torty owocowe - 592 przepisów (strona:9/40)

Tort bananowy 184

Tort na puszystym biszkopcie bez proszku do pieczenia. Idealny dla dzieci i nie tylko. Nadzienie owocowe nie zawiera mleka. W przepisie podaję też wskazówki jak wykonać tort całkowicie bez mleczny jak i bezglutenowy. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) 2 lub 3 banany dżem porzeczkowy

w kuchni i w ogrodzie
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 205

zastanowienia wiedziałam, że owocowe musy i konfitury od Małe Szczęścia wykorzystam na pewno jako warstwy do tortu. I tak też zrobiłam. Torcik wyszedł pyszny! Przygotowałam go z ryżu, mieląc go na mąkę. Upiekłam na dwa małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki do przygotowania

Zdrowie na języku :P
Podwójny tort śmietanowy 183

Tort dla niej i dla niego – mocno kakaowy i owocowy – jasny i ciemny Składniki: biszkopt jasny: 5 jajek 3/4 szklanki curkru 1 szklanka mąki tortowej Młynomag 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Podwójny tort śmietanowy

czarrna od kuchni
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 172

razem puszyste blaty czekoladowe przełożone dwukolorowym kremem, a wykończony został jeżynową glazurą. Zatopione w kremie świeże owoce jeżyn i malin dodają winnego, owocowego smaku. Torcik jest mały, nie za słodki i prosty do wykonania. Uwielbiam w torcie różne tekstury dlatego na spodzie układam cienki blat, chrupiącego kruchego ciasta. Jeśli kruchy spód i biszkopt upieczesz dzień wcześniej uporasz się z tortem(...)błyskawicznym tempie. Do wykonania tortu nie potrzebujesz tylki cukierniczej i dodatkowego kremu do ozdoby, pomimo tego tego prezentuje się bardzo elegancko, dzięki wykończeniu owocową glazurą. Torcik był zdecydownie za mały, zniknął w mgnieniu oka. Polecam! Składniki na kakaowy biszkopt: 5 jajek M 100 g cukru/ksylitolu 90 g mąki orkiszowej 40 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuszki twarogowo kokosowe 200

przyśpieszają przemianę materii. Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują się też

mojewypiekiinietylko
"Kolorowa kuchnia roślinna" - recenzja książki 267

m.in. zapiekanka pasterska, gulasz pieczarkowo-cukiniowy z pęczakiem. Sałatki i surówki - pełne świetnych zestawień- tęczowa sałatka, sałatka z grillowanymi warzywami i komosą. Napoje i koktajle - warzywne, owocowe i mieszane pyszności. I wisienka na torcie, czyli desery i wypieki ( i mój hit - piernik buraczany!). Wszystkie potrawy  "Kolorowej kuchni roślinnej" są proste w przygotowaniu i , co ważne, sporządzone z ogólnodostępnych naturalnych

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasta, ciastka, ciasteczka 3077

Przypominam przepisy na ciasta z mojego bloga. Pora na odgrzebywanie zapomnianychBananowe.Przepyszny tortBez pieczeniaPlacek amerykańskiMakowiec owocowo-cytrynowyTyramisu z wiśniamiCiasto z masą jabłkowąSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Wykwintne sorbety - perski smakołyk. 200

Exquisite sorbets. Słowo "sorbet" pochodzi od włoskiego sorbetto, którego praźródłem jest turecki charbet, wywodzący się z perskiego charab. Prawdopodobnie sekret zamrażania wykradli Chińczykom kupcy perscy, bo

Kulinarny karnet Christophera
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 331

okazji imienin mojej Córeczki przygotowałam czekoladowo-śmietankowy tort z jej ulubionymi owocami i pyszną frużeliną owocową. Choć sezon na maliny i truskawki dawno się już skończył, śmiało możecie zastąpić je innymi owocami, które o tej porze roku są łatwo dostępne na straganach i wyczarować z nich to cudo:) Ciasto jest wilgotne i bardzo kakaowe, wraz z cudownym śmietankowym kremem(...)naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywno. Dodaj do niej po łyżce mascarpone i ubij jeszcze krótko. Na koniec dodaj cukier i wanilię lub ziarenka z laski. OWOCOWA FRUŻELINA:W garnku wymieszaj owoce z cukrem i podgrzewaj na średniej mocy do rozpuszczenia się cukru. Uważaj by owoce nie wrzały. Dodaj cytrynę i wodę (troszeczkę) rozmieszaną z mąką, wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort wiśniowo- śmietankowy z nutką cynamonową 244

