truskawki - 19264 przepisów (strona:913/1285)

Biszkopt z rabarbarem 115

Mokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru

To co kocham
Kompot z rabarbaru 111

kolor gdy użyjemy rabarbaru malinowego o czerwonym miąższu. Jeśli mamy zwykły, zielony w środku, aby uzyskać intensywnie różowy kolor należy dodać 2-3 wiśnie lub kilka truskawek. Składniki: • 4 łodygi rabarbaru o czerwonym miąższu tzw malinowy • 1/2 szklanki cukru • 2,5 litra wody • 1 laska cynamonu • 1 anyż gwiazdkowy • 4 sztuki goździków • kilka gałązek mięty Wykonanie

To co kocham
Knedle ziemniaczane z morelami 100

kuchni austriackiej, czeskiej i polskiej. Różnią się jednak nadzieniem, które może być na słodko, słono lub ostro. Bardzo popularne u nas są ze śliwkami lub truskawkami. Moje knedle, a właściwie kule ziemniaczane, nadziałam morelami. Wyszły bardzo okazale. Składniki: • 1 kg ziemniaków ugotowanych • 250 g mąki pszennej • 1 jajko • sól Nadzienie • 12 moreli • 3 łyżki

To co kocham
Gofry francuskie z bitą śmietaną i jagodami 133

wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić

To co kocham
Beza Pavlova z owocami 157

jajek – 250 ml • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki octu Krem • 1 l śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru • dowolne owoce, u mnie truskawki, borówka amerykańska, maliny i jeżyny Wykonanie: Beza • Białka ubić na sztywno. • Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. • Masa ma być sztywna i nie spadać

To co kocham
Fasolka szparagowa w zielonym sosie 123

zmieniają walorów odżywczych warzyw i są najlepszym półproduktem do wykorzystania nie w sezonie. Zamrażarka mojej mamy skrywa takie właśnie cudeńka, oprócz fasolki szparagowej, groszek zielony, truskawki i jagody. Faolka szparagowa to moje ulubione warzywo strączkowe. Latem mogę jeść ją codziennie, najlepiej z masełkiem i jajkiem sadzonym. Moja dzisiejsza propozycja to dodatek

To co kocham
Superdeser jogurtowy z jagodami goji 121

jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży jogurt • 1/2 szklanki jagód goji • kilka truskawek, malin, wiśni lub innych czerwonych owoców • 2 łyżki miodu • szczypta cynamonu Wykonanie: • Jagody goji zalać na noc wodą – taką ilością, aby przykryła jagody. • Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem

To co kocham
Koktajl morelowo-miętowy 165

Bardzo odżywczy i orzeźwiający koktajl. Osobiście bardzo lubię morele i są to dla mnie jedne ze smaczniejszych owoców, zaraz po truskawkach i czereśniach. Dojrzałe i bardzo miękkie idealnie miksują się z jogurtem na gładki koktajl, a liście mięty dodają temu połączeniu nowego smaku. Ja nie potrzebuję dosładzania ale Sławek

To co kocham
Domowy sok a`la Kubuś- Thermomix 174

Usunąć powstałą na powierzchni pianę, ostudzić i rozlać do butelek.  Smacznego!:) UWAGA: Dla uzyskania ciekawszego smaku, lub dla odmiany, można dodać różnych innych owoców- np. pomarańcza, grapefruit, truskawki, maliny, ananas. Jeśli sok mają polubić i chętnie pić małe dzieci, warto przetrzeć go przez sitko przed rozlaniem do butelek, nasz syn zaakceptował go dopiero po takiej operacji, gdy był rzadszy

Aromatyczne Podróże
Beza Pavlovej 144

gramów cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego 3 opakowania małej śmietany kremówki (36%) 3 śmietan-fixy świeże owoce sezonowe (najładniej będą wyglądały kolorowe, np. borówki, truskawki) Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru - ubijać cały czas. Białka powinny być tak ubite, żeby nie wyleciały z miski, gdy się ją przekręci

Szczęśliwa kuchnia
Pieczona owocowa owsianka 197

można wykorzystać właściwie każdą. Było pysznie! Polecam i Wam taką niebanalną owsiankę Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 jajko M 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” Truskawki + 1 łyżeczka 1/4 szklanki mleka 1 łyżka jogurtu naturalnego cukier puder do oprószenia + płatki kokosowe Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy mleko, jajko, całość mieszamy. Następnie dodajemy 3 łyżki Stovit

Słodkie okruszki
Tartaletki z niespodzianką w środku 137

zrobiłam mu te "coś" Składniki: mąka pszenna 3 szklanki masło 200 g ksylitol szklanka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Dodatkowo: budyń truskawkowy 2 szt mleko 800 ml truskawki, poziomki,jagody 500 g ( mam pomrożone ) galaretka cytrynowa (300 ml wrzątku) galaretka wiśniowa (300 ml wrzątku)   Wykonanie: Na stolnice silikonową wsypuję przesianą mąkę,cukier ,proszek do pieczenia,śmietanę oraz ksylitol

Różowa kuchnia
Koktajl pomarańczowo - bananowy z marchewką i kaki 134

nadchodziła wiosna, tylko liści na drzewach brak. Do dzisiejszego miksu dodałam kaki, banana, pomarańczę i marchew oraz garść suszonych jagód goji, moja wielka miłość, a po zmiksowaniu smakują jak truskawki! Koktajl pomarańczowo - bananowy z marchewką i kaki Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 dojrzałego kaki 1 banan 1 pomarańcza 1 mała marchew 1 garść suszonych jagód goji cukier lub zamiennik

Moja smaczna kuchnia
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 216

Rozdział trzeci zawiera garść pysznych inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia. W tym rozdziale znajdziecie przepis na babkę marmurkową, szarlotkę czy też sernik zebra z truskawkami. Wylatkowo delikatne torty na magiczne chwile w życiu – już sama nazwa czwartego rozdziału, wywołuje wielki uśmiech na buzi. Znajdziecie tu obłędny tort śmietankowy, torcik pralinowy czy też tartę z jagodami

Moja pasja smaku
Owoce zapiekane pod kruszonką 217

przygotowania pomysł na zimowy podwieczorek. Do niego kawa, herbata lub kubek kakao i gotowe! *Wpis powstał przy współpracy z Lubellą.     Składniki /4 porcje/: 1/2 opakowania mrożonych truskawek 1 jabłko 2-3 łyżki brązowego cukru Kruszonka: 3/4 szklanki mąki Poznańskiej Lubella 1/2 szkl. brązowego cukru 50 g zimnego masła Czytaj dalej... Artykuł Owoce zapiekane pod kruszonką pochodzi z serwisu

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania