torty - 16045 przepisów (strona:727/1070)

Galaretkowiec 155

ciacho na upalne dni ,ciacho takie dla tych co nie przepadają za bardzo słodkimi tortami czy ciastami ,ciasto to jest kwaskowe i chłodzi ,doskonale pasuje na spotkania rodzinne i nie tylko ,można podawać z odrobiną bitej śmietany czy z lodami śmietankowymi ,każdy znajdzie coś dla siebie . Ciasto super smakuje ,a na gorące dni jest po prostu boskie

Mój Smak
Tarta bakewell 168

upiekłam na minioną niedzielę na deser. Jak byłam mała, nie znałam mielonych migdałów. Co innego mielone orzechy - z nich piekło się ( i piecze po dziś dzień) nasz tradycyjny rodzinny tort orzechowy. Orzechy mieliło się ręczną maszynką do mielenia czekolady na wiórki. Mam taką w domu do dzisiaj:) Jednak migdały, w siermiężnych latach osiemdziesiątych występowały u mnie w domu tylko

Posadzone i zjedzone
Pączki z kremem budyniowym 189

tłuszczu (temp. 180°C ) po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule i gorące (ale bez przesady, żeby się nie poparzyć) nadziać kremem. Użyć szprycy do dekoracji tortów, z długą końcówką. Posypać cukrem pudrem. * suche wystarczy wymieszać z mąką

Posadzone i zjedzone
Dieta oczyszczająca poświąteczna lub wiosenna 157

równie na miejscu. Skończą się wtedy bardziej tłuste i treściwe posiłki, a ustąpią miejsca lżejszym. A teraz, po świętach i Sylwestrze, kiedy jedliśmy tłustych potraw więcej niż zwykle, ciast, tortów i serników, a przy tym mniej się ruszaliśmy, detoks poświąteczny będzie idealny. Tak sobie myślę, że samo słowo detoks w tym przypadku jest też trochę na wyrost - bo nie będzie

Posadzone i zjedzone
„Doradca smaku 3” -recenzja 127

patelni i dania z garnka, ale część z nich jest też nowych. Smakowicie wygląda bigos z boczniaków. polska carbonara z chrzanem i grzybami, kebab z kalafiorem i truskawkami, tort ziemniaczany z kiełbasą, sernik z dynią, gruszki w szynce, sernik i pudding z chałką. Jak widać po nazwach dań, jest to kuchnia bazująca na dobrych składnikach i oryginalnym połączeniu smaków. Dania

Ugotowane pozamiatane
Domowy snickers 1 (tylko 4 składniki - bez cukru, bez nabiału) 126

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 160

się do świadomości społecznej, bo bloger, który po raz pierwszy od tygodnia zjadł porządny obiad i to za darmochę, będzie Was chwalił pod niebiosa :-D A teraz wisienka na torcie - najważniejszą zaletą delikatesów kuchni fusion (głównie dla Waszych portfeli) jest ich ilość w potrawie - przykładowo 3 oliwki, 5 wiórków kokosa i mikroskopijnej wielkości kawałek mięsa możecie sprzedać za nie mniej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokosowe kulki 170

deserów, jak i dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki

mojewypiekiinietylko
Placek śliwkowo-orzechowy 238

Zawiera więcej kaszy manny niż mąki, a mimo to nie jest ani suche, ani gumowate. Śliwki obsypane są słodką kruszonką orzechową, która jest taką chrupiącą wisienką na torcie. Polecam!     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 30x20 cm)   Ciasto: 250 g kaszy manny 150 g mąki pszennej tortowej 200 g zimnego masła 4 jajka 1 szkl cukru

Nastoletnie Wypiekanie
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 121

twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena  Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni   Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej  Justyna

Magiczne Życie Marty
Szybkie bułeczki na leniwe śniadanie. Scones 160

kosteczkę, dodać do ciasta, połączyć. Z ciasta uformować dysk o średnicy 20-22 cm, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pokroić ostrym nożem na 8 kawałków, jak tort. Nieco je rozsunąć, aby bułęczki miały miejsce na rośnięcie. Żółtko roztrzepać z mlekiem. Posmarować nim bułeczki, posypać słonecznikiem. Piec w 200 st. C. przez 15 minut. Podawać ciepłe. Smacznego! A teraz

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada biszkoptowa z malinami 196

będzie bardzo puszyste, delikatne, eleganckie i będzie z malinami na surowo. Chciałam cieszyć się ich świeżym smakiem. Stwierdziłam, że nie ma co kombinować, nie ma sensu ich miksować na torty na zimno- bo takie mogę zrobić nie raz z malin mrożonych, ale właśnie tylko teraz możemy nacieszyć oko i kubki smakowe ciastami ze świeżymi owocami. Rolada biszkoptowa to tylko

SMYKWKUCHNI
Domowe płatki nesqik 197

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij go dalej

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Rustykalna tarta z rabarbarem i "Pokój" 146

Dawno nie podawałam na blogu przepisu na ciasto. W ciągu ostatnich miesięcy piekłam sporo tortów bezowych, po których zostawało mi sporo żółtek. Zazwyczaj mamy w kuchni odwrotny kłopot - niewykorzystane białka, a u mnie bywało inaczej ;) A wtedy zagniatałam kruche ciasto i piekłam tarty. Ich najłatwiejszą wersją jest tarta rustykalna, bo ciasto wystarczy rozwałkować, ułożyć na niej owoce, zagiąć brzeg

Weekendy w domu i ogrodzie
Różowy tort z malinami 144

Masa śmietanowa. Kremówkę ubić i dodać śmietan fix i cukier puder. Dokładnie wymieszać.  Biszkopt przekroić na 3 części. Na dwa krążki wyłożyć malinowy krem. Przykryć ostatnim krążkiem. Cały tort posmarować masą śmietanową. Udekorować malinami i kolorową posypką. Ciasto powstało w ramach akcji  Ciasto na niedzielę , gdzie tym razem królują maliny. Razem ze mną wypiekały:  Paulina ,  Szóste

Ewusiowe Smaki