torty - 16045 przepisów (strona:730/1070)

Ucierane muffinkowe ciasto z wiśniami i czerwoną porzeczką! 134

owoce, słodko-kwaśne tj. wiśnie. Wiśnie mają w sobie ten aromat i zapach, który od razu rozpoznajemy, wyczuwamy. Nadaje on niesamowitego posmaku ciastu. Wiśnie to owoc wręcz stworzony do tortów, tart i ciast wszelakich. Dlatego dzisiaj stawiam na połączenie tych dwóch smaków tj. wiśni i czerwonej porzeczki. Postanowiłam przygotować ciasto ucierane na bazie oleju, bo tylko takie ma swoją określoną

SMYKWKUCHNI
Tort z ananasem i kremem z serka Philadelphia (bez pieczenia) 291

przeplata w smakach i zaskakuje nasze kubki smakowe. Słodkie dno współgra z lekko słonym serkiem i kwaskowatością ananasa. A to wszystko zwieńczone galaretką :) Całość prezentuje się bardzo ładnie- Zapraszam! Tort z herbatnikami, ananasem i kremowym serkiem Składniki: 250g serek Philadelphia  250ml kremówki łyżka cukru pudru 400g herbatników maślanych 5-6 łyżek nutelli galaretka cytrynowa 5 plasterków ananasa (z puszki

Tagebuch po polsku
Perfekcyjne bezy-porady 172

Chyba każdy, kto przygotowuje wszelkiego rodzaju bezy, beziki, bezowe torty, ciasta itp. chcę, by były one bielusieńkie i zachowały nadany im kształt. Jednak nie zawsze tak bywa. Pomyślmy, ile razy podczas pieczenia bezy rozlały się na blaszce lub nieestetycznie się przypaliły. Z bezami trzeba obchodzić się jak z dziećmi= DELIKATNIE! Choć najczęściej robimy je tylko z białek i cukru

Nastoletnie Wypiekanie
Kurczak zapiekany w serowym sosie 82

fakt, że mało kto tego nie zje ;) Kremowy sos serowy przygotowałam na bazie sera camembert i śmietany. Ważne, żeby dobrze go mieszać aby nie powstały grudki. Wisienką na torcie są prażone migdały, które dodają tu przyjemnej chrupkości

Milion Smaków
Bezy z lodami jagodowymi 142

muszę Wam powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę! Połączenie delikatnej chrupiącej bezy i pysznych jagodowych lodów od razu kojarzy mi się z moim dzieciństwem i z najlepszym bezowym tortem lodowym, zarezerwowanym tylko na specjalne okazje :) Przygotowując deser możecie wykorzystać gotowe lodowe rozetki (tak jak u mnie na zdjęciach) lub nałożyć lody nabieraczką. Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały

Ciastkozercy
OWOCE DO TORTU ZAMKNIĘTE W SŁOIKU 78

mnie wykańcza,zabralam się zdecydowanie do pracy i mam tyle fajnych słoików ,że w zimie się zajem i zapiję się na śmierć tymi sokami ,kompotami,dzemami i owocami do tortu ha ha....A dziś noga mi spuchla ,boli i jestem nieszczęśliwa ,i o dziwo leżę jak przykazał lekarz,bo na nogę nie mogę stanąć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CZEKOLADOWE CIASTO Z KREMOWĄ MASĄ, WIŚNIAMI I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 161

krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i kolorem. Owocowe koktajle, domowe lody i sorbety to wspaniała propozycja na upalne dni. Natomiast wyśmienite torty, ciasta i ciasteczka z owocami sezonowymi idealnie uzupełniają spotkania w gronie rodzinnym. Nasza dzisiejsza propozycja to czekoladowe ciasto z wiśniami i delikatnym kremem. Dzięki połączeniu kwaśnych owoców i słodkiego kremu

Banana Smiles
Dżem z czerwonej porzeczki 152

Dżemy z porzeczek obowiązkowo muszą znaleźć się w mojej spiżarni. Nie wyobrażam sobie bez nich tortów oraz kruchych ciast. Doskonale sprawdzają się też na gofrach. Jeśli tylko natkniecie się na te owoce, kupcie choć kilogram i przygotujcie szybki dżem. Składniki: 1 kg oczyszczonych czerwonych porzeczek 1 opakowanie Żelfix 3:1 Dr.Oetker 350 g cukru Wykonanie: Porzeczki uprzednio oczyścić z gałązek

kolorowotorcikowo
Ciasto czekoladowe z pijanymi wiśniami 149

Idealne połączanie czekoladowego ciasta, bitej śmietany i troszeczkę alkoholu, sprawia że to ciasto jest wyjątkowo pyszne. W smaku przypomina tort Czarny Las. Gorąco polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Smaki Natalii
Torcik kakaowo- cynamonowy z owocami i śmietaną 216

Ciasto o delikatnym, orzeźwiającym smaku. Kiwi i brzoskwinie nadają mu soczystości a cynamon odrobinę pikanterii. Składniki biszkopt 2 szt ( tortownica 21 cm ) 2 x 2 jajka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Frużelina wiśniowa 264

Frużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie (świeże lub mrożone) warto ją przyrządzić od razu – robi się ją błyskawicznie, a co najważniejsze – bez problemu można przelać ją do słoiczków i po pasteryzacji przechowywać bardzo długi czas. A w sezonie

Poezja smaku
PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI 149

PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI! Czekoladowe bezy przełożone waniliowym krem, a do tego... Artykuł PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Różano-miętowy tort lodowy 155

Tort lodowy powstał z okazji trzecich urodzin Akademii Kulinarnej Whirpool . Wszystkim kucharzom życzę mnóstwa sukcesów, zarówno kulinarnych jak i osobistych oraz dalszego prężnego rozwoju Akademii. Czytelników natomiast zachęcam do zajrzenia na strone z mnóstwem fajnych przepisów: www.marcoghia.pl/   Składniki: Beza: 2 białka 120g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Warstwy lodowe: 2 białka 4 żółtka 500ml śmietanki 2 łyżki cukru dwie

Wrzosowa Polana