truskawkowa - 3039 przepisów (strona:141/203)

Krem truskawkowy w kilka minut 125

składniki do miski, miksujemy aż powstanie mus i już. Do kremu można użyć świeżych i mrożonych truskawek. Jest niesamowicie puszysty wręcz piankowy i rozpływa się w ustach. Zaczynamy? Krem truskawkowy w kilka minut. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Truskawkowe wzgórza 133

Przepyszny deser  , mój własny wymyślony . Skomponowałam go siedząc w kuchni i myśląc co by tu innego zrobić .   Truskawkowe wzgórza   składniki : 4 serki Almette  Fruit z morelą i Wanilią ( 600 g ) śmietana 400 ml Agar 2 łyżeczki   Dodatkowo: truskawki 300 g 200 g wody agar 1 łyżeczka ksylitol 2 łyżki

Różowa kuchnia
Sernik na zimno 125

gramów zmielonego półtłustego twarogu 300 ml śmietanki  kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody Ponadto  2 galaretki truskawkowe 300 gram owoców Wykonanie: Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru na sztywno, następnie dodajemy zmielony twaróg, resztę cukru pudru, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną we wrzątku oraz przestudzoną żelatynę. Łączymy

kgwjanczewo
Bzy pachną tak samo mimo lat 76

mości sobie kącik w nogach i może tę noc prześpimy spokojnie. Pamiętam jak za dzieciaka, rowerem albo spacerem wyruszałam na wyprawę pod kryptonimem "Bez". W zagajniku obok naszego pola truskawkowego, hen od domu, rosły rosłe bzy. Wystarczyło przedostać się przez zasieki w postaci drutów kolczastych i pastuchów, i już można było zapaść się w hipnotyczny trans pod wpływem zapachu tych

Spektrum Smaku
Pełnoziarniste bułeczki orkiszowo-pszenne 90

pewno to kwestia zbyt krótkiego wyrabiania ciasta plus mąki pełnoziarnistej, która jest zawsze nieco cięższa z oczywistych powodów :) Ponad to bułeczki orkiszowe polecam zwłaszcza na ciepło w towarzystwie dżemu truskawkowego :) Mąka orkiszowa ma przyjemny, lekko orzechowy smak. Powodzenia! Dajcie znać, jak wyszły wasze bułki :) Caro & Ciri

Spektrum Smaku
Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt 206

zaprezentować Wam najnowszą serię lodów Big Milk opartą na jogurcie naturalnym. Lody te znajdziemy w dwóch różnych trendy smakach- Big Milk Yogurt Strawberry, czyli lody jogurtowe z dodatkiem musu truskawkowego oraz Big Milk Yogurt Carmel, czyli lody jogurtowe z sosem karmelowym. Jak już wspominałam są przygotowane na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są zdrowsze, lżejsze, mniej kaloryczne i mają aksamitną

Z miłości do słodkości
Dogorywanie i kluski z truskawkami 205

razem domowa i każdy robił co chciał... Niemoc i ssanie w żołądku sprawiają zazwyczaj, że sięgam po wypróbowane i proste rozwiązania. Tak i tym razem było szczególnie, że sezon truskawkowy chyli się ku końcowi. Wrzucam więc makaron na wrząca wodę z odrobina soli. Gotuję go do miękkości. Śmietanę mieszam z cynamonem i odrobina trzcinowego cukru a truskawki kroję na ćwiartki

Dzieje kuchennej Wiewióry
sernik na zimno z truskawkami z nutą gorzkiej wódki żołądkowej... 136

paczki duże, gorzka żołądkowa z figą 100 ml, twaróg 1 kg/wiaderko, cukier puder 1/2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, woda 150 ml, śmietana 30 % 200 ml, truskawki 1 kg, galaretka truskawkowa 2 opakowania tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć

W Mojej Kuchni Lubię
Proste lody brzoskwiniowe 157

jeśli zrobimy małą porcję) i wkładamy do zamrażarki, potem wystarczy je wyciągnąć i wraz ze śmietanką zmiksować na gładką masę, mamy błyskawiczne lody. Polecam też przepis na błyskawiczne lody truskawkowe , przygotowywane z mrożonych truskawek, jogurtu i miodu. Jeśli chcemy zamrozić większa partię owoców to polecam zamrozić pojedyncze owoce (truskawki, maliny, jeżyny) lub pokrojone na kawałki (banany, brzoskwinie, morele), aby się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Niskokaloryczny deser na lato czyli truskawki w mrożonym jogurcie 189

staja się bardzo twarde) SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Lody z rumem o smaku pinacolada <klik> Zobacz tez przepis na  Lody kokosowo - truskawkowe z nasionami chia <klik

Pora na pora i pomidora
Galaretkowy deser z truskawkami, jagodami i czereśniami z bitą śmietaną 159

który wam prezentuje można jeść z różnymi owocami według naszego upodobania. Bardzo fajnie smakuje również kiedy bitą śmietanę zastąpimy lodami.  Spróbujcie stworzyć własny ideał smakowy :) Składniki: 2 galaretki truskawkowe  szklanka świeżych truskawek pół szklanki jagód pół szklanki czereśni łyżka suszonej żurawiny łyżka rodzynek łyżka orzechów ziemnych 3 łyżki soku (ja dałam domowy wiśniowy) bita śmietana  Przygotowanie: Galaretki

ChilliJemy
6 przepisów na orzeźwiające napoje na lato 224

pestki, pokrój na kawałki. Przełóż do miski, zblenduj. Do arbuza dodaj syrop i sok z limonki. Wymieszaj. Arbuzadę przechowuj w lodówce. Podawaj z kostkami lodu, plasterkiem limonki. 3. Mojito truskawkowe bezalkoholowe Składniki (na 1 drinka): pół limonki – pokrojonej w plastry 5 – 6 truskawek rozgniecionych widelcem kilka kostek lodu 6-7 listków świeżej mięty sprite woda gazowana opcjonalnie – kieliszek białego rumu

Moja pasja smaku
Jagodowy dżem chia w 5 minut bez cukru 108

nawet bez gotowania. Smakują tak wyśmienicie, że mogłabym od razu zjeść cały słoik :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego dżemu to koniecznie wypróbujcie:)  Zapraszam również do wypróbowania wersji truskawkowej przepis tutaj :) Składniki :  - 2 szklanki jagód - 3-4 łyżki nasion chia  - opcjonalnie 2 łyżki miodu  Przygotowanie :  Lekko zblendować jagody, gotować przez chwilę na małym gazie dodać nasiona

zdrowa vege kuchnia
Bruschetta z pomidorami, truskawkami, bazylią i fetą 177

kroimy. Bazylię siekamy. Składniki mieszamy, doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu, dodajemy oliwę. Bagietkę kroimy, rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy na niej pieczywo. Na chrupiące kromki nakładamy część pomidorowo-truskawkowej mieszanki oraz kawałki fety. Podajemy od razu

Mango Papaja
Crumble truskawkowe 129

Połączenie chrupiącej kruszonki, soczystych owoców to po prostu raj dla podniebienia. Można je robić w zasadzie z wszystkimi  świeżymi owocami, ale mrożone też się nadają. Tym razem wersja truskawkowa. Składniki: 100 g mąki pszennej Młyn Kopytowa 50 g masła 50 g cukru 300 g truskawek Przygotowanie: Z mąki, masła i cukru zagnieść miedzy palcami kruszonkę. Naczynia do zapiekania wysmarować

Ala piecze i gotuje