okazja, gdy tort wykonuję z ogromną( jeszcze większą niż zwykle) przyjemnością. Nie są to wcale moje urodziny;p To święto mojej Mamy. Co roku staram się wykonać tort dla Niej w wybranych, owocowo- mlecznych smakach. Tym razem postarałam się nadać mu także niebalnalnego wyglądu i zaszalałam z różem;) Taka trochę ombre- wersja na bezie szwajcarskiej. Niestety, nie mam znów szprycy(...)niskosłodzony WYKONANIE: blat biszkoptowy + 1/3 ponczu dżem wiśniowy+ krem wiśniowy blat + poncz krem czekoladowy blat+ poncz krem śmietankowy boki dekorujemy: od dołu: kremem ciemnoróżowym ( do 1/2 wysokości tortu, robiąc ozdobne zawijasy nożykiem z ząbkami) kremem jasnoróżowym (do wierzchu tortu, robiąc wzorki wypukłą stroną łyżki) na wierzchu tortu robimy ozdobne różyczki białe i różowe Smacznego
Domowe ciastaZapraszam na mocno cytrynowe babeczki, które dla przeciwwagi wypełniłam słodkim, ananasowym kremem. Krem wykonałam na wzór cudownego, cytrynowego Lemon Curdu , jego bazą jest masło. jajka i
Upiecz sobie babeczkęurodzin mojego Męża. Jak co roku upiekłam dla niego tort, jak co roku czekoladowy :) W 2014 r. tort był czekoladowo-czekoladowy, w tym roku mój Mąż zażyczył sobie tort czekoladowo owocowy więc padło na czekoladowo-wiśniowy tort a`la Czarny Las. Niestety tort zniknął w ekspresowym tempie więc nie zdążyłam zrobić zrobić zdjęcia całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy
Ptasia Kuchniaurodzin mojego Męża. Jak co roku upiekłam dla niego tort, jak co roku czekoladowy :) W 2014 r. tort był czekoladowo-czekoladowy, w tym roku mój Mąż zażyczył sobie tort czekoladowo owocowy więc padło na czekoladowo-wiśniowy tort a`la Czarny Las. Niestety tort zniknął w ekspresowym tempie więc nie zdążyłam zrobić zrobić zdjęcia całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy
Ptasia KuchniaNa tegoroczne Walentynki postanowiłam zrobić własnoręcznie tort. Niestety, moje osiągnięcia w sferze cukierniczej do tej pory były raczej marne, więc spodziewałam się klapy. Na szczęście
W poszukiwaniu inspiracjiSzykują się urodziny, rocznica lub inna okazja? A może po prostu masz ochotę na coś słodkiego? Polecam przygotowanie tortu z owocami, który można stworzyć nie mając
Programista w kuchniSzykują się urodziny, rocznica lub inna okazja? A może po prostu masz ochotę na coś słodkiego? Polecam przygotowanie tortu z owocami, który można stworzyć nie mając
Programista w kuchniJagodowy torcik to smaczne wykorzystanie świeżych jagód, cennych nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale i zdrowotne. W połączeniu z delikatnym mascarpone i gęstą
Domowe Torty"Jestem znana z mało tradycyjnych tortów urodzinowych. Po pierwsze sama nie przepadam za ciężkimi kremowymi ciastami, po drugie te klasyczne są takie oklepane! Tym razem na
Słodkie PrzyjemnościPyszny owocowy torcik z dodatkiem czekoladowych rurek i krokantu orzechowego. Nie wszyscy domownicy lubią torty z kremami maślanymi, więc zrobiłam z masą owocową. Torcik winogronowy Składniki: Biszkopt jajka-6 szt cukier
Kuchnia Danusidodatkiem cynamonu oraz siekanej czekolady z orzechami, a na koniec gęsto obsypałam orzechami laskowymi. Całość smakuje niezwykle lekko i bardzo owocowo. Do tortu użyjcie koniecznie dojrzałych i słodkich śliwek, żeby smak był intensywny, moje były lekko kwaskowe i krem jest bardziej delikatny. Do upieczenia
Słodko-Słony Świat Ilonyuwierzyć nam na słowo. Ponieważ wspólnie włożyliśmy sporo pracy w powstanie tego "dzieła", a każdy z nas dał coś od siebie, to jedyną adekwatną nazwą dla niego jest... Team tort Biszkopt: 6 jaj 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie po trochu(...)położył drugą warstwę biszkoptu. W tym samym czasie Sebastian ubijał śmietanę z dodatkiem śmietanfixu (dzięki temu jest ona sztywniejsza i lepiej współpracuje podczas nakładania). Gosia zabrała się za owocowy element tortu- krojenie bananów i ananasów. Jako drugą warstwę położyliśmy śmietanę, a skąpane w niej owoce pięknie współgrały kolorystycznie z poprzednią częścią. Po położeniu ostatniego biszkoptu całość (górę i boki) dokładnie
Sprawni w smakuowoce brzoskwiń. Drugi krem przygotowujemy dodając do niego kakao oraz bakalie. 3. Przełożenie: Pierwszy blat biszkoptu- 2/3 masy owocowej- drugi blat biszkoptu- masa bakaliowa- biszkopty- pozostała część masy owocowej- galaretka. Tort przed podaniem odpowiednio schładzamy, by lepiej się kroił
Kuchnia w czekoladzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienie