torty - 15938 przepisów (strona:708/1063)

Tort bezowy Lusette 139

Pavlovą uwielbiam, szczególnie  z orzeźwiającym kremem cytrynowym i owocami sezonowymi, ach…tęsknię za latem! Moja propozycja którą widzicie na zdjęciach to tort bezowy z miękkim piankowym wnętrzem, kremem z gorzkiej  czekolady i pokruszonymi wafelkami Lusette , wyborny, dla wielbicieli czekoladowych smaków , obłędnie słodki, wbrew pozorom wcale nie trudny do wykonania, można torcik  jeszcze polać sosem karmelowym ale uznałam

Wanilia i Kardamon
Śnieg, spacery i smsy o niestosownej porze. Oraz tarta z czerwonymi pomarańczami 164

porze jest już w pracy i być może mu się nudzi, ale żeby tak zaraz do ludzi pisać...? Oj, będziemy musieli poważnie porozmawiać... Między zajęciami, croquembouche, tortem Sachera i klasycznym czarnoleskim, a obiadami, które nieznacznie różnią się wyglądem, za to smakiem zupełnie nie, wychodzę na spacery. Szuram butami w śniegu po kostki, z lubością wdycham świeże, mroźne powietrze. Obserwuję

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Z miłości do jedzenia, czyli walentynkowa Niespodzianka 149

STUDIO  postanowiłyśmy, że w jednym ebooku zbierzemy przepisy, które umilą Wam ten czas.  A może pysznościami będziecie celebrować również każdy wspólnie spędzony dzień? :) Zapraszam Was na Tort Pavlova   w moim wykonaniu, oraz do pobrania

ChilliJemy
Ganache z biszkoptem. 79

francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietany. Jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być

Kuchnia Beaty
Zupa rybna z sosem Mojo Verde Canario 192

tylko z dużą ilością świeżej kolendry lub kolendry i natki pietruszki. Kleks zielonego mojo przygotowanego z dodatkiem  naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman zamiast soli to jak wisienka na torcie, zwieńczy dzieło i smakowo dopracuje naszą prostą zupę :) Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Porcje: 4 Czas przygotowania: 45 minut Stopień trudności: łatwe Zupa Składniki: 300 g filetów

SzczyptaSmaQ
Pomysł na… kurczaka z ryżem 118

bardziej mylnego. Jest jednocześnie delikatna i pikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki :D 4 porcje: 400 g mięsa z podudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki suszonej włoszczyzny (ekologiczna przyprawa do rosołu) 2 łyżki oleju z orzechów włoskich sól, pieprz, kolendra

Kucharzyca
Tort kokosowy z kremem budyniowym 151

Trochę z tym pracy i oczywiście będziecie potrzebowali pomoc silnej osoby przy otwarciu kokosa. Napiszę Wam dwa sposoby przygotowania tego ciasta. Z orzechem kokosa i z

Kuchnia Pokoleń
sernik na zimno bez pieczenia 141

wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas,efekt jest wspaniały.W dzisiejszym koszyku z owocami znalazły się truskawki, borówki i maliny.Te ostatnie wykorzystałam do przygotowania pysznego tortu na zimno bez pieczenia z kremem na bazie szampana i czekolady z kremem malinowym

Kulinarne pyszności Molki
Przepis na prosty lemon curd 1522

Bardzo lubię cytrynowe desery i lemon curd, pychotka. Szykuję tort bezowy właśnie z dodatkiem lemon curd, dlatego dzisiaj ten szybki i prosty przepis. W przepisie użyłam całych jajek, więc w kolorze krem jest jasno żółty i proszę uważać przy podgrzewaniu, żeby go nie ugotować. Z podanego przepisu otrzymamy około 330-350g lemon curd, smacznego! Przepis na prosty lemon curd

Mała Cukierenka
Kulki a la ferrero rocher 86

Szybkie i łatwe w zrobieniu kuleczki a la ferrero rocher. U mnie wykorzystuje się je do dekoracji tortu lecz spokojnie mogą służyć jako pralinki, same bez niczego. Smakują prawie identycznie jak prawdziwe ferrero rocher. Robi się je w miarę szybko, lecz czas przez jaki kulki muszą odczekać w lodówce, będzie na pewno najcięższym w Waszym życiu :)  Składniki: * 8 łyżek

Klasyka Gotowania
ciasto śliwka w czekoladzie 1157

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do gorącego piekarnika. piekę w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto kroję na dwie części, jak tort. krem: W garnku gotuję mleko. Gdy zacznie wrzeć dodaję kaszę mannę. Intensywnie mieszam, by nie powstały grudki. Gotuję na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram

babka w formie
TOP 3 - STYCZEŃ 2017 98

obserwujących       13 postów 2 6 , 997 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Ciasto marchewkowe z ananasem   Strogonow ze schabu i pieczarek   Tort czekoladowy z wafelkami ziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki. ziękuję, że ze mną jesteście

Magiczne Życie Marty
Domowe toffifee 171

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #7 115

napisane są dynamicznie i bez lania wody. Wspomniałam o fotografii, więc jak być w tym dobry, możesz zobaczyć na blogu Molly yeh . Dużo inspiracji szczególnie dla blogerów kulinarnych. Jej torty i zdjęcia są magiczne! Wiadomo, że do fotografii kulinarnej elementy dekoracyjne są ważne, jednak mam wrażenie, że u Molly jedyne skrzypce gra jedzenie. CO CIEKAWEGO ZIMĄ? Jaki jest Twój sposób

Pink Envelope
Ciasto w klimacie Batonika Kinder Country i Oreo, czyli Moje Ciasto Duo 228

dopiskiem "zrobisz? 😇" Nie było wyjścia, nie w kwestii kulinarnych zachcianek nie potrafię odmówić mojemu dziecku. Poczytałam kilka przepisów i to całe ciasto to nic innego jak krem do tortów, który czasami robię przełożony ciastkami. Poszłam do kuchni i zaczęłam mieszać proporcje z głowy. Przy okazji wymyśliłam sobie, że zrobię ciasto Duo, czyli w dwóch smakach. Celowo wybrałam dużą formę

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania