pisałam przy okazji Pavlovej z truskawkami, uwielbiam ten deser. Do jego amatorów zalicza się także cała Rodzinka, dla której ciasto z 6 białek i mnóstwa bitej śmietany to zawsze mało. Dlatego też nie mogło zabraknąć tego deseru i teraz, kiedy jesteśmy wszyscy razem. Do jego wykończenia użyliśmy jagód oraz malin, którymi obsypaliśmy Pavlovą obficiej niż na zdjęciu. Chyba nie musimy
niecodziennikparysezonie na truskawki i jagody nadszedł czas na maliny. Wpis z przepisami na te słodkie owoce zaczynamy od zeszłorocznej tarty malinowej , która niestety z braku czasu nie zagościła na naszym blogu. W te wakacje z pewnością zrobimy ją ponownie, bo przepis jest świetny i wychodzi smaczna, kolorowa tarta z malinami . Składniki na tartę malinową Ciasto: 200 g mąki
niecodziennikparykremówki, owoców i soku. W przepisie na ten słodki deser z malin i bezików fajne jest to, że składniki można dowolnie układać, a także zmieniać, zastępując maliny np. truskawkami, borówkami lub jeżynami. Udostępnij Składniki na eton mess 20-30 sztuk bez 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 250 g malin 2-3 łyżki soku malinowego 2 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle
niecodziennikparykończy, a wraz z nią wiele owoców i warzyw, na które czekało się cały rok. Nasz blog w maju i czerwcu wzbogacił się o wiele przepisów z wykorzystaniem szparagów , truskawek i rabarbaru . Jednym z ostatnich przepisów kończącym ten sezon jest zupa krem z zielonych szparagów ugotowana na wywarze z młodej włoszczyzny. Ponieważ lubimy mięsne dodatki, podaliśmy ją z chipsem
niecodziennikparytygodniu, kiedy każdy potrzebuje odrobiny inspiracji po powrocie z pracy, czy odebraniu dzieci ze szkoły i zajęć pozaszkolnych. A sam Eton Mess ... Oryginalnie zawiera ubit ą śmietanę, bezy i truskawki. Ale w wersji z kompotem z mrożonych owoców, jogurtem greckim i niezast ą pionymi bezikami jest równie pyszny! Zaczynami od kompotu: 500g mieszanych mrożonych owoców (u mnie: czarna porzeczka, jeżyny
Lejdi of the houseTymi drugimi najczęściej zajadamy się w okresie świąt Bożego Narodzenia. Jednak pierogi możemy jeść nie tylko od święta. Można je przygotować w sezonie letnim z owocami, na przykład z truskawkami, czereśniami czy jagodami. Ja dzisiaj jednak postawiłam na farsz wytrawny. Jest to szpinak z pieczarkami. W moim przypadku jest to szpinak świeży, ale może on być też mrożony. Ważne jest
Danka Pichciforemka/: 2 banany 1 szklanka płatków żytnich lub owsianych 1 szklanka wody 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka kakao 50 g gorzkiej czekolady (u mnie 90%) ulubione owoce (truskawki, jagody, borówki) Wykonanie: Banany zblendować z masłem orzechowym. Płatki zalać wodą i odstawić na kilkanaście minut. Czekoladę posiekać. Płatki połączyć z bananami, kakao i posiekaną czekoladą. Wymieszać i przełożyć
Pasja Smakuponiższe danie polecam każdemu, kto lubi delikatne, puszyste kluski. Przygotowałam je na bazie gęstych jogurtów greckich, dojrzałego banana oraz kaszy manny. Kluski podałam z domowym sosem truskawkowym (ugotowane mrożone truskawki). Składniki na porcję dla 2 dorosłych osób: 2 opakowania gęstego jogurtu greckiego (razem 300 g) 1 średniej wielkości, dojrzały banan 1 jajko 6 łyżek kaszy manny (co najmniej
UgotowaćCiasto pięknie wyrasta, cudnie pachnie i nieziemsko smakuje, polecam, bo jest szybkie, smaczne i można je przygotować na kilka sposobów. Do ciasta kukurydzianego możecie dodać inne owoce, np. borówki, truskawki lub jabłka. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem, podaję z radością domownikom i gościom Zapraszam na ciasto kukurydziane ze śliwkami! SKŁADNIKI: 4 jajka 4 śliwki 1 szklanka maślanki 2 szklanki mąki
Zasmakuj KuchniKurki doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem. Część kurek odkładamy, bowiem położymy je na pierogach. Resztę kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Szybki przepis na: Pierogi z truskawkami Ciasto na pierogi – przepis W misce łączymy wszystkie składniki, początkowo mieszając wszystko łyżką, a następnie wyrabiając ciasto rękami. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tutaj ) Masa: eko orzechy nerkowca 300g sok z cytryny 1 łyżeczka sól himalajska miód z porządnej pasieki łyżka oleju kokosowego ( tutaj ) ulubione świeże owoce: banany, truskawki, brzoskwinie, etc Orzechy nerkowca moczyć w wodzie kilka godzin (5-6h ) aby zmiękły. Daktyle pokroić na niewielkie kawałki. Do miski wrzucić wszystkie składniki na spód oprócz daktyli, które
IzaGotujeturecku 2. Omlet biszkoptowy na wytrawnie z mozzarellą 3. Chlebek bananowy z cynamonem 4. Jabłka w cieście 5. Najlepsza domowa ultrapuszysta chałka z kruszonką 6. Cieniutkie naleśniki z karmelizowanymi truskawkami 7. Drożdżowe zawijane bułeczki z czekoladą 8. Zapiekane naleśniki z lemon curd
SMYKWKUCHNI