truskawkowa - 3039 przepisów (strona:135/203)

Ciasta bez pieczenia 192

Ciasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno na serkach homogenizowanych  Sernik z musem truskawkowym 3 bit Ciasto bananowe Jabłecznik z bitą śmietaną

Aga w kuchni
Murzynek – duża blacha 357

soli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego)   Składniki polewy do murzynka: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest bowiem zależna od konsystencji polewy)   Przygotowanie murzynka

Moja Delicja
Omlet podwórjnie dyniowy. 104

Dyniowy omlet; (z mąki dyniowej i pure)  z ricottą i sosem truskawkowym  coraz bardziej czyszczę swoje letnie zapasy.. w końcu kolejne lato się zbliża :) instagram  / facebook

More food, love and dreams
Owocowe trio 211

Mango, melon i pachnące słońcem truskawki :) Składniki 1 mango 1/4 melona 20 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 350 g serka naturalnego 1-2 łyżki cukru Sposób przygotowania … Czytaj dalej Owocowe trio

czarrna od kuchni
Ciasto Cygan 392

łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Lekko przestudzić i polać ciasto. Dodatkowo 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 czerwone galaretki (dałam truskawkowe) Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu , ale w troszkę mniejszej ilości wody. Wylewać lekko tężejącą na ciasto. Składanie ciasta 1 blat ciasta 1/2 masy budyniowej biszkopty galaretka 1/2 masy budyniowej ciasto

O kuchni z uczuciem
Andrut przekładany kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym 257

zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym. Składniki:    domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku    słoik dżemu truskawkowego    1/3 tabliczki gorzkiej czekolady    andruty Przygotowanie:   Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i wystudzić. Dodać do dżemu i dokładnie wymieszać. Pierwszy andrut posmarować kajmakiem i przykryć

Amatorka kuchenna
Budyniowy przekładaniec 140

wstawiamy na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części, rozwałkowujemy na prostokątne płat. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeden prostokąt smarujemy dżemem truskawkowym, drugi dżemem porzeczkowym. Białka ubić na sztywną pianę wykładamy na dżem. Całość oprószamy posiekanymi drobniutko orzechami. Ciasta pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach  C. Odlewamy

kgwjanczewo
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 182

czuć, ani w smaku ani w konsystencji. Pachnie kakaem, cynamonem i gałką muszkatową. Jest mocno wilgotne ( w stylu brownie ) i bardzo, bardzo smaczne. Ja swoje dodatkowo przełożyłam marmoladą malinowo-truskawkową. Słodyczy ciastu nadaje pasta daktylowa, która w wykonaniu jest banalnie prosta. Pasta daktylowa: - 200 - 250 gr daktyli - woda Daktyle przesypujemy do małego garnuszka, zalewamy do równości owoców wodą. Doprowadzamy

kawawszklance
Kawowa tapioka 190

kawowej tapioki. Deser jest lekko kremowy, mocno kawowy i naprawdę szybki oraz prosty do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne desery z tapioki to przygotujcie tapiokę z dodatkiem musu truskawkowego lub wersję czekoladową z wiśniami. Składniki: 90 g tapioki (1/2 szklanki) 2 szklanki mleka 1 szklanka kawy z 2 łyżeczek 3-4 łyżki cukru (do smaku) trochę mleka kokosowego

Ugotować
Kruche serduszka z galaretką 117

Ciasto kruche: 225 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 żółtka   Dodatkowo: białko do sklejenia ciastek 1/2 op. czerwonej galaretki, np. truskawkowej 1/2 szkl wrzącej wody cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ją w folię spożywczą i schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
Orzeźwiający mus truskawkowy z nasionami chia i nerkowcami. Bez mleka 68

truskawkowy Składniki: 4 zamrożone banany 200 ml mleka ryżowego pół łyżeczki nasion Chia pół szklanki orzechów nerkowca truskawki Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze i  mus gotowy:)  Ps. z podanych składników wyszły 3 szklaneczki musu

nietadieta
Jedzenie nie tylko dla chorych 156

Budyń z kaszy jaglanej Składniki: (na 4 porcje) 250 ml kaszy jaglanej 450 ml mleka 300 ml wody 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki miodu dodatkowo: 4 łyżki dżemu truskawkowego Kaszę wypłukać w zimnej wodzie.  W garnuszku zagotować 300 ml mleka i 300 ml wody. Dodać kaszę i cukier waniliowy; gotować pod przykryciem przez 15-20 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 230

wyciąć otwór w centrum owocowego kwiatka. Delikatnie umieścić owocowego kwiatka nad warstwą cukru pudru i udekorować po bokach listkami ziół. Używając pipety lub pałeczki ostrożnie wypełnić środek otworu kwiatka truskawkowym puree (zanurzać pałeczkę w puree i pozwolić mu powoli spływać do otworu, uważajać by sos nie rozprysnął się na ciasto i nie zrujnował jego wyglądu) . Umieść każde „ciastko

Jem więc Jestem
PANCAKES Z MĄKI KASZTANOWEJ 184

zachowaniu do mąki glutenowej, lekko strawna, o delikatnym orzechowym smaku, naturalnie lekko słodka. Wyśmienita do słodkich wypieków, naleśników i racuchów. Dziś serwuję puszyste pancakes z bitą śmietaną i sosem truskawkowym. Nieco nabałaganiłem podczas jedzenia, ale... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Racuchy drożdżowe. Bardzo puszyste! 171

smażyć wg. przepisu tylko o chwilkę dłużej, wtedy otrzymamy racuchy z jabłkami. Po usmażeniu studzimy racuchy i serwujemy posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem. Ja swoje podałem z dżemem truskawkowym . Smacznego

Kuchnia Łukasza