łyżki mąki pszennej 1/2 opakowania wafelków torcikowych śmietankowych (80g) 1 jajko 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Dodatkowo: 1 czekolada mleczna truskawkowa 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania: 1. Śmietanę, mąkę, jajko, cukier oraz proszek do pieczenia miksujemy. Część wafelków mielimy, resztę siekamy nożem na większe kawałki. Dodajemy do masy śmietanowej
Kuchnia w czekoladzieorzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko, aby smaki się połączyły) Z jogurtem naturalnym i musem truskawkowym - ulubiona wersja moich dzieci
Kulinarne Inspiracjeprzepisie. Truskawkowiec Składniki: - 50 g margaryny Kasi - 4 jajka - 120 g cukru - 130 g mąka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przełożenie: - 500 g truskawek - 2 galaretki truskawkowe - Cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wolno mieszając dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Kulinarne życiewedług fantazji. Placki naleśnikowe: 1/2 litra mleka 250g mąki pszennej 3-4 duże jajka 25g masła 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki (użyłam truskawkowej) 200 serka śmietankowego Polewa: 50g czekolady 2-3 łyżki mleka Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej
Di gotujegłowie kłębi się jeszcze pełno, więc zaglądajcie, będzie mi Was niezmiernie miło gościć. A jak na urodziny przystało, nie może zabraknąć tortu. Zapraszam na kawową Pavlovą, w malinowo truskawkowej aranżacji. SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu z białego wina 3 łyżeczki drobnej kawy rozpuszczalnej 200 ml śmietanki 30 % 200 g serka
Kuchnia w opałachwody i tniemy na plastry za pomocą nitki lub ostrego noża do chleba. Podajemy z gulaszem, innym sosem mięsnym lub na słodko z jogurtem i owocami (polecam mus truskawkowy :). Gotowe
Rozpustne gotowaniesoku z cytryny 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Różowa pianka: 6 białek w temperaturze pokojowej (tych pozostałych z ciasta kruchego) 3/4 szkl cukru pudru 1,5 op. kisielu truskawkowego bez cukru (1 op. 38 g) Dodatkowo: kilka łyżek bułki tartej cukier puder do oprószenia ciasta (opcjonalnie) Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki przełożyć do miski
Nastoletnie Wypiekanieprzepisów. Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 ml kremówki 30% 2 opakowania galaretki truskawkowej 350 - 400 g mrożonych trskawek Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy po kolei po jednym żółtku, następnie porcjami: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, olej ( można miksować lecz na najniższych obrotach
W Moim Magicznym DomuKocham sezon truskawkowy i od zeszłego roku postanowiłam, że jak pojawią się te owoce zjadam min. szklankę dziennie przyrządzone w przeróżny sposób. Aby nie było nudno ostatnio wymyśliłam fajne desery, które robiłam już kilka razy. Bardzo mi smakują. Zapraszam... Skala smaku 10/10 s er ricotta jest bardzo fajny lekko słonawy w smaku dla mnie idealnie się komponuje z truskawkami. Deser
Kubki smakumasła -> 100g cukru (najlepiej pudru) -> 2 żółtka -> sól Masa: -> Kostka masła -> 1 puszka masy kajmakowej -> 1 niepełny kieliszek spirytusu Dodatkowo: -> 1 galaretka truskawkowa -> 1 tabliczka czekolady ( opcjonalnie polewa w saszetce) -> ½ puszka brzoskwiń -> Konfitura malinowa Wykonanie: Całość rozpoczynamy od wykonania ciasta na babeczki ( z wyżej podanego przepisu wychodzi około 20 babeczek
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dekoracji: zaprawa cytrynowa cukier puder Decorada Delecta - maczek smak mango Decorada Delecta - kamyczki czekoladowe Decorada Delecta - karmel Decorada Delecta - maczek smak owocowy tutti frutti Decorada Delecta - maczek smak truskawkowy Decorada Delecta - posypka smak owocowy Decorada Delecta - płatki czekoladowe Decorada Delecta - kuleczki zbożowe w czekoladzie Decorada Delecta - kuleczki zbożowe w różowej skorupce Przygotowanie: Ugotowane żółtka jajek ucieramy razem z masłem. Następnie
Taste Therapywycinamy dowolne kształty. Ja dla urozmaicenia sklejałam po 2 ciastka (w jednym wcześniej wycięłam małą dziurkę), i na wierzchnie - to z otworem nakładałam odrobinę dżemu truskawkowego. Piec w temp. 175st do uzyskania złotego koloru
Walijskie PichcenieSkładniki: puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g), 4 galaretki (u mnie to były: 2 cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa), 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu). Przygotowanie: Każdą z trzech galaretek rozpuścić w 250ml gorącej wody. Po rozpuszczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Mleko skondensowane zmiksować i podzielić na trzy części. Do każdej części dodać galaretki ostygnięte i zmiksować. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą
W kuchni u Monikijajeczną. Na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny i mieszam. Wstawiam do lodówki. Biszkopt kroję na trzy części, spodnią część lalki układam na paterze, nasączam kompotem truskawkowym, smarują masą, na masie układam całe owoce osączone z kompotu, nakrywam środkowym blatem, ponownie nasączam, smaruję kremem, układam owoce i przykrywam najmniejszym krążkiem, który nasączam i smaruję kremem wierzch
Ciasteczkowy Potwórcoś dla ochłody na upalne dni :) Bezalkoholowy truskawkowy drink Składniki 1 litr Tonicu (polecamy Schweppesa) Poł kg truskawek Cytryna Kostki lodu Przygotowanie Truskawki kroimy w plasterki, cytrynę na półplasterki. Szklanki napełniamy w 1/3 lodem, dopełniamy do połowy truskawkami, wkładamy kilka plasterków cytryny, zalewamy tonikiem. Podajemy po kilku minutach, gdy napój lekko się zaróżowi i przejdzie smakiem truskawek i cytryny
Kuchnia w szuwarach