Pyszne lekkie ciasto do kawki. Zamiast brzoskwiń można użyć np. truskawek i zalać galaretką truskawkową. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka octu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki pszennej Masa straciatella: 400 ml śmietany 30% 1 cukier wanilinowy 450 g serka homogenizowanego waniliowego 4 opakowania śmietan-fixu 100 g czekolady mlecznej
Na Ciasteczkowych Papierachłyżki maku Bita śmietana: 400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny łyżka cukru pudru Ciasto kakaowe: Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy
Czerwona Porzeczkapoczekać. Czyszczę przedwojenne sztućce, słucham muzyki i oglądam filmy, czyli ostatni tydzień wakacji w wykonaniu Magdy. Owsianka jogurtowa z nasionkami szałwii hiszpańskiej - chia, bez gotowania; podana z sosem truskawkowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 40 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich łyżka nasion szałwii hiszpańskiej, chia pół szklanki jogurtu naturalnego - około 120 g 50 ml mleka jak zrobić? Jogurt
tost z dżememdeseru potrzeba niewiele czasu a przy tym efektownie wygląda i jest smaczny. Użyłam do jego przygotowania owoce, które znalazłam w ogrodzie. Składniki 1 duży jogurt typu greckiego 1 galaretka truskawkowa 1 śliwka renkloda Garść malin Kilka jeżyn ½ brzoskwini ½ gruszki Wykonanie: Galaretką rozpuszczamy w niecałej szklance wody ( dobrze jest do tego użyć zwykłego miksera ). Do rozpuszczonej galaretki dodajemy jogurt ( podczas miksowania
Smaki Ewysłodkie i malusie ... Można je przyozdobić jak tylko dusza zapragnie - dżemem, konfiturą, syropem, przetartymi owocami czy też samymi owocami ... Mogą być poziomkowe, borówkowe, malinowe, truskawkowe lub porzeczkowe ... Na kruchym lub biszkoptowym spodzie, zawsze smakują bosko ... Idealne do kawy z przyjaciółką, do zrobienia na szybko gdy zaskoczą nas niespodziewani goście ... Pokochają je wszyscy za wszystko
Garniec Magaliektóre głównym fizjologicznym zadaniem jest ochładzanie, zaraz po wydalaniu. Do ochłody polecam: - orzeźwiający napój z białego wina - kawę mrożoną z sorbetem jagodowym (vege) - koktajl czereśniowy z melisą - koktajl kokosowo-truskawkowy - herbata mrożona z mango - vegan mango lassi z wodą różaną - tęczowe egzotyczne galaretki z owocami A jakie są Wasze sposoby na przetrwanie upałów w mieście? Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkisokiem porzeczkowym. Ciasto pyszne i łatwe w wykonaniu. Mniaaam! Ciasto z sokiem porzeczkowym Składniki: Jasny biszkopt , 3 budynie śmietankowe, litr soku z czarnej porzeczki, 2 śnieżki, 2 galaretki truskawkowe. Wykonanie: Biszkopt przygotowujemy według tego przepisu. Biszkopt dzielimy na dwa blaty, przecinając go wzdłuż. Sok z czarnej porzeczki wlewamy do garnka i musimy go zagotować. Budynie rozpuszczamy w 1 szklance wody
paapilotkaadlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz ciasta z morelami i orzechami nerkowca przygotowaliśmy tartęszpinakowo-truskawkową oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas. Zdjęcia Lidl i królestwo garów
królestwo garówświeżych jak i mrożonych, szpinak jednak musi być świeży. Napój jest bardzo pożywny, zdrowy i energetyczny, kolor wyszedł taki niezbyt ładny ale zapewniam że smak to rekompensuje, zapraszam. Smoothie truskawkowe ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesportem. Dziś czuję konsekwencje, ale na nogi postawił mnie omlet ze szpinakiem. Czuję się znacznie lepiej. 2 jaja garść świeżego szpinaku kilka sztuk pomidorków truskawkowych gałka muszkatołowa sól i pieprz do smaku olej do smażenia Jaja wbijamy do miski, roztrzepujemy. Wrzucamy warzywa, doprawiamy ziołami i przyprawami. Smażymy na złoto kilka minut
AZgotuj!Według prognoz najbliższe dni mają być upalne :) w ramach orzeźwienia proponuję Wam lody truskawkowe podpatrzone na Moich Wypiekach. Powstają z połączenia kremówki z truskawkami pieczonymi z octem balsamicznym. Jego dodatek wydobywa i podbija smak truskawek. Składniki na tortownicę 21 cm lub keksówkę: z przepisu Doroty 700 g truskawek 500 ml śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru brązowego 2 łyżki
Moja Galeria Smakugalaretki z truskawkami, biszkoptu nasączonego galaretką, budyniu (warto pokusić się o zrobienie go samodzielnie) oraz bitej śmietany. Przepis znaleziony u Doroty . Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa około 350 g truskawek kilka biszkoptów lub domowego biszkoptu budyń waniliowy 500 g mleka do przygotowania budyniu 200 g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Truskawki odszypułkować, pokroić na plasterki
Moja Galeria Smakuprostu do kawy na drugie śniadanie. Użyłam tu jeszcze truskawek ale sos można zrobić z owoców jakie lubicie. Zapraszam gorąco na pyszne placuszki. Placuszki bananowo - serowe z sosem truskawkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmak wszystko wynagradza. Jagody warto lekko zmrozić, aby podczas lepienia pierogów nie tryskały sokiem. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania chłodnika owocowego lub truskawkowego . Składniki na około 60 pierogów: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli 0,5 kg twarogu 300 g jagód 4 łyżki zwykłego cukru
Ugotowaćmasę przelewamy do plastikowego pudełeczka, zamykamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin lub noc :) Oczywiście lody możemy urozmaicać, dodając kakao, zmiksowane truskawki lub wanilię PS. Dziś zrobię jeszcze truskawkowe
The Sweet Damsel