Biszkopt idealny to taki, który zawsze wychodzi. Taki jest ten przepis. Biszkopt rośnie jak szalony i jest wspaniałą bazą do tortów i innych fantastycznych ciast. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka
MojaQchnia.plJest to jeden z najlepszych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po
Di gotujemój chłopak, tata i siostra. W tym roku razem z mamą postanowiłyśmy, że skumulujemy wszystkie okazje w jednym dniu i przygotujemy na rodzinne spotkanie kilka rodzajów ciasteczek, oczywiście oprócz tortu. W zamierzeniu miały być cztery rodzaje, ale finalnie wyszło ich 6 XD Możecie się wiec spodziewać, że w ciągu najbliższych kilku tygodni na blogu będą pojawiać się różne przepisy właśnie
PatiGotujeciasto będzie tematem dzisiejszego wpisu Z wyglądu ciasto przypomina trochę słynną W-Z, ale prócz wyglądu to nic ich nie łączy. Ciasto bez masy, może stanowić doskonałą bazę do tortów. Jest łatwe i szybkie do przygotowania. Dodatkowo nie potrzeba do niego wyszukanych składników, wiec można go zrobić w każdej chwili. Samo w sobie jest dość słodkie (przynajmniej jak dla mnie
PatiGotujePyszny serniczek z musem jogurtowo-jagodowym. Idealny na te gorące dni...orzeźwiający mus jagodowy świetnie przełamuje słodki smak sernika... Mój upiekłam w formie tortu na urodziny mojej kochanej Synowej. Składniki na blaszkę 30cm: - 1kg sera z wiaderka - 200g cukru pudru - 5 jajek - 200ml śmietanki 30% - kilka kropel olejku waniliowego Spód: - 200g herbatników - 50g roztopionego masła Mus jagodowy: - 600g jogurtu
Wypieki ReneMyślę, że gdyby ktoś mi powiedział wcześniej, że deser z makaronem może być równie pyszny jak tort, czy ciasto, to chyba bym go wyśmiała. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak przyznać się do swojego błędu. Nie wiem dlaczego nigdy wcześniej nie robiłam deserów z makaronem, ale od kiedy spróbowałam, to często będę właśnie takie robić. Ten deser
Passions hobbies lifepreparate la crema di cioccolato. Montate il budino raffreddato con il burro morbido a temperatura ambiente fino ad ottenere una crema. Krem czekoladowy przekładamy do szprycy do ozdabiania tortów z cienk ą końcówką. Za pomoc ą szprycy w brzuszku misia, łapkach, uszkach i oczkach robimy ma ł e dziurki, które napełniamy przygotowanym
La grande e la piccola cuocaCeny są zachęcająco przystępne :- od 1 PLN za całkiem duże ciasteczko, przez 5 PLN za bajaderkę, czy 8 PLN za strudel, albo 12 PLN za okazałą bezę z mascarpone. Torty oraz serniki również w atrakcyjnych cenach i serwowane w solidnych porcjach :) Zza witryny kuszą autorskie desery o przeróżnych kombinacjach smakowych i rozmaitych kształtach - także jako popularne ostatnio w cukiernictwie kopułki
Grunt to przepis!post trafią "dzieci" z pewnością zdążycie jeszcze to ciasto przygotować dla swojej kochanej mamy. Robi się je ekspresowo a gwarantuje posmakuje każdej mamie. Może nie jest wystawnym tortem ale jeśli zrobicie go z sercem Wasze mamy będą zachwycone! A popołudnie z kawałkiem ciasta i filiżanką herbaty będzie wyjątkowe! Składniki; 3/4 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka
Radość kipiąca uśmiechem.połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kwiatami. U mnie eustoma, jest bardzo trwała, kwiaty przetrwają na torcie bez problemu
Z Majeczką w kuchniHej! Dziś postanowiłam, że przygotuję torcik truskawkowy. Tak na Święto Mamy. Zrobiłam go szybko i już usłyszałam, "jutro powtórka" czyli znowu ciasto tyle że
Tylko pysznieTorcik czekoladowo-kawowy to bez wątpienia wypiek na szczególne okazje. Jednym z najważniejszych dni w ciągu roku, które warto świętować i celebrować jest bez wątpienia Dzień
Mienta blogzbliża ludzi. Wspólne rozmowy przy nakrytym, choćby najmniejszym stole, z dobrym, domowym jedzeniem, to wspaniałe chwile, a poczucie gości, że są dla nas ważni jest niczym ta wisienka na torcie. Też tak macie? A może wolicie być tymi karmionymi? W risotto rozsmakowałam się zaledwie kilka lat temu. Przyrządzam je, kiedy z jednej strony mam mało czasu na gotowanie
Raj dla Podniebienia