chleb razowy 3-4 kromki twaróg biały 4 łyżki kiwi 1-2 szt truskawki 15 dag banan 1-2 szt miód 2 łyzki płatki owsiane 1-2 łyżki Posmarować chleb twarogiem. Owoce pokroić na plasterki, obłożyć nimi kanapki. Kanapki polać po wierzchu miodem i posypać płatkami owsianymi
przepisy- MilkiPyszna mięciutka rolada z masą z bitej śmietany, mascarpone i nutelli, do tego truskawki .....mniam pychota,dzięki dodatkowi nutelli ma czekoladowo orzechowy posmak,polecam do kawy na co dzień i od święta
Swojskie jedzonkojakikolwiek sposób wpływały na nasze życie erotyczne, z pewnością ich jedzenie może być zmysłowe. Sam Casanova jadał ich podobno kilkadziesiąt dziennie! Inne produkty posądzane o poprawę popędu to truskawki, avocado, trufle, daktyle i ser kozi, i choć w rzeczywistości z afrodyzjakami nie wiele mają wspólnego, to mit o ich zbawiennym wpływie na libido jest wciąż żywy. Być może chodzi
ProstePesto.pltoczka w toczkę- nie publikowałam. Jednak ten pomysł, to jest taki sztos, że po mojej niedużej modyfikacji śmiało mogę Wam polecić! Zróbcie przerwę od rabarbaru, poczekajcie na polskie, tańsze truskawki i weźcie w obroty suszone śliwki:) Składniki na 12 muffinek: 150g suszonych śliwek 100ml rumu 250g mąki pszennej 50g czarnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 125ml oleju
Kuchnia w czekoladzieNiebanalne smaki Wybór smaków jest bardzo szeroki, od słodkich malin po kwaskową żurawinę. Na wiosnę szczególnie polecane są owoce bogate w witaminę C, czyli głównie cytrusy, ale też gruszki, truskawki, porzeczki, owoce dzikiej róży. Trzeba jednak mieć na uwadze, że nie każdy owocowy syrop będzie wartościowym dodatkiem do wiosennej diety – zawsze należy dokładnie sprawdzić skład i wybierać tylko takie produkty
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemoje serce do tego stopnia, że cały dzień tylko o nich myślę. Puchate, bazyliowo-czosnkowe, rumiane, aromatyczne… WSPANIAŁE! 😍 Na blogu znajdziesz również ślimaczki z burakiem oraz ślimaczki z truskawkami i czekoladą, które również Ci polecam. Tymczasem popatrz na te wspaniałości poniżej… Prawda, że smakowite? 😊 Podwijaj rękawy i bierzemy się do roboty 😉 Artykuł Ślimaczki z pesto bazyliowym pochodzi
Blendmanszparagi ruszył pełną parą co oznacza jedno: jem je co najmniej dwa razy dziennie ;-), czekam na ten czas cały rok. Kocham szparagi! Większość osób teraz zadowala się rabarbarem lub truskawkami, ale ja czekam wciąż na te nasze polskie z gruntu, a zachwycam się szparagami. Moje ukochane to zielone, jakoś z białymi tak średnio mi po drodze ;-). PRZEPIS
SMYKWKUCHNIrisotto ze szparagami i szparagi w boczku. To takie klasyki, które w maju zjeść trzeba :) Klikając TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na szparagowe przepisy. A następne w kolejce truskawki! Jeszcze nie jadłam w tym sezonie, ale coś czuję, że zmieni się to w nadchodzący weekend :) Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 2 żółtka lub 1 jajko
bistro mamaOstatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciasto z rabarbarem. Lekkie i przyjemne w smaku. Owoce nie opadają. Ciasto może być świetną bazą pod różne owoce, truskawki, śliwki, jabłka. Oprószone cukrem pudrem smakuje znakomicie i nie wiadomo kiedy znika cała blaszka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 500 gram rabarbaru 4 jajka 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką
Blog kulinarny S9.PLmąki 4g suchych drożdży 100ml ciepłego mleka 40g cukru 1 jajko 65g masła Kruszonka: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła DODATKOWO: pół szklanki dowolnych owoców (u mnie truskawki i borówki) *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki. Gotową kruszonkę umieszczamy w lodówce na czas przygotowania ciasta *** *** Masło
Blog z ApetytemJedno z takich prostych, ekspresowych ciast jogurtowych jest już na blogu, ale z dodatkiem truskawek ( TUTAJ MACIE LINK , zobaczcie koniecznie, bo jest naprawdę świetne!). Tym razem troszkę zmodyfikowałam przepis oraz dodałam do niego brzoskwiń z puszki... 🍑 Wyszło równie pyszne... 👌 Ciasto jest tanie, zrobione z łatwo dostępnych składników, nie potrzebujecie do niego używać miksera, wystarczy, że wymieszacie
Słodko-Słony Świat Ilonyopakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: mrożone owoce tj.rabarbar, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, truskawka Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej natomiast mieszamy wszystkie mokre składniki. Łączymy ze sobą obie miski przelewając mokre składniki do suchych. Mieszamy do połączenia się składników
Życie zaczyna się w kuchniResztę załatwi za nas piekarnik Nic trudnego, a efekt naprawdę pyszny! Ja wykorzystałam w przepisie mrożone owoce leśne. Możecie je z powodzeniem zamienić na inne mrożone owoce np. maliny, truskawki, a w sezonie wykorzystajcie pyszne świeże owoce! Mini serniczki z owocami, bez cukru Mini serniczki z owocami, bez cukru Mini serniczki z owocami, bez cukru Artykuł Mini serniczki z owocami
Healthycreations.plporcję (słusznej wielkości) 100 ml mleka roślinnego czubata łyżka masła orzechowego (dowolnego) czubata łyżeczka kakao łyżka dowolnego słodkiego syropu (u mnie melasa trzcinowa) garść np. borówek, malin, truskawek Przygotowanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem owoców zblenduj. Im dłużej będziesz miksować tym bardziej delikatny i puszysty będzie mus. Przejej masę do pucharków i wstaw do lodówki na godzinę (albo jedz od razu
greenscarf