podania: proteinowy miks prażonych ziaren z owocami bio Snack Mix batonik musli ze stewią i pomarańczą Sweet Switch bio ciastko z jabłkiem bez cukru 2 łyżeczki dżemu truskawkowego ze stewią Sweet Switch kostka belgijskiej mlecznej czekolady z bananami bio Green Dream Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki ryżowe. Dodać szczyptę soli i aromat. Gdy zacznie
Poranek na słodkoprzygotować swoje własne, w wersji uzdrowionej. Nie dość, że dostarczają witamin i minerałów, to jeszcze są banalnie proste. Zresztą, przekonajcie się sami! :) Mini pączki dyniowe Czekoladowo - truskawkowe pączki z dziurką Owsiane pączki kokosowe Kuskusowe pączki z poziomkami Wegańskie pączki z imbirem Wegańskie donuty migdałowe Pączki z masy makowej Wegańskie donuty z manny orkiszowej Mini pączki buraczane Ebelskivers z płatków
Poranek na słodkoczasie sezonu truskawkowego nie może zabraknąć na niedzielnym stole ciasta z truskawkami, bardzo wilgotne, puszyste, maślane i proste w przygotowaniu. Owoce podczas pieczenia zapadają się w ciasto i dobrze je nasączają. Ciasto ładnie pachnie truskawkami i wanilią, jest świetne na piknik i do popołudniowej herbaty. Polecam… Składniki: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła
Z notatnikaserowa: 400 g serka waniliowego 330 ml zimnej śmietanki 36% 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru dodatki: ok. 12 biszkoptów podłużnych 1 galaretka truskawkowa świeże owoce: borówki, maliny,truskawki,porzeczka Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Powoli dodajemy serek waniliowy
KuchcikoweLovewystarczyło, nie trzeba żadnej polewy ani posypki. A wesoły różowy kolor przyciąga małe rączki, więc ciasteczka znikają w mgnieniu oka. Składniki na około 60 sztuk: półtorej szklanki kisielu truskawkowego lub malinowego bez cukru 10 łyżek mąki pszennej 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia marmolada z pigwy lub inna niezbyt słodka Kisiel
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadodatku można przyrządzać takie mieszanki, o jakich dyrektorom koncernów się nawet nie śniło. Tym razem miałam w domu miechunkę; miałam tez ogromną ochotę na jej zużycie. Na blogu Truskawkowej Ani znalazłam idealny przepis, i szybciutko zabrałam się do rzeczy. Jak każda granola, ta również jest bajecznie prosta w przygotowaniu. Delikatny smak i zapach korzennych przypraw nadaje jej jesiennego charakteru
Pożeraczka, czyli raz adobrzeobjętość. Garnek z pierogami przykrywamy miską lub drugim garnkiem. Gotujemy 10 minut każdą porcję pierogów. Ważne aby podczas gotowania nie podnosić miski,pierogi mogą opaść. Pierogi podajemy polane musem truskawkowym lub roztopionym masłem. Polecam również: pampuchy z jagodami http://elka72.bloog.pl/id,341651219,title,Pampuchy-z-jagodami,index.html pampuchy z twarogiem i porzeczkami http://elka72.bloog.pl/id,337424299,title,Pampuchy-z-twarogiem-i-porzeczkami,index.html
Kolorowa kuchnia Elkikrążki. Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi wykorzystałam robiąc inne. masa: 500 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 2 galaretki truskawkowe ok. 500 g truskawek Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno,wlewamy przestudzoną czekoladę,miksujemy i na koniec dodajemy płynną żelatynę. Masę wylewamy na biszkopt i umieszczamy
Kolorowa kuchnia Elkimuffinami jogurtowymi wypełnionymi po brzegi kawałkami truskawek. O tak, one spełniają swoje zadanie znakomicie :D Są mięciutkie, wilgotne i puchate. No i słodkie! Są pysznie słodkie i bardzo, bardzo truskawkowe! Lato w gębie! :D Niezależnie od tego, czy za Waszymi oknami żar się leje, czy leje się deszcz to warto ich spróbować. Są absolutnie wyśmienite! Jogurtowe muffiny z truskawkami Potrzebujesz
Kuchnia w Słońcu Skąpanapolewą czekoladową. Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 10 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 13 dag cukru 30 g margaryny Masa jabłkowa: 2,5 kg obranych jabłek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku Masa budyniowa: 2 żółtka 150 g mąki 4 szklanki mleka 100 g cukru 200 g margaryny Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki masła roślinnego 3 łyżki
Ewusiowe Smakiłatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Sezon truskawkowy rozpoczęty , więc zapraszam na różne dania z truskawek, począwszy od koktajli , a skończywszy na ciastach, deserach oraz przetworach . Polecam Dzisiaj polecam bardzo prosty i szybki koktajl z truskawek , zarówno
Pysznosci Babci BasiPowoli kończy się sezon truskawkowy , więc najwyższa pora, żeby zacząć robić przetwory ! , bo teraz pod koniec sezonu (jakby ” przedostatni zbiór” ) truskawki są najbardziej słodkie! SKŁADNIKI : 1 kg truskawek,( powinny być w miarę równej wielkości, najlepsze średnie lub mniejsze , no i bardzo dojrzałe -ciemne ) 1 kg cukru kryształu ( jeżeli truskawki są bardzo słodkie, można zmniejszyć ilość cukru
Pysznosci Babci Basiśrodku niej był delikatny, cytrynowy, słodki krem, który rozpływał się w ustach. Genialne. Połączenie tego deseru ze świeżymi owocami to strzał w dziesiątkę. Tarta pralinkowa z owocami i lodami truskawkowymi – 26 zł Mleczna, smaczna pralinka przełożona kremem i podana z owocami. To właśnie ona zdobyła nagrodę Wine&Food Noble Night, jednak ja przyznałabym nagrodę pozycji wyżej – Lemon Posset
Kuchnia BazyliiFrużelina truskawkowa to genialny dodatek do ciast, ale także naleśników, bułeczek. Gwarantuję Wam, że ilość z przepisu rozejdzie się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. :) Potrzebujemy: 300 g truskawek, mogą być mrożone 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody Owoce umieszczamy w garnku z grubym dnem, dodajemy cukier i sok z cytryny
MamaOskarka