torty - 16045 przepisów (strona:713/1070)

babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu) 122

weekend. Mieliśmy gości więc była wymówka aby ze 4 razy wylądowały w piekarniku . Są super puszyste a kawałki czekolady, które w nich ukryłem rozpływają się w ustach. Wisienką na torcie (chyba powinno być malinką ) jest polewa malinowa, która nadaje im niesamowitego smaku. Czy potraficie sobie wyobrazić pyszną aksamitną babeczkę , nadzianą gorzką czekoladą w połączeniu ze słodko-kwaśną polewą malinową ? Przepis

PaleoLife
Afrykańskie pączki. Kokosowe! 165

godzinę. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść. Podzielić na 4 równe części, każdą rozwałkować na okrąg o grubości 5 mm. Każdą część pokroić na 6 trójkątów, jak tort. Zostawić na oprószonym mąką blacie na 15 minut. W dużym, szerokim garnku rozgrzać olej. Smażyć pączki z obu stron na jasnobrązowy kolor. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego! Szczerze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Francuski torcik z kremem wafelkowym 131

kremu, przykładamy drugim blatem (ja trochę uciskałam dłonią każdy blat, by go spłaszczyć, bo listkujące ciasto bardzo wyrosło). Postępujemy tak ze wszystkimi blatami, następnie resztą kremu obkładamy całość (jak tort), oprószamy kawą zbożową (jak u mnie) lub kakao i posypujemy płatkami czekoladowymi. Chłodzimy w lodówce około godzinę

Kolorowy Przepisownik
Cytrynowe babeczki i kilka słów o formach do pieczenia 144

piszę to ze szczerego serca, nie jest to wpis sponsorowany.  Teraz działa również sklep online   gdzie można nabyć solidne, trwałe i wysokiej jakości formy do pieczenia, tortów, ciast, bab, czy muffinek,   kolosalnie różnią się od tych najtańszych gdzie po dwóch użyciach i mycia zwyczajnie rdzewiały i nadawały się tylko do wyrzucenia.  Te posłużą

Wanilia i Kardamon
CIASTO KRÓWKOWE Z BANANAMI BEZ PIECZENIA 160

SKŁADNIKI: Ciasto 300 g herbatników np. Maślanych 10 dag orzechów włoskich Masa budyniowa 1 opakowanie budyniu np. waniliowego 750 ml mleka 3 banany Masa kremowa 1 opakowanie kremu do tortów np. truskawkowy 150 ml Śmietany 18% 100 ml mleka PRZYGOTOWANIE:  Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia.  Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki

Gotowanie Patki
Mechowiec (ciasto ze szpinakiem) 222

później zrobiłam to . Ciasto przerosło nasz oczekiwania. Jest przepyszne z lekką nutką szpinaku, wilgotne. Wydaje mi się, że jest to świetne ciasto, które mo ż na wykorzystać jako tort dla dzieci.  Składniki: 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 1 1/3 szklanki cukru, 3 jajka, 1 1/3 szklanki oleju, 2 szklanki mąki krupczatki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 600 ml śmietany

Państwo Wojtczuk gotują
Biszkopt przepis. 106

Dobry biszkopt to podstawa wielu tortów oraz ciast biszkoptowych. Biszkopt to proste w wykonaniu ciasto a z tego przepisy zawsze się udaje. W innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu.  Jak ubiec biszkopt? Składniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu 4 jajka Składniki na biszkopt do przekrojenia (pieczemy

Pani domowa
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 244

olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku  i ubiłam bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Na nią starłam gorzką czekoladę.  A wisienką na torcie w dosłownym znaczeniu  było ułożenie na wierzchu wiśni z syropu nasączonych alkoholem.   Smacznego

potrawyregionalne
Domowy kisiel (deser pełen miłości ❤ ❤ ❤ ) 185

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Czerwona sałatka z quinoą i dressingiem z dziką różą 171

przy tworzeniu dressingu , a dodatek oliwy z oliwek dodatkowo zwiększa wchłanialność likopenu. Muszę przyznać, że sałatka wyszła obłędnie, stawiałam na kolor, a smak bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Wisienką na torcie jest tutaj dressing, chociaż może od dziś będę mówić "dziką różą na sałatce", bo fantastycznie połączył wszystkie składniki w jedną przepyszną całość ;)  Mam nadzieję, że Was przekonałam do tego

Quinoa Raz!
TORCIK CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI - IDEALNY NA WALENTYNKI 124

Walentynki? J Jest to można powiedzieć klasyka, ale jaka! Ja do szczęścia dużo nie potrzebuję, więc ten torcik w zupełności zaspokoi i napełni mój dom jeszcze większą miłością J Tort inspirowany przepisem Nigelli Lawson z 'Feast'. Składniki na ciasto ( składniki powinny być w temperaturze pokojowej) ·         150 ml mleka

Calzonella.com
Tort bezowy Lusette 143

Pavlovą uwielbiam, szczególnie  z orzeźwiającym kremem cytrynowym i owocami sezonowymi, ach…tęsknię za latem! Moja propozycja którą widzicie na zdjęciach to tort bezowy z miękkim piankowym wnętrzem, kremem z gorzkiej  czekolady i pokruszonymi wafelkami Lusette , wyborny, dla wielbicieli czekoladowych smaków , obłędnie słodki, wbrew pozorom wcale nie trudny do wykonania, można torcik  jeszcze polać sosem karmelowym ale uznałam

Wanilia i Kardamon
Śnieg, spacery i smsy o niestosownej porze. Oraz tarta z czerwonymi pomarańczami 169

porze jest już w pracy i być może mu się nudzi, ale żeby tak zaraz do ludzi pisać...? Oj, będziemy musieli poważnie porozmawiać... Między zajęciami, croquembouche, tortem Sachera i klasycznym czarnoleskim, a obiadami, które nieznacznie różnią się wyglądem, za to smakiem zupełnie nie, wychodzę na spacery. Szuram butami w śniegu po kostki, z lubością wdycham świeże, mroźne powietrze. Obserwuję

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Z miłości do jedzenia, czyli walentynkowa Niespodzianka 156

STUDIO  postanowiłyśmy, że w jednym ebooku zbierzemy przepisy, które umilą Wam ten czas.  A może pysznościami będziecie celebrować również każdy wspólnie spędzony dzień? :) Zapraszam Was na Tort Pavlova   w moim wykonaniu, oraz do pobrania

ChilliJemy
Ganache z biszkoptem. 86

francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietany. Jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania