taka niepozorna kulka 😊 Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 łyżeczka esencji waniliowej 1-2 łyżeczki miodu (według smaku) 1 czubata łyżka ekspandowanych ziaren (u mnie amarantus) ulubione owoce: maliny, truskawki, banan etc. Awokado przekroić na pół. Wyjąć pestkę, łyżeczką wydrążyć cały miąższ. Zmiksować go blenderem lub bardzo dokładnie rozetrzeć widelcem. Dodać esencję waniliową i miód do smaku - wymieszać. Na końcu
Codzienna kuchnia niecodziennamniej nasion, a więcej jogurtu. W ofercie puree DayUp dostępne są również puree brzoskwiniowe, ananasowo-kokosowe oraz truskawkowo-wiśniowe. Puree jabłkowe skład: puree owocowe 70% (jabłko 36%, truskawka 23%, śliwka 11%), jogurt naturalny 26%, płatki jaglane 2%, płatki owsiane 2%. Puree bananowe skład: puree owocowe 71% (banany 35%, gruszka 26%, czarna jagoda 10%), jogurt naturalny 26%, płatki quinoa
Bez Cebuliwodą.Dodać powoli trzepiąc ciasto- mąkę,sól i z 1 łyżkę oleju.Upiec naleśniki. Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~ 250g.serka homogenizowanego 1 cukier waniliowy 3 łyżki (można mniej)cukru 1 żółtko truskawki zmiksowane ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Serek zmiksować z żółtkiem ,cukrem i cukrem waniliowym.Dodać zmiksowane truskawki.Wszystko utrzeć na puszystą masę. Naleśniki smarować nadzieniem truskawkowym.Złożyć w kopertę.Polać sosem czekoladowym (przepis na blogu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszklanki orzechów (u mnie laskowe i migdały) 3/4 szklanki ziarenek (u mnie chia, siemię lniane i słonecznik) 3/4 szklanki suszonych owoców (u mnie rodzynki, brzoskwinie i jagody goja, liofilizowane truskawki) 4 łyżki miodu 4 łyżki oleju kokosowego sok z 1/2 pomarańczy Do miski wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy płynny miód i olej kokosowy (można lekko podgrzać jeśli nie jest płynny
CiastkozercySkładniki (2 porcje): 300 g truskawek 200 g młodego szpinaku 1 czerwona cebula kilka listków sałaty 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sok z cytryny sól pieprz Sposób przygotowania : Ocet balsamiczny odparuj na suchej patelni, zlej do słoika, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz. Zakręć słoiczek i mocno nim potrząsaj, aż składniki sosu się połączą. Cebulę obrać, pokroić
Menu Zdrowiałyżki domowego budyniu lemon curd 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki mleka 3,2% Wierzch: 2 galaretki cytrynowe Dr.Oetker 20 dag ulubionych owoców-(maliny truskawki, winogrona, borówka) Sposób przygotowania: Spód: Mąkę wsypać do miski, dodać pokrojone zimne masło, połączyć z żółtkiem i śmietaną, zagnieść kruche ciasto, będzie się sypać ale takie ma być, nie dodawać
Wanilia i Kardamonwykładamy nasz kokosowy pudding chia i na wierzch znów rozkruszamy ciasteczka (około 2 sztuki na porcję). Na koniec całość zdobimy rozkruszonymi lekko w dłoniach owocami liofilizowanymi (u mnie maliny, truskawki), całym ciasteczkiem i listkiem mięty. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiugasimy pragnienie. Odwodnieniu organizmu zapobiegną także napoje przyrządzone na ich bazie. Szczególnie warto sięgnąć po owoce bogate w potas: morele (260 mg/100 g), czereśnie (220 mg), brzoskwinie (190 mg), truskawki, (150 mg), gruszki (116 mg) i cytrusy. Unikajmy kawy, mocnej herbaty, alkoholu i napojów typu cola. Proponujemy Wam dzisiaj napój miętowo-cytrynowo-arbuzowy. Z takim nie straszne żadne temperatury
Moja Mama Gotujegorąco i lody podczas miksowania za bardzo się rozpuściły możemy je włożyć na kilka minut do zamrażalki (naszym by się to przydało :)) Możemy zamiast kakao dodać zamrożone owoce (maliny, truskawki lub jagody) i mamy lody owocowe. Lody nakładamy do pucharków i dekorujemy według uznania owocami, orzechami itd. Tak przyrządzone lody możemy również wykorzystać jako dodatek np. do szarlotki na ciepło
Moja Mama Gotujestopni piekarnika i pieczemy około 40-50 minut. Zostawiamy w formie do całkowitego wystudzenia. Podajemy z owocami , podprażonymi orzechami lub dowolną polewą (u nas polewa ze zmiksowanych, mrożonych truskawek, odrobiny miodu i chia). Autor: Mama
Moja Mama Gotujejeść. Takie placuszki to idealne śniadanie, przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest wdzięczne z dodatkiem maślanki, drobno tartych orzechów włoskich, szczypty cynamonu i mąki - możecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich jak: suszona żurawina, daktyle, morele. Jest w nich naturalna słodycz owoców - nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny
Zasmakuj Kuchnitylko. :) Polecam również inne przepisy na wykorzystanie białek znajdujace się na blogu: Bezy z kremem limonkowo bananowym Włoskie bezy z kremem kiwi Pieczarki bezowe Rolada bezowa z truskawkami Bezowe duszki Ciepłe lody cytrynowe Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Bezy kawowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkobiorąc pod uwagę fakt, że sama przyrządzam doskonałe musy, to w tym względzie zdecydowanie ciężko mnie zadowolić. Ale, ale, absolutnym „sztosem” (jak to mawia młodzież) w tym deserze była truskawka w lukrze, która sama w sobie podana z ciekawymi, świeżymi dodatkami byłaby cudownym słodkim smakołykiem. Tak czy siak, mam na nią pomysł, więc niecierpliwie czekam na sezon Na sam koniec
Kate's Kitchendodatku cukru 75g 3/4 szklanki ryżu brązowego ekspandowanego BIO 40 g masła około 40 g gorzkiej czekolady 85% do ozdoby: 2-3 maliny liofilizowane i 2-3 kawałki truskawki liofilizowanej + ryż ekspandowany Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy masło, zaczynamy je rozpuszczać na mniejszym ogniu, po czym dodajemy połamaną na mniejsze kawałki białą czekoladę bez cukru (u mnie
Słodkie okruszkiwarzywa. Sezon wiosenny oraz letni to czas największego wyboru tych odżywczych produktów, a do tego bardzo smacznych. Śniadanie Na śniadanie można zjeść naturalny jogurt z dodatkiem świeżych owoców malin, truskawki, kiwi czy banana. Aby jeszcze bardziej się pożywić i dodać sobie energii, można dorzucić wartościowe płatki orkiszowe, nasiona słonecznika, dyni czy zmielone siemię lniane. Aby nie czuć się głodnym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!