truskawki - 19264 przepisów (strona:918/1285)

“Fotografia smaku” – recenzja 123

inna wymaga wprawy i dobrej organizacji, a nienawidzi pośpiechu. Stół jest obrazem, a estetyka wpływa przecież na smak potraw. Najważniejsze składniki jednak to szczypta magii i odrobina szaleństwa typu truskawki w grudniu. Teksty Majewskiego to wspomnienia z wakacji, wspomnienia o sławnych przyjaciołach – artystach i smakoszach. Przecież nic nie zarekomenduje przepisu lepiej, niż fakt, że danie smakowało samej Kalinie Jędrusik

Ugotowane pozamiatane
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 202

ciasto wyśmienicie smakuje z różnymi owocami .  Piekłam je już z: czerwonymi porzeczkami  truskawkami   malinami morelami   Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą, każdą

Kolorowa kuchnia Elki
Bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo) 210

Idealne na śniadanie, jak i kolację lub lżejszy obiad. Każdą porcję przełożyłam domowym dżemem truskawkowym. Oczywiście możecie użyć dżemu w ulubionym smaku. W sezonie placuszki możecie przełożyć też plasterkami truskawek.  Spróbujcie. Składniki: (na 3-4 porcje) 1 szklanka mąki ryżowej (u mnie Pro-BIO ) 1/2 szklanki mąki z sorgo (u mnie Pro-BIO ) 2 łyżeczki ciemnego kakao 2 łyżeczki

Słodkie okruszki
Przepiśnik jesienny - darmowa książka kucharska 144

pustka i brak idei. Jesień to bardzo specyficzna pora w kuchni, po dużej dawce owoców zjadanych codziennie latem, zaczynamy sięgać po warzywa, głównie psiankowate tj. cukinia, dynia czy bakłażan. Truskawki zastępujemy jabłkami i gruszkami. Szukamy pomysłu na dania rozgrzewające, bardzo aromatyczne i treściwe w smaku. I takie są moje propozycje. Jestem pewna, że każda z nas bez problemu znajdzie niejeden

SMYKWKUCHNI
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 169

czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu około 500g czerwonego lukru plastycznego około 200-300g białego lukru plastycznego żółty, zielony, czarny, brązowy barwnik spożywczy Ciasto: 1. Foremkę

Mała Cukierenka
Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 290

czubate łyżki masła orzechowego (najlepiej o zawartości orzechów 100%) 200g jogurtu naturalnego (może być grecki) 1-2 łyżki płynnego miodu około 2 szklanek owoców (pokrojone brzoskwinie, maliny, jagody, truskawki itp.) 4 garście poszatkowanych orzechów (można pominąć) 1. Komosę ryżową opłukać na sitku (płukać zimną wodą). 2. Mleko zagotować, wsypać komosę ryżową i zamieszać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy i garnek

Mała Cukierenka
Sałatka z ogórków na zimę 201

Następnie wyjąć słoiki z garnka, dokręcić silnie wieczka, ustawić do wystygnięcia do góry dnem. Smacznego Jeśli szukasz przepisów na przetwory zobacz również: marynowane grzyby słodko-kwaśne konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki rydze po cygańsku ogórki curry polskie kapary - marynowane owoce nasturcji chutney z czerwonej cebuli chutney śliwkowy z imbirem

Codziennik Kuchenny
Marynowane grzyby słodko-kwaśne 148

szukasz przepisów na przetwory, zobacz również: sałatka z ogórków na zimę rydze po cygańsku polskie kapary - marynowane owoce nasturcji chutney z czerwonej cebuli chutney śliwkowy z imbirem konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki

Codziennik Kuchenny
Ocet malinowy 133

Ocet malinowy jest doskonałym dodatkiem do sałat, dressingów i marynat. Ocet owocowy można przygotować z malin, truskawek, jeżyn, czarnych porzeczek, jagód. Owoce nadają kolor i aromatyzują ocet. Po dłuższym przechowywaniu kolor octu owocowego, traci nieco intensywność, ale nadal jest pyszny. Octem malinowym skrapiam sałaty lub dodając trochę oliwy robię aromatyczny dressing do sałatek warzywnych. Składniki: 3/4 szklanki malin ocet jabłkowy

Codziennik Kuchenny
RYŻ Z JAGLANKĄ OWOCOWĄ 182

zostanie nam jaglanki możemy wlać ją do szklanki i potraktować jak koktajl :)  Rada: Gdy jaglanka jest za mało słodka możemy dodać jeszcze jednego banana. Zamiast malin możemy dodać truskawki, borówki, jagody, porzeczki

Kuchnia MagdaLeny
Co Lila jadła w środę ? 25 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 130

serii.  Śniadanie 8:00 Owsianka gotowana na wodzie, jogurt naturalny, banan, winogrona i nasiona chia. II Śniadanie 10:30 Sok a'la kubuś wyciśnięty z marchewki, banana i truskawek (korzystamy z mrożonych zapasów). Zupa 13:00 Zielona zupa, którą można przygotować na dwa sposoby. Świetna porcja warzyw dla zapracowanych - bez mycia, obierania i krojenia. Z tego co wiem

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką 160

Przedstawiam przepis na ciasto ucierane z owocami i kruszonką. Ciasto można zrobić z dowolnymi owocami: śliwkami, truskawkami, malinami, porzeczkami, nektarynkami, brzoskwiniami. Owoce mogą być świeże lub mrożone. U mnie ciasto w wersji ze śliwkami:). Ma dość "piaskową" konsystencję, jest raczej suche niż wilgotne i bardzo smaczne. Ciasto: 200g masła 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 niepełna szklanka mąki ziemniaczanej

Szefowa kuchni
Knedle szpinakowe 145

Knedle to prosta, tania i smaczna potrawa, która sprawdzi się na słodko (np. z truskawkami, śliwkami, rabarbarem itp.), ale również na słono. Dziś wersja bez cukru, ale za to z zielonym szpinakiem. Pycha! Składniki: 25 dag czerstwej bułki 8 dag mąki 10 dag rozdrobnionego mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 jajka 15 dag żółtego sera sól i pieprz do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Wegański foodbook #2 102

zaczynać dzień od ciepłego i pożywnego śniadania. Owsianka zawsze  świetnie sprawdza się w tej roli. Tym razem przygotowałam wersje czekoladowo-cynamonową z truskawkami, nasionami chia i migdałami.  U mnie w domu zawsze w weekend musi być tofucznica. Zazwyczaj przyrządzam ją na śniadanie, ale akurat miałam ochotę na owsiankę, dlatego

wegujemy
Pęczak z sosem grzybowym i modrą kapustą z jabłkami 228

Mija nie tylko czas krótkich spodenek i odsłoniętych łydek, lecz także czas truskawek popijanych prosecco, smoothiesów, lekkich sałatek i czereśni. Czas jeść! Ale tak naprawdę. Idzie zima. Wyciągamy koce, grube socksy, zakładamy dres i jemy. Bang! Składniki: 1 szklanka pęczaku 1 pierś z kurczaka 1 czerwona kapusta 1 jabłko 1 cebula 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka rozmaryn

GRUBY WAŁEK

Proponowane wyszukiwania