torty - 15938 przepisów (strona:720/1063)

Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone z orzeszkami ziemnymi 285

termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone ubijamy około minutę z cukrem pudrem (jedynie do połączenia się składników. Przekrajamy ciasto jak tort i przekładamy serkiem. W kubku mieszamy łyżeczką sok z cytryny oraz cukier puder. Tak powstałym lukrem polewamy ciasto. Smacznego

ChilliJemy
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 131

się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny. W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia

Mała Cukierenka
Po co mi ten blog… 138

znać i rozumieć chociaż jej podstawy, żeby wiedzieć co i jak wyszło, albo dlaczego wyszedł ‘zakalec na palec’. Sama bardzo długo nie piekłam, szukałam tylko lepszych i lepszych cukierni, torty i ciasta na imprezy zawsze przynosili znajomi. Wszystko się zmieniło gdy w kuchni pojawiła się elektryczna waga – pieczenie stało się powtarzalne, przewidywalne, po prostu przyjemnie satysfakcjonujące.   Nie wymyślisz niczego

Karo in the Kitchen
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 201

tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką Bulion warzywny Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 168

pesto Sałatka z fenkułem i orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 120

sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
Sernik z jabłkami i żurawiną pod migdałową pierzynką 161

przypadło do gustu, bo wprost uwielbiam słodko-kwaśne połączenia. Jeśli nie macie pomysłu czym poczęstować urodzinowych gości, to ten przepis na pewno zastąpi z powodzeniem nie jeden ciężki śmietanowy tort. Zapraszam was do tej iście jesiennej odsłony sernika, a właściwie serniko-jabłecznika.  Przepis co prawda jest nieco praco- i czasochłonny ale dla tego smaku warto jest się poświęcić

vaniliowoczekoladowa
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 138

się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny.     W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga

Mała Cukierenka
Domowe ciasteczka bananowe z nasionami (idealna przekąska do szkoły i pracy) 114

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
O zasadzie ograniczonego zaufania. I muffiny z porzeczkami 186

cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 500 ml maślanki 150 ml oleju 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 g czarnych porzeczek dodatkowo: 100 g marcepanu (do obkładania tortów) różowy barwnik spożywczy w żelu Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z cukrem. Jajka roztrzepać, dodać maślankę, olej i ekstrakt. Połączyć. Mokre składniki dodać do suchych, wymieszać tylko do połączenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
“Dieta paleo po polsku” – recenzja 157

przepisy zaznaczyłam sobie do ugotowania: zapiekane awokado z jajkiem, ryż z kalafiora, dynię z chorizo, pizzerki z dyni piżmowej, ciasto bananowe, pina colada i pulpeciki rosołu. Na pewno zrobię tort z arbuza i kawę z tłuszczem kokosowym. Chętnie obejrzę też nagranie Christiny Warinner z konferencji Tedx, które jest polecane w tej książce     Dieta paleo po polsku. Kuchnia współczesnych

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 141

Joanna  Pizza z ziemniakami , su sz onymi pomidorami z bazylią i mozzarellą   Monika  Kotlety z k aszy jaglanej ze szpinakiem i pieczarkami   Marzena  Tort ellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi     Aga Schab w ziołach, cebuli i czosnku   Ela Surówka z jesiennych owoców   Marta  Pasztet z cukinią

Magiczne Życie Marty
Frużelina z czarnej porzeczki 149

zachowują się całe owoce, przez co smak jest bardziej intensywny. No co tu dużo mówić, jest po prostu przepyszna! Doskonała do deserów, naleśników, placuszków, jako dekoracja do ciast i tortów. Spróbujcie koniecznie jeśli jeszcze nie próbowaliście, bardzo gorąco zachęcam! 1 kg czarnej porzeczki 0,5 kg. cukru (można dosypać więcej lub mniej, w zależności od własnego smaku, ja użyłam takich

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort z malinami i masą mascarpone 222

Tort z malinami i masą mascarpone Ponad 2 miliony wyświetleń strony i prawie 1500 fanów na Facebooku oraz ponad 80 obserwujących na moim raczkującym Instagramie. Wow! Jestem pozytywnie zaskoczona, że mimo, że ostatnio zaglądałam tutaj tak rzadko, to jednak blog żyje dalej własnym życiem, a przepisy ciągle Wam służą :) Fajnie! :) Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Na azjatycką nutę kurczak 100

jest to, czy to ma być raczej słodkie, czy raczej słone. Nie dajmy się zwieść...jestem kobietą i czasami nawet słodko-słoność ciężko mi określić ;P Przysłowiową wisienką na torcie będzie krótki czas oczekiwania na pyszności...kiedy już zdołam dojść do tego, co to ma być :D Bo przecież zachcianki pojawiają się nagle i mają status " do zrealizowania natychmiast

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania