ciepło, prawda? Łatwiej nie myśleć o wrednych ludziach, okropnej pogodzie i goniących terminach. Przynajmniej u mnie tak jest :-) A jeśli jeszcze zostaną Wam grzyby, to polecam przepisy na wytrawny tort , risotto i włoski sos grzybowy . Tym przepisem, z pomocą Lubelli, świętuję Światowy Dzień makaronu i Was też do tego zapraszam
les mirabellessernik z jabłkami ;))) Wyszedł pyszny, aksamitny, z pachnącymi cynamonem jabłkami. Górę polałam domowym solonym karmelem, który świetnie skomponował się z całością. Orzechy pekan są tu jak wisienka na torcie ;) Nie spodziewałam się takiego efektu. Sernik udał się naprawdę wspaniale. Oczywiście do pomocy miałam moją małą kuchareczkę Oliwkę :) Razem szybko uwinęłyśmy się z robotą :) Spód: 250 g ciasteczek digestives
Smakołyki Asirazem z cukrem żelującym. Nie przerywając mieszania, gotujemy przez 3-4 minuty. Odkładamy do przestudzenia. Następnie „wyławiamy” śliwki i układamy je na środku upieczonego ciasta. Ciasta i Torty
Smaki Na TalerzuWasz ulubiony przepis. Brownie z buraków . To pewnie ta czekolada 2. Na drugim miejsce lądują kruche ciasteczka . Proste i szybkie a smakują jak u babci 3. Tutaj trafia „ Tort z awokado i galaretką z mango bez pieczenia ” (mój ulubiony). Te kolory, od razu jakoś słoneczniej się robi 4. Dyniowe muffinki z czekoladą . Idealne do kawy. Bo z dynią
PaleoLiferazem z cukrem żelującym. Nie przerywając mieszania, gotujemy przez 3-4 minuty. Odkładamy do przestudzenia. Następnie „wyławiamy” śliwki i układamy je na środku upieczonego ciasta. Ciasta i Torty
Smaki Na Talerzuświeżej bazylii oraz odrobiną pieprzu. (doprawiamy do odpowiedniego dla nas smaku) Zajrzyj również tu: 1. Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym. 2. Łatwy do zrobienia tort truskawkowy. 3. Ciasto "Kubuś
My World by Dagmara Rekznakomite - nikt nie czuje się pominięty, a impreza nie będzie kosztowała trzy razy tyle, ile zakładaliśmy. U nas były kanapki, musujące wino (ekologiczne, porzeczkowe i agrestowe - super pyszne) i tort, a na koniec zwiedzanie pałacu, w którym wszystko się odbywało. Pogoda była piękna, goście więc rozpierzchli się po parku i podwórzu, nigdzie nie było tłoku, choć lokale w pałacyku
Pożeraczka, czyli raz adobrzemogłam jednak odmówić sobie ciasta na niedzielę w całkowicie moim stylu - sernikowego, niezbyt słodkiego,o konsystencji ptasiego mleczka, z ukrytą galaretką i w ciepłym kolorze. To zamiast tortu urodzinowego na kolejną moją osiemnastkę 😉 Składniki (na blachę (22 x 34) cm): 15 herbatników 350 g pieczonej dyni (najlepiej odmiany Hokkaido) 500 g sera z wiaderka 2 galaretki cytrynowe
Weekendy w domu i ogrodzieskórkę cytrynową 💚💛💜 Ps.A już jutro rano pokaże Wam torcik jaki przygotuję do mojej małej królewny z okazji Chrztu Świętego. Jutro jej ważny dzień ;) mój zresztą też! Stresuje mnie ten tort jak żaden inny, tak więc trzymajcie kciuki ;) Składniki: 320 g cukinii 100 ml jogurtu greckiego 1/2 szklanki oleju 2 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 płaskie łyżeczki proszku
Życie zaczyna się w kuchniwiecie co...? W weekend chyba zagniotę ciasto na piernik staropolski . Uwierzycie, że to już ten czas...? Dzisiaj mam dla Was przepis na muffiny z przypadku. Po ostatnim torcie została mi mała miseczka kremu maślanego; nie przepadam za nim, ale ten z dodatkiem kawy wyszedł naprawdę niezły. Szkoda było wyrzucić... Przygotowałam więc błyskawiczne muffinki w wersji mini, z dodatkiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzektóre wykonałam: 1. Kokosowa babka z polewą i bakaliami 2. Zawijane keksowe bułeczki z lukrem 3. Sernik na kruchym cieście z wiśniami 4. Piaskowa babka z pomarańczową nutką 5. Tort orzechowy 6. Krówkowe muffinki z kremem 7. Aksamitny sernik z ajerkoniakiem 8. Kruche ciasteczka z kajmakiem i żurawiną 9. Bezowe gniazdka z bitą śmietaną, migdałami i jajeczkami 10. Wielkanocny mazurek
Izabelawkuchnimój palec, dość mocno. Ale przejdźmy do tematu, tematu słodkości :). Bo co jak co, ale słodycze najbardziej poprawiają mi humor! :) Myślę, że większość z nas tak ma. Robiłam ostatnio tort bezowy (pierwszy raz w życiu!), byłam przeszczęśliwa jak okazało się że wyszedł :). Zostały mi żółtka, a że nie lubię wyrzucać jedzenia, postanowiłam, że muszę coś z nich zrobić. Padło
Trufelkowomasła 100 g kwaśnej śmietany 120 g cukru 1 cukier waniliowy 220 g mąki tortowej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej papilotki Wykonanie : W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej ucieramy żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, masłem i śmietaną. Następnie
Sama słodycz i szczypta chiliMój hit ostatniego miesiąca - szybkie i łatwe w przygotowaniu babkowe, ucierane ciasto, które po upieczeniu zaskakuje puszystością. Do jego przygotowania możecie użyć właściwie dowolnych owoców. Wisienką na torcie jest tutaj lekko chrupiący słodki wierzch, który uzyskacie posypując ciasto grubym cukrem przed upieczeniem. Uwaga: ciasto znika w błyskawicznym tempie
Milion Smakówniej zagląda. Jest to obszerna baza świetnych przepisów. W dodatku nakręca w taki sposób, że bardzo naturalnie przechodzi się w etap tworzenia własnego autorskiego Bowl Food. Wisienkę na torcie zawdzięczamy wydawnictwu Buchmann, które przykłada ogromną uwagę do jakości szaty graficznej, a to piszę na podstawie kilkuletnich obserwacji. Jak tylko idzie do mnie jakiś tytuł od Buchmann wiem, że trafi
Blondynka Gotuje