szkl mleka 3/4 szkl mąki krupczatki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka octu winnego Przygotowanie: Truskawki obrane … Czytaj dalej Placuszki truskawkowe
czarrna od kuchniwodę. Partiami wrzucać przygotowane pierożki. Gotować od wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody 1 minutkę. Podanie – Pierogi wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, odcedzić, wyłożyć na talerz. Polać przygotowanym sosem truskawkowym i pokrojonymi truskawkami. Mam nadzieję że widać jak smakują Moja kochana Kornelcia tak zajada Cała rodzina była zaproszona na obiad
Kuchnia PokoleńJako ,że sezon owocowy mamy już w pełni, co prawda na razie truskawkowy ale nim się obejrzymy kolejne owoce będą pojawiały się bardzo szybko przygotowałam etykiety na dżemy. Mam nadzieję,że skorzystacie z nich tak jak w ubiegłym roku :) Etykiety przeznaczone są do druku , wykonane w wysokiej rozdzielczości. Zestawione na jednej kartce A4. Wystarczy kliknąć w obrazek i zapisać
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 125 ml śmietany 12% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 250 g truskawek 150 g czereśni 2 galaretki truskawkowe Mleko podgrzać, do gorącego dodać połamaną czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Jajko utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, wlać olej, śmietanę, ekstrakt i wystudzone mleko z czekoladą, zmiksować
Domowa cukiernia EwySkładniki: 200 g truskawek 1 - 2 łyżeczek cukru pudru 175 g jogurtu naturalnego 250 g serka mascarpone 6 - 7 ciasteczek pełnoziarnistych 1 opakowanie galaretki truskawkowej 375 ml gorącej wody startą gorzką czekoladę - do dekoracji Przygotowanie: 6 - 8 truskawek opłukać i pokroić w plastry na dno pucharków. Galaretkę rozpuścić w 375 ml gorącej wody, przelać do 1/3 wysokości pucharków, wstawić
Ciastka - domowe słodkościSezon truskawkowy w pełni. Najczęściej rozkoszujemy się ich smakiem podając je na słodko, dlatego dla odmiany chciałabym Wam zaproponować orzeźwiająca przystawkę z truskawkami i koprem włoskim, która według mnie stanowi bardzo subtelną i oryginalną kompozycję smakową, do której spróbowania gorąco Was namawiam. Przygotowanie : 15 min Chłodzenie: 1godz. Dla 4 osób ● 250 g truskawek ● 2 fenkuły (kopry włoskie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakakao - wszystko zmiksowane na gładką, kremową masę. Bo siła tkwi w prostocie, prawda? ;) Do dekoracji kremu możecie użyć dowolnych, ulubionych owoców. Ja póki co korzystam w pełni z sezonu truskawkowego. ;) Składniki: na 3 porcje 50 g kaszy jaglanej (1/4 szklanki) 1 banan, najlepiej mocno dojrzały czubata łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki naturalnego kakao +truskawki do ozdoby Przygotowanie: Zaczynamy
Kuchnia Ellietruskawki, jest koktajl! Koktajl bananowo - truskawkowy (dla kilku osób) www.kuchniasmakow.blogspot.com 4 banany truskawki Zmiksować, rozlać do szklanek, wypić! Uśmiechnąć się
Kuchnia smakówwykonaniu, że nawet dziecko jest w stanie podjąć się tego zadania. Za to ten smak.. wspomnienia z dzieciństwa od razu wracają.. Komu, komu... Artykuł Domowe lody truskawkowe pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkazapartym tchem na to, co przyniesie jutro (takie metaforyczne, rozumiecie). A jeśli już o czasie mowa; właśnie znalazłam zdjęcia, które na dysku przeleżały niemal rok. Ponieważ mamy sezon truskawkowy w czerwcowej pełni stwierdziłam, że to idealny moment na ich publikację. Przepis znalazłam na blogu Mia cucina , tam przygotowany był z morelami, których akurat nie miałam pod ręką. Zamiast nich - cudownie
Pożeraczka, czyli raz adobrzePlacki z białego sera, smażone na oleju na patelni. Podaję je z dodatkiem sosu np. truskawkowego lub świeżych owoców. Można również posypać cukrem pudrem. Serniczki są łatwe do wykonania. Z podanego przepisu wychodzi ok. 10 średniej wielkości placków. 0,5 kg twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników (z wiaderka) 5 łyżek mąki 3 łyżki cukru 1 jajko
Bulliosię zdjęciom, które odbiegają od tych obecnych. Ten przepis zrobiłam w 2010r. Nabyłam wtedy truskawki, ale niestety okazały się być mało słodkie. Więc zrobiłam deser lodowy semifreddo z musem truskawkowym. Bazą był przepis z "Mojego gotowania" z lipca 2010. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłyżki oleju Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 serek mascarpone (250g) 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Dodatkowo 1 kg ładnych świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie : Białka ubić na pianę , wsypywać powoli cukier i nadal ubijać , dodawać po jednym żółtka i olej. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia . Delikatnie wymieszać, Piec
Malinowa KawiarenkaSezon truskawkowy Składniki pęczek estragonu 3 limonki 5 łyżek brązowego cukru butelka słodkiego białego wina 500 g truskawek mango kostki lodu owoce longan Przygotowanie Gałązki estragonu opłukałem, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji. Z jednej limonki wycisnąłem sok, pozostałe pokroiłem na plasterki. Sok z limonki, cukier, pół szklanki wina zagotowałem, od zawrzenia gotowałem 5 minut. Wystudziłem, po czym
R'n'G KitchenDzień dobry! Sezon truskawkowy ruszył pełną parą. Na targu można już dostać truskawki w bardzo dobrej cenie. Postanowiłam przygotować mus z daktylami. Idealnie komponuje się z naleśnikami. Ja najbardziej lubię zimny solo. Składniki na 4 porcje 0,5 kg truskawek kilka daktyli mięta do dekoracji Przygotowanie: Truskawki umyj, obierz ze szypułek wrzuć do kielicha. Dodaj daktyle, całość
Kukuleczki