czerwiec to czas truskawek, rabarbaru i zielonych szparagów. Stąd szybkie, proste, ale pełne smaku wiosenno-letnie pęczotto z zielonymi szparagami i młodą cukinią. Cudownie kremowe, sycące, a za sprawą cytrusów rześkie i odświeżające. Mówię … Artykuł Wiosenne pęczotto z zielonymi szparagami i cukinią pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meczosnkowy , 12. Koktajl truskawkowy z zieloną herbatą 13. Bezalkoholowy shot pomidorowy 14. Zielony koktajl z jarmużu, pomarańczy i chia 15. Koktajl z czereśniami 16. Dietetyczny koktajl z mango i truskawką 17. Koktajl z ananasem / Smoothie z ananasem w wersji light 18. Koktajl gruszkowy bez cukru 19. Koktajl marchwiowo-owocowy 20. koktajl Shrek 21. koktajl malinowy. na mleku owsianym 22. Mango
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębłonnika pokarmowego. Szpinak, ogórek, jagody i borówki – oto dodatki, które warto uwzględnić we własnym przepisie na pyszne, zdrowe i pożywne smoothie. Zobacz nasz przepis na smoothie z arbuzem i truskawkami na upalne dni albo na orzeźwiający tropikalny drink z mini arbuzów . Artykuł Smoothie. Jak przygotować zdrowy napój? pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plWiosna to taki piękny czas, gdy poza truskawkami, młodymi ziemniakami, szparagami i botwinką pojawiają się piękne, małe zielone głąbki kapusty. Młoda kapustka jest tania, bardzo łatwo dostępna, bo kupić ją można niemal wszędzie i jest przede wszystkim pyszna! Ja najczęściej wsuwam ją w wersji przesmażonej na masełku, lekko zagęszczonej mąką, jako dodatek do dania lub chrupię ją w surówce
Symfonia Smakówniż zielone, ale oczywiście jeśli kupicie jasny, zielonkawy rabarbar, z powodzeniem możecie go użyć do tych słodkich, mlecznych bułeczek. Jeśli macie ochotę, rabarbar możecie połączyć z owocami (na przykład truskawkami), albo odrobiną dżemu. Ciasto drożdżowe na drożdżówki możecie przygotować dzień wcześniej - może wyrastać w lodówce jak ciasto na bułki nocne. Z powodzeniem możecie je też mrozić (podobnie jak upieczone drożdżówki
Lekcje w kuchniprzykładu do tego koktajlu użyłam ananasy z puszki, które zostały mi po wykorzystaniu syropu do zrobienia kimchi . Ale poprzednim razem użyłam gruszek, innym razem świeżych jagód albo mrożonych truskawek (teraz już świeże są dostępne). Zatem obowiązuje dowolność Kolorowo i z sercem I żadnej nowej filozofii tu nie pokazałam, a jedynie mnogość opcji i siłę zdrowych nawyków Wiem też
Lamarida.plmasła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 czubata łyżka kakao 200 g ulubionych owoców (u mnie to truskawki i wiśnie – pół na pół) Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Jajka, cukier, cukier waniliowy i masło ucieram dokładnie w misce (ciasto będzie wyglądać tak, jakby się zwarzyło, ale spokojnie
Słodki sentymentłyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 jajka 100ml oleju KRUSZONKA: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła DODATKOWO: pół szklanki dowolnych owoców (u mnie morele i truskawki) *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki. Gotową kruszonkę umieszczamy w lodówce na czas przygotowania ciasta *** *** Jajka ucieramy z cukrem
Blog z Apetytemradości, więc pomyślałam o prostym konkursie z nagrodami. Wierzę w Wasze zaangażowanie! Wystarczy wykonać jedno zadanie oraz spełnić poniżej wymienione warunki. Zadanie: Zaprezentujcie "coś" pysznego z owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i/lub porzeczek. Forma dowolna. Może to być przepis, filmik, zdjęcie, rysunek... Swoje odpowiedzi umieszczajcie w komentarzu tu pod postem - na blogu lub pod linkiem do konkursu
Di gotujesposobów i w wielu potrawach. Był już rabarbarowy curd , był syrop , tiramisu , dżem skandynawski , a nawet drobiowe roladki pieczone w rabarbarze , a tegoroczny sezon otworzył placek z rabarbarem i truskawkami , który wyszedł tak pyszny, że na pewno ponownie pojawi się na stole Słonecznej Kuchni :) Tymczasem zapraszam Was na kolejną, rabarbarową słodkość! Przepyszne ciasto kokosowe, odpowiednio wilgotne i wyraziste dzięki połączeniu
Kuchnia w Słońcu Skąpanażółtek jaj 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto z rabarbarem i bezą – wierzch: 600-800 g rabarbaru (można też dodać truskawki lub maliny) 6 białek jaj 1 szklanka drobnego cukru + 1 łyżka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta cynamonu opcjonalnie: płatki migdałowe do dekoracji Wszystkie składniki na półkruche ciasto należy zagnieść (masło kroimy uprzednio
Poezja smakusurowa. Przewracamy je na chwilę na drugą stronę, by tam także się przyrumieniły. Gotowe podajemy z ulubionymi owocami, syropem klonowym i jogurtem owocowym (ja naturalny jogurt wymieszałam z liofilizowaną truskawką i jagodą). Smacznego :) Artykuł Mini pancakes na maślance pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogTaka domowa szarlotka nam najlepiej smakuje z kleksem bitej śmietany lub z gałką lodów (najlepiej tych domowych ;)). Też lubicie takie połączenie? P.s. Polecam Wam też przepis na ciasto z truskawkami, warstwą jabłek i budyniową pianką . Równie pyszne i… też proste w przygotowaniu Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) – użyłam mąki typ 500 TOTA 3 łyżki
Słodkie okruszki