dwoma misiami ( pomysł podrzuciła partnerka solenizanta). Biszkopt orzechowy przełożony pyszną frużeliną wiśniową z wyraźnie wyczuwalną nutką cynamonu i dużą ilością lekkiej jak piórko bitej śmietany. Całość skomponowała się idealnie, tort nie był ani za słodki ani za kwaśny.  Poniżej jak się prezentował;)  Składniki: 6 jajek 6 łyżek orzechów 3 łyżki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek(...)śmietany i również wymieszać. Następnie zmieszaną żelatynę z kremówką przelać do całości reszty masy i za pomocą miksera na najszybszych obrotach dokładnie wymieszać.  Wykonanie tortu: Układamy pierwszy blat biszkoptu, na to frużelinę owocową, 1/3 bitej śmietany, biszkopt, frużelinę kolejną porcję bitej śmietany, biszkopt, frużelinę i resztę kremu śmietanowego

Krakowskie smaki Ani
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 256

będę miała nauczkę aby różnica między piętrami była nie mniejsza niż 4 cm, ponieważ lepiej wizualnie tort wygląda. Z kremem na bazie bezy szwajcarskiej pracuje się świetnie, polecam ten krem do dekoracji, niby maślany a jednak inny, lżejszy, bardziej puszysty. Biszkopty oraz mus owocowy warto przygotować dzień wcześniej. Składniki na dwa biszkopty: Biszkopt: 10 jaj rozmiar L w temperaturze pokojowej(...)połowę. Zblendować na gładką masę, która będzie przypominać w konsystencji gęstą kwaśną śmietanę Powyższe czynności można przygotować dzień wcześniej. W dniu przekładania tortu: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia, 2 łyżki sosu owocowego wymieszać z żelatyną, następnie żelatynę wlać do pozostałych owoców. Dokładnie wymieszać lub zblendować, żeby żelatyna dokładnie się rozpuściła i żeby nie było grudek. Odstawić

moj przepis na
Placek brzoskwiniowy 198

więcej. Ale dzień jest dla mnie zdecydowanie za krótki. Przynajmniej w kuchni można się wyrobić - no chyba, że mówimy o cieście drożdżowym czy ekskluzywnych tortach - przy tym czasu zawsze braknie. Dziś smaczne, owocowe ciasto. Za sprawą jogurtu ciasto wychodzi cięższe, jeżeli jednak pominiecie ten składnik, lub zastąpicie go mlekiem - ciasto wyjdzie bardzo puszyste. Zapraszam na letni Placek brzoskwiniowy."Składniki

Słodkie Przyjemności
Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy 229

śliczne różyczki. Tort ma ładny kolor, taki liliowy od owoców, nie dodawałam żadnego barwnika. Jest bardzo smaczny, wilgotny, nie za słodki, owocowy. Biszkopt upiekłam w foremce w kształcie serca, ale możemy użyć tortownicy o średnicy 21-22cm. Tort będzie idealny na urodziny, rocznicę, dzień matki, bardzo polecam! Jest wysoki i fantastycznie wygląda. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)partiach dodać owocowy mus, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. Na koniec dokładnie wymieszać krem szpatułką. 11. Na nasączony biszkopt wyłożyć parę łyżek kremu, aby zrobić około 1cm warstwę kremu. Na wierzchu ułożyć drugi kawałek biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Znów zrobić około 1cm warstwę kremu i ułożyć ostatni kawałek biszkoptu. Biszkopt nasączyć. Cały tort posmarować cienką

Mała Cukierenka
Brzoskwiniowy tort ze śmietaną 18 % 198

Nie ma lata bez owocowych smaków- dotyczy to także branży cukierniczej:) Bardzo lubię połączenia śmietany z delikatnym biszkoptem i owocową nutą. Staram się

Domowe ciasta
Pavlova z kremem kawowym 190

która kawę smakuje z iście królewską gracją:) Ta Pavlova z mocnokawowym kremem na bazie sypanej kawy i kakao miała być niespodzianką i zaspokojeniem kawowych oczekiwań:) Tort dał radę- smakował Jubilatce i Gościom, a owocowe wykończenie cieszyło oko. Słodycz:  cukrowej bezy, kremu( z wyraźną nutką czarnej ambrozji:) oraz naturalna słodycz owoców to idealne trio:) Składniki na bezę Pavlova(...)dodajemy po łyżce masy kawowej i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Dodatkowo: dowolne owoce( najlepiej sprawdzą się pestkowce, bo długo zachowują świeżość) , plasterkami pomarańczy  i truskawkami dekorujemy tort na 1 godz przed podaniem liście świeżej mięty WYKONANIE: blat bezowy pokrywamy całością kremu kawowego  dekorujemy owocami UWAGA : tortu bezowego nie przechowujemy w lodówce, która ma tendencję do oszraniania

Domowe ciasta