truskawkowa - 3039 przepisów (strona:128/203)

Owsianka z musem truskawkowym i migdałami 70

Latem owsianki święcą triumfy na moim stole a to za sprawą świeżych, polskich owoców dostępnych u nas przez te kilka miesięcy. W sezonie truskawkowym - a jakże, owsianka z truskawkami! Tym razem owoce zmiksowałam na mus i podałam z posiekanymi migdałami. Ta propozycja spodoba się również weganom - tradycyjne mleko zastąpione jest mlekiem z orzechów włoskich (uwielbiam!). Jeżeli macie kłopot ze znalezieniem

Milion Smaków
Murzynek 267

mąki      2 jajka      1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia i sody     150g cukru     250g dżemu truskawkowego      szczypta soli      1 szklanka mleka      100 g rozpuszczonego masła      3 łyżki kakao Przygotowanie

Amatorka kuchenna
Migdałowe muffinki z truskawkami 137

Dzisiaj mam propozycję na migdałowe muffinki z truskawkami. Znikają z talerza w jednej chwili. Tak się dzieje za sprawą migdałów i truskawek. Muffinki są aromatyczne, puszyste i wiosennie truskawkowe. U piekłam je w kolorowych papilotkach od  PapilArt .  Składniki (12 sztuk): 150 g truskawek 160 g mąki pszennej typ 500 140 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku

Smak mojego domu
Bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem 233

minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni z termo obiegiem (170 bez) i piec jeszcze 30-40 minut. Wystudzić w blaszce. Po wystudzeniu można oprószyć ksylitolem. W truskawkowej zabawie udział wzięły: KATARZYNA ANGELIKA ANGELIKA JOANNA JOANNA MARZENA DOROTA MAŁGORZATA DAGMARA MAŁGORZATA JOANNA BOŻENA ANETA IWONA

Kuchenne zapiski Edyty
Budyń jaglano -truskawkowy. 126

Wspaniały budyń jaglano – truskawkowy . Ja zrobiłam go z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale może też być mleko jakiekolwiek i będzie równie pyszny. Składniki: dwie porcje 1/ 3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego ,migdałowego u mnie 0,5 kubeczka jogurtu naturalnego 300 g truskawek 1 łyżka cukru ,u mnie bez cukru Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą

Ladylaura.
Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą 156

zalegających na parapecie cytryn - wyszło pycha! :) Uwielbiam ciasta jogurtowe i orzeźwiający smak cytryn, postanowiłam, że trzeba to połączyć i tak oto powstało to ciacho. Wiem, że rozpoczyna się sezon truskawkowy i wszędzie tylko przepisy z ich wykorzystaniem (które i u mnie się pojawią, obiecuję!), ale ja zawsze zachęcam do tego, by wykorzystać to, co aktualnie mamy pod ręką

Cooking Monster
Chrupiące bułeczki na truskawkach 138

Dziś przepis, który od lat mam zapisany w swoim zeszyciku, sprawdza się z truskawkami, jagodami i innymi owocami lub dżemem albo powidłami. :)   Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba korzystać póki można. U mnie też pojawi się sporo przepisów, zaczynamy od tych bułeczek. Są chrupiące, nie przesadnie słodkie, drobne, ale wypełnione owocami po brzegi, a takie lubię najbardziej. :)   Bułki

Cooking Monster
Strawberrisu czyli truskawkowe tiramisu 246

Corner by "jagodzianka" – Mamo, daj mi już tego strawberrisu – zagadnął mnie mój dorosły syn i zrobił błagalne oczy. – Strawberrisu? Nie … Przeczytaj cały artykuł Post Strawberrisu czyli truskawkowe tiramisu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Milkshake truskawkowo-waniliowy 141

Milkshake o smaku truskawkowym z dodatkiem lodów waniliowych ... mniam! Ten drink jest idealny na upalne, letnie dni. Składniki na 1 porcję: 10 szt. truskawek 3 łyżki lodów waniliowych  50 ml mleka Przygotowanie: Truskawki myjemy i odrywamy szypułki. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy ok. 30 sekund. Przelewamy do szklanki i pijemy ... na zdrowie

Alutka-Gotuje
Galaretka z truskawkami 180

dodałam takich deserów na bloga. Może dlatego, że są zbyt banalne i proste? Ale co tam, mam nadzieję że znajdą się chętni na takie deserki. Składniki: 1 galaretka truskawkowa truskawki bezy 150 ml kremówki 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zimną rozlać do kieliszków, dodać pokrojone z 3-4 truskawki. Włożyć do lodówki by galaretka

Ala piecze i gotuje
truskawkowe chia ciasto- mrożone 155

Podczas upalnych dni, gdy mamy ochotę na lody i inne zimne przekąski, świetnie sprawdza się mrożone ciasto truskawkowe chia. Lekko słodkie i mocno sycące. Ukrywa się w zamrażarce i czeka na wołanie burczącego brzucha- wypełnia go wieloma wartościami odżywczymi, które ukrywa w sobie owe ciasto. Nic innego tylko się zajadać, grzechem jest go nie spróbować. SKŁADNIKI: SPÓD: 1/2 szklanki migdałów

healthy dreams
Torcik z kremem muślinowym i truskawkami 114

niebo w gębie! Delikatny w swojej strukturze migdałowy biszkopt (nasączony ponczem z dodatkiem likieru Amaretto) znakomicie komponuje się z lekkim kremem i owocami. Koniecznie musicie wypróbować póki sezon truskawkowy trwa (a ich cena ostatnio mocno spadła)! Torcik najlepiej zrobić dzień wcześniej i oczywiście do czasu podania przechowywać w lodówce :) Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g zmielonych

MyCookBook.pl
Sos truskawkowy na zimno 163

truskawkowy to idealny dodatek do letnich deserów, lodów, naleśników, racuchów, ryżu, czy makaronów. Najsmaczniejszy jest przygotowany ze świeżych owoców. Można go przygotować na 2 sposoby: na ciepło i na zimno. Jeden i drugi sos można przechowywać w lodówce 2-3 dni. Wybieram prostszą wersję - sos na zimno - truskawki nie poddane działaniu wysokiej temperatury są po prostu zdrowsze. Jest to dobry

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warsztaty z okazji dnia dziecka 142

Należy do wód średniozmineralizowanych o niskiej zawartości sodu, co sprawia, że można ją pić bez ograniczeń wiekowych.  Przygotowaliśmy dwa warianty smakowe: ogórkową z pietruszką i cytryną, jak również truskawkową z miętą. Obie cieszyły się zainteresowaniem. Zadziwiająca była wiedza dzieci odnośnie picia wody. Tort z niespodzianką wywołał nie lada sensację. Ukryte serce w środku, wypełnione pyszne kremem z sera Wieluń

Malinowe Pocałunki
Dżem truskawkowo- miętowy 103

dorobię się dobrego garnka w tym celu, bo moje emaliowane poległy...  Najpierw jeden się przypalił, bo zapomniałam zwykłej konfitury pomieszać, a potem w trakcie przygotowywania dżemiku miętowo- truskawkowego oderwałam się od garnka do dzieci. Niestety trzeciej ręki nie miałam i o ile dżemy pyszne, tak garnki wiele nie pociągną, zwłaszcza jeden. Obawiam się że dalsze ich użytkowanie, to kwestia

Kuchnia w czekoladzie