swoich wafelków dodałam jeszcze zielone winogrona, bo akurat miałam je pod ręką. Myślę też, że gdyby zieloną galaretkę zamienić na czerwoną, można by też wykorzystać świeże maliny czy cząstki truskawek:) 2 suche wafle/andruty 2 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 ml gęstego jogurtu greckiego małe, bezpestkowe zielone winogrona (ilość wg uznania) Galaretkę cytrynową rozpuszczamy
Smaki Na TalerzuPuszyste placuszki, czyli pancakes mięciutkie, a dzięki dodatkowi wiórków kokosowych- smakujące kokosem, będą pyszną gratką dla wielbicieli kokosowych smaków 😋 Zdradzę Wam, że podane z truskawkami i śmietanką kokosową smakują wręcz nieziemsko! 😋 * mąka pszenna- 2 szklanki * mleko- 1 i 2/3 szklanki * wiórki kokosowe- 1/2 szklanki * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * roztopione masło klarowane- 2 łyżeczki * proszek do pieczenia
Kraina Miodem Płynącastraganach młode lato w pełni! W skrzynkach handlarzy piętrzą się truskawki, botwinka, czasami ostatki rabarbaru, rzodkiewki, młoda marchewka. Zapach typowy dla lata na rynku, bardzo, bardzo warzywny! :D Zdarza się, że kiedy kupujemy rzodkiewki, czy marchewkę, sprzedający odrywają natki, a zupełnie niepotrzebnie, bo te marchewkowe, kalafiorowe i rzodkiewkowe zielone końcówki są pełne smaku i witamin :) Dodatkowo zyskujemy więcej produktu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚlimaczki z burakiem O ile ślimaczki z truskawkami , które ostatnio robiłem, to propozycja typowo deserowa, to dzisiejsze są na wytrawnie. Ślimaczki z burakiem to świetna opcja na śniadanie – taka gotowa bułeczka. Wystarczy, że wieczorem je zrobicie, a rano nie będziecie się już przejmowali „co u diaska zrobić na śniadanie…? Zęby nie umyte, a mam 5 minut
Blendmanłyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Masa: - 4 żołtka - 2 łyżeczki ksylitolu - szklanka (250ml) kremu kokosowego (oddzielonego ze schłodzonego mleczka) - 1 laska wanilii Dodatkowo: - ulubione świeże owoce (u mnie truskawki, maliny i borówki) - czekolada (do stopienia jako polewa)- nie trzeba Uwaga: Bezę przygotowujemy dzień wcześniej, aby miała czas na wysuszenie Do dokładnie oddzielonych białek (bez grama żółtka) dodajemy szczyptę soli
Smaczne Zdrowecukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek, 10-15 truskawek. Przygotowanie: Żółtka oddzielam od białka. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszam z cukrem i cukrem wanilinowym w osobnym naczyniu, po czym dodaję olej i wodę, miksuję. Mieszam
JejKuchnianaczynia z pokrywką. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni. Do czego używacie masło orzechowe? Uwielbiam smarować nim kanapki, dodawać do owsianki i gęstych koktajli. Kanapka posmarowana orzechowym masłem z truskawkami lub borówkami to przepyszne i zdrowe śniadanie. The post Domowe masło orzechowe z nasionami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniawiem czy jest miesiąc, który może konkurować z czerwcem pod względem moich ulubionych świeżych produktów ;) Są jeszcze szaragi, są truskawki, moje ukochane czereśnie, zielony groszek, rabarbar, a pod koniec miesiąca powinien pojawić się bób i można by tak wymieniać dalej. Jest też oczywiście botwinka i koniecznie trzeba z niej zrobić coś pysznego ;) Przedstawiam Wam dziś zupkę, którą zrobicie
Quinoa Raz!theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mamy czerwiec i zaczął się sezon na truskawki. A u Nas dzisiaj na przekór, no może nie na przekór a za namową młodszego syna i promocyjna cena skłoniła mnie do przygotowania tego pysznego deseru jakim są banany
W garach u Gosidelikatnie kwaśny smak idealnie komponuje się z puszystą drożdżówką i chrupiącą kruszonką. Sezon na rabarbar nie trwa długo, zaczyna się tuż przed sezonem "truskawkowym", kiedy na krzaczkach truskawek pojawiają się białe kwiatki i trwa do końca czerwca. Więcej rabarbarowych inspiracji znajdziecie tutaj . Składniki: 450 g mąki pszennej 90 g cukru 8 g drożdży instant
Smakowity Blog Kulinarnypieczenia 2 łyżeczki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią (u mnie cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu) 1 jajko 1 łyżka oleju 3/4 szklanki mleka + dodatkowo: garść truskawek mały jogurt naturalny do dekoracji: listki mięty i nasionka chia olej kokosowy – lub odrobina innego oleju roślinnego do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na placuszki miksuj przez chwilkę (lub wymieszaj
Moja pasja smakusłodkiej. Dziś inaczej niż zwykle, bo nalesniki będą na koniec jeszcze pieczone. Doskonały pomysł, jeśli chcecie żeby były lekko chrupiące, gorące z ciepłym nadzieniem z domowego serka homogenizowanego i truskawek
Milion Smakówmieszać lub miksować aby nie zamarzły na kość Lody podawać z ulubionymi dodatkami, które należy wliczyć do makro U mnie na zdjęciu z wiórkami gorzkiej czekolady 81% i truskawkami. — BTW całości bez cukru i dodatków: 400 g, 844 kcal, B 6,5 g, T 84 g, W 19,5 g. W 100g: 211 kcal
Ola la LCHFDODATKI: · orzechy ziemne, 1/2 łyżki · wiórki kokosowe, 1/2 łyżki · owoce typu truskawki, maliny, borówki PRZYGOTOWANIE: Awokado przeciąć na pół. Usunąć pestkę. Miąższ wyciągnąć za pomocą łyżki. Przełożyć do miski. Banany obrać i pociąć na mniejsze kawałki. Dodać do awokado. Wsypać kakao
Calzonella.comgluten free Schar 400 gram, drożdże suche Schar 10 gram, jajka 3 sztuki, cukier 100 gram, sól - szczypta, aromat cytrynowy 1 łyżeczka, mleko 150 ml, masło 75 gram, truskawki świeże 40 dag, cukier puder - ile potrzeba ciasto bezglutenowe różni się w konsystencji od klasycznego pszennego, jeśli jest z jajkami staje się znacznie lżejsze niż w wersji bez jajek - użyłam mąki
W Mojej Kuchni Lubię