torty - 16045 przepisów (strona:726/1070)

18. Mrożące krew w żyłach połączenie: czyli czekoladowe, wilgotne ciasto z buraków 230

pysznie czekoladowe, mięciutkie i wilgotne ciasto buraczane. Takie ciasto to miła odskocznia od słodkich, klejących się do podniebienia mazurków oraz suchych, piaskowych babek i sprawdziło się nawet jako tort na moje osiemnaste urodziny! Właściwości buraka: - nie jest bogatym źródłem żelaza , jak uważa wiele osób lecz zawiera antocyjany - przeciwutleniacze, wspomagające układ krwionośny, nieocenione przy anemii - zawiera betainy (nadające mi cudowny kolor

Pland based fille
Recenzja formy silikonowej oraz frużeliny czarna jagoda w żelu 221

jagoda w żelu. Frużelina to czarne jagody zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski. Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną. Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest   przepyszna, owoce jagodowe  zanurzone w delikatnym

Kuchnia Danusi
Wielkanocna sałatka warstwowa 827

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla was propozycję na warstwową sałatkę Wielkanocną, która świetnie zastąpi tradycyjną sałatkę jarzynową. Możecie przygotować ją w formie tortu układając warstwy w niedużej tortownicy, w formie małych porcji za pomocą specjalnych ringów lub bezpośrednio w bezbarwnej salaterce. Sałatka smakuje wyśmienicie i szybko znika ze stołu

Marta Gotuje
Mazurek czekoladowo bakaliowy 228

stole. Podałam go na złotym grubym podkładzie ,który kupiłam w OpakowaniaCukiernicze.pl   Oprócz okrągłych i prostokątnych podkładów  mają również szeroki wybór pudełek i opakowań do ciast i tortów. Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 170 g zimnego masła 1 żółtko surowe 1 żółtko gotowane 80 g cukru 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki zimnej wody szczypta

Ala piecze i gotuje
Tort bezowy z kremem orzechowym 181

cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Układamy blat bezowy na paterze, delikatnie rozsmarowujemy krem i przyciskamy kolejnym blatem. Czynność powtarzamy. Tort dekorujemy cukrem pudrem i czekoladowymi jajeczkami

Gotowanie i blogowanie
Sweet Targi w Katowicach 2016 208

cukiernictwa Panią Bożenę Sikoń. Przemiła osoba, była jednym z jurorów konkursu „Mistrzostwa Śląska Cukierników”.     Swoje stanowisko miała również „ Słodka Pasja ”, która proponuje kursy ze światowej sławy dekoratorami tortów i ciasteczek oraz ma również sklep internetowy z akcesoriami cukierniczymi, bardzo polecam.     Na stoisku Monin można było posłuchać o nowych smakach likierów tej firmy i skosztować smacznej, pięknie

Mała Cukierenka
Sałatkowy tort z tuńczykiem 611

Sałatka z tuńczyka, makaronu i warzyw. Pięknie wygląda na stole. Można nawet powiedzieć, że to sałatkowy "tort". Może j ą zrobić na zbliżające się święta wielkanocne?  Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez

Ala piecze i gotuje
Tort ziemniaczany 227

Tort ziemniaczany.. brzmi dziwnie, nie typowo, inaczej. Zdecydowanie intrygująco. Mnie tytuł ten zainspirował na tyle, że wypróbowałam ten przepis. Wypróbowałam i przepadłam. Pyszny delikatny smak ziemniaczany z nutą cebuli i boczku, czyli wszystkie elementy, które zdecydowanie lubię i cenię. Do tego bardzo fajna forma podania, pyszne dodatki i gotowe! Fantastyczny w smaku, niezbyt drogi obiad mamy gotowy :) Przepis pochodzi

Kolizje Smaków
O tym, dlaczego mam fajnego Tatę. I sernik. Zielony 221

przy kawie, próbowałyśmy naprawiać świat . W końcu zeszło na tematy związane z kulinariami, i Karolina dumnie wyciągnęła z szuflady gazetę z przepisami. A tam - same cuda! Kurczaczki, zajączki i tort z uszami. Ten ostatni zafascynował mnie do tego stopnia, że całym sercem zapragnęłam posiadać swój własny egzemplarz. Co robić...? Pełna pomysłów wszelakich, szybciutko zrobiłam zdjęcia i wysłałam Tacie z podpisem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowo-malinowe ciasto na dzień kobiet 310

sposób wykonania jej biszkoptu. I jak się okazało, ten przepis był strzałem w dziesiątkę! Jeszcze raz dziękuję aguzji. Już planuję zrobić wersję jasną i być może zrobię sobie porządny tort na własne urodziny za dwa miesiące. :) Jeśli chodzi o tytuł: ciasto upiekłam z okazji dnia kobiet, tzn. sam biszkopt. Masę zrobiłam następnego dnia, więc w sumie zajadaliśmy się

Anioszek w kuchni
Cappucino 258

masło 2 szkl. mleka w proszku 4 serki homogenizowane waniliowe 4 łyżeczki żelatyny 2 paczki biszkoptów kawa cappucino Sposób przygowania: Żółtka, jajko i cukier ubić na parze jak do tortu. Masło utrzeć z ubitymi jajkami.  Dodać mleko w proszku, serki homogenizowane i wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczone 2 łyżeczki żelatyny. Zrobić mocną kawę cappucino (ok. 0,5 l) dodając

Cukiernia Pychotki
Jajka faszerowane pastą chrzanową 215

dodać chrzan i majonez, zmiksować.  Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem.  Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka.  Smacznego !  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Tort orzechowy 189

odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ubijamy, powoli dodając przestudzoną masę jajeczną oraz kawę i spirytus. Upieczone i przestudzone biszkopty przekrawamy na pół, nasączmy ponczem i przekładamy masą. Wierzch tortu dekorujemy połówkami orzechów włoskich

Zainspirowana w kuchni
Wielkanocne wypieki z Mistrzem Cukiernictwa Pawłem Małeckim- warsztaty z Lidl Polska 195

polskich i międzynarodowych mistrzostwach.Mistrz Polski cukierników. Niekwestionowany autorytet branży,juror w krajowych i światowych konkursach. Paweł, jako jeden z 16-osobowego zespołu ustanowił rekord Guinnessa w pieczeniu największego tortu weselnego, który do dnia dzisiejszego nie został pobity. Na co dzień kierownik produkcji działów- lodów,dekoracji i pralin w renomowanej polskiej cukierni, jak również mistrz cukierniczy w jedynej takiej cukierni

Z Kuchni Do Kuchni