torty - 15938 przepisów (strona:705/1063)

Ale się uśmiałem 166

zapanowała cisza, nikt nie drgnął, nawet muchy usiadły z wrażenia i przestały bzzzykać. Po kilku chwilach odezwał się starszy pan tak koło 80 lat i słabym już głosikiem powiedział: - Tort weselny? Nieraz warto się pośmiać, więc dziś był dowcip

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Marakuja curd (krem) 158

zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo popularny w krajach anglosaskich, szczególnie znany lemon curd, używany także jako popularne smarowidło do chleba. Marakuja curd jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Recenzja książki "Wypieki Siostry Marii" 143

się z dwóch rozdziałów i dziewięciu  podrozdziałów: I. Przepisy podstawowe II. Ciasta i ciasteczka: - Ciasta drożdżowe, - Ciasta ucierane, - Ciasta kruche, - Ciasta biszkoptowe, - Babki, - Serniki, - Pierniki i pierniczki, - Ciasteczka, - Torty. Książka " Wypieki Siostry Marii" jest adresowana dla każdej przeciętnej gospodyni domowej. Przepisy na ciasta i ciasteczka nie są skomplikowane, do ich przygotowania nie potrzeba żadnych specjalnych umiejętności. To poradnik niezastąpiony

Tradycyjna kuchnia Kasi
(Urodzinowa) tarta z nadzieniem serowym, malinami i bezą 213

szczęście będę miała męskie towarzystwo i pomoc ;) Dziś więc przepis na pyszną tartę na kruchym, kakaowym cieście, ze słodkim twarożkiem, malinami i bezą. A w najbliższych dniach przepisy na torty, które zaraz biegnę dekorować. Składniki Kakaowe ciasto kruche 100 g zimnego masła 180 g mąki 20 g kakao 3 łyżki cukru pudru 2 duże żółtka szczypta soli 1-2 łyżki

Słodkie inspiracje
Sernik krówka 245

Było ciasto krówka ( klik ), ostatnio był też tort krówka ( klik ), więc teraz jest i sernik krówka :) Na maślanym, ciasteczkowym spodzie, z masą krówkową i puszystą chmurką z kakaowej bitej śmietany, przyprószony gorzkim kakao dla przełamania smaku (możecie zastąpić je gorzką czekoladą). Rozpływający się w ustach i idealnie zrównoważony pod względem słodyczy. Składniki Spód 250 g maślanych ciasteczek 60 g masła

Słodkie inspiracje
Tort Kinder Bueno 644

rozsmarować, Przykryć kolejnym ciastem, kremem, itd. Udekorować boki i wierzch pozostałym kremem. Dolne boki ciasta obsypać płatkami czekoladowymi. Odłożony krem z dodatkiem kakao przełożyć do szprycy i udekorować wierzch tortu. Dekoracyjnie polać z wierzchu rozpuszczoną czekoladą i ułożyć kawałki batoników. Schłodzić w lodówce. Smacznego! * robiłam z połowy porcji w tortownicy o śr. 15 cm ** potrzebujemy dwóch ciast

Słodkie inspiracje
Wegański tort czekoladowy 154

Przekonuję się ostatnimi czasy do słodkości pozbawionych produktów zwierzęcych. Dzisiejszy tort to prawdziwe zaskoczenie - ciasto jest niewyobrażalnie wilgotne. Mocno czekoladowe (można dorzucić kawałki gorzkiej czekolady do środka), z kremem czekoladowym na bazie awokado i mrożonymi owocami. Świetne byłoby też przełożone dżemem, np. z truskawek. Ilość kremu można zwiększyć. Składniki Ciasto 5 łyżek oleju roślinnego (75 ml) 1 2/3 szklanki mąki

Słodkie inspiracje
Faszerowane udka 131

mieszamy ręką , aż nasze składniki dobrze się połączą , a kiedy mamy już dobrze wymieszane mięso zaczynamy faszerować udka .  Do faszerowania udek bardzo dobrze się sprawdza rękaw do ozdoby tortów , napełniam taki rękaw i zaczynam napełniać udko mięsem mielonym do samego pełna , i tak postępuje do wykorzystania udek .  Kiedy mamy przygotowane udka , doprawiamy z wierzchu do smaku wegetą , papryką

Mój Smak
Budyń z kapusty? – przepis z czasów wojny! 192

jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może być tort z fasoli, miód z marchewki, czy też budyń z kapusty. Widzimy, że z powodu braku składników spożywano zdrowe dania. Postanowiłam sprawdzić, czy ostatni z wymienionych przepisów – budyń z kapusty – jest godny

Via Gusto
Torcik z kaszy kuskus ze szpinakiem, tuńczykiem, groszkiem i pesto 183

świeżymi listkami rukoli, kawałeczkiem tuńczyka i dodajemy pomidorki i kapary. Rada: każdą z warstw dociskamy, żeby po wyciągnięciu z foremki całość się nie rozpadła.   Dzięki krążkowi uzyskacie efekt tortu, ale go nie macie można łyżka ułożyć składniki warstwami, smak i tak pozostanie ten sam. Smacznego

Moniki Smakołyki
Czekoladowo-malinowy naked cake 149

Zainspirowani przepisem Krzysztofa Ilnickiego na naked cake jaki robiliśmy w programie „Bake Off – Ale Ciacho” przygotowaliśmy własną wersję takiego torcika. To połączenie gorzkiej

Kuchenne Wariacje
IDEALNA BEZA WŁOSKA 276

nadzieję pomogą Wam w jej przygotowaniu, a od tej pory beza włoska nie stworzy Wam żadnego problemu! Koniecznie poczytajcie! BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia

Ostra na Słodko
Albertynki - obwarzanki 128

których każdy przepis jest poprawny, a są takie, w których zawsze coś jest nie tak... Kolejny raz skusiłam się na przepis z książki Róży Makarewiczowej "Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, lodów i likierów" z 1926 roku i kolejny raz musiałam kombinować, aby wypiek się udał. Złe proporcje mąki, jajek, itp. Nie możemy zrzucić winy na "inne czasy, inne produkty

królestwo garów
Prosty torcik bezowy z bitą śmietaną o smaku zielonej herbaty 134

 Tu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania