkowo: * wiórki kokosowe- do ozdoby Babka: Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Truskawki odmrozić na sitku ustawionym na miseczce (soku nie wylewać, będzie potrzebny do przygotowania lukru). Miękkie masło utrzeć

Kraina Miodem Płynąca
Deser z bananów 83

dzieciom  podwieczorek . Jest  on bardzo smaczny, a przede wszystkim zdrowy i  bardzo prosty w wykonaniu . Polecam szczególnie maluchom . składniki na 4 banany 4 banany opakowanie serka truskawkowego garść rodzynek kilka kostek czekolady przepis Umyte banany ze  skórką przekrawamy wzdłuż . Na każdą połówkę kładziemy serek truskawkowy i kilka  rodzynek , posypujemy startą czekoladą . Jemy łyżeczką

Smakowite Dania
Deser lodowy z truskawkami i ciastkami + film 138

osuszone truskawki, chwilę miksujemy, truskawki nie muszą być całkiem rozdrobnione. Formę na keks wykładamy folią aluminiową tak, żeby wystawała pod formę około 5 cm i wlewamy do niej masę truskawkową. Ciastka kakaowe rozgniatamy i posypujemy nimi wierzch masy truskawkowej. Tak przygotowany deser owijamy folią wystającą z formy i wkładamy do zamrażalnika na około 8 godzin

Smakowite Dania
Makaron z truskawkami (mrożonymi) 153

Makaron z truskawkami tylko latem? Czy na pewno? Nie! Mamy przecież mrożone truskawki, z których możemy korzystać przez cały rok. :-) Tak przygotowany truskawkowy sosik smakuje wcale nie gorzej niż ten ze świeżych owoców, może konkurować z nim jedynie pod względem wyglądu. ;-) Polecam zimą wspomnieć lato. Choć zwykle jadam ciemne makarony, są takie dania, w których koniecznie musi pojawić się(...)tradycyjny. Do truskawkowego sosu wybrałam makaron od Makarony Polskie . Miękki, ale zarazem sprężysty dobrze dopasował się do sosu. :-) 450g mrożonych truskawek 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki zwykłego cukru 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1.  Mleko zagotowujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym, po czym dodajemy rozmrożone truskawki i trzymamy na gazie do ponownego zagotowania. Odstawiamy

Szefowa kuchni
913. Nocna owsianka z czekoladą. 125

Kakaowa nocna owsianka z gorzką czekoladą;  z sosem rabarbarowo-truskawkowym* *rabarbar, mus truskawkowy, całe truskawki, potem jeszcze więcej gorącego Trzymajcie kciuki, bo czarno to widzę

More food, love and dreams
Torcik z truskawkami 231

pieczenia Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 1/2 kostki masła Truskawki: 350 g truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 400 ml wrzątku Dodatkowo: okrągłe biszkopty dowolne dekoracje mocny wystudzony napar herbaty do nasączenia biszkoptów Sposób wykonania: 1. Biszkopt: żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli(...)biszkopt nasączony herbatą, część kremu budyniowego, część truskawek, okrągłe biszkopty, część truskawek. Kiedy truskawki stężeją wyłożyć krem budyniowy i przykryć biszkoptem. Lekko nasączyć. Ciasto udekorować wedle uznania: u mnie truskawkowa warstwa na wierzchu, krem budyniowy po bokach obsypany kolorową posypką. 5. Tort schłodzić. Smacznego

Kuchnia domowa Ani