torty owocowe - 592 przepisów (strona:14/40)

Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 235

zimne) i ponownie całość delikatnie wymieszać.  Gotową masą polać (ciepłą, ale nie gorącą) po wierzchu ciasta. (Późnij w lodówce stężeje.) Tort udekorować wg uznania. (Użyłam m.in. posiekanej czekolady, owoców w czekoladzie, migdałów - całych pozłacanych i posiekanych, żelki owocowej

Di gotuje
KREM MAŚLANY DO DEKORACJI TORTÓW I BABECZEK 375

Idealny krem maślany do dekorowania tortów i babeczek. Doskonale nadaje się również do posmarowania wierzchu tortu przed położeniem masy cukrowej. Do uzyskania odpowiedniego koloru lub smaku jak najbardziej można dodać kakao, barwniki spożywcze, soki owocowe, ekstrakt waniliowy lub olejki smakowe.  Po przygotowaniu kremu i nadaniu mu odpowiedniej konsystencji można doskonale wyciskać wzory zarówno dużymi jak i małymi końcówkami szprycy(...)ucierać krem maślany jeszcze około 3 minut. Ilość cukru pudru jaką należy wsypać pozostawiam Wam. Kiedy przygotowuję krem do dekorowania dodaję go więcej, a kiedy ma posłużyć do posmarowania tortu pod masę cukrową dodaję go mniej, ponieważ masa cukrowa jest bardzo słodka. Ostatni etap to rozrzedzanie kremu poprzez dodanie mleka (jeśli chcemy pozostawić krem w wersji podstawowej), lub dodanie barwnika

Zrób to smacznie
Ja: zrobię dacquoise. Mąż na to: że co?!? 173

wersja z orzechami i daktylami. Pycha! Natomiast dziś u mnie  wersja orzechowo-owocowa. W książce P. Małecki proponuje orzechy laskowe i truskawki, taką już sprawdziliśmy, jest cudowna, natomiast teraz truskawki nie mają swego słonecznego aromatu i smaku, dlatego zdecydowałam się na próbę wykorzystania w torcie ananasa.  Dacquoise (czyt. dakłaz) jest całkiem nietrudny do wykonania. Trzeba upiec dwa spody

I tu będę miała takie te
Krem z Milky Way do tortu 549

Krem z Milky Way to idealny pomysł na krem do tortu dla dziecka. Które dziecko nie lubi batoników Milky Way? Krem jest słodki, dlatego warto go przełamać konfiturą lub frużeliną owocową. Osobiście polecam moją ulubioną frużelinę malinową   Składniki: 400 ml śmietany kremówki 30/36% ok 180 g batoników milky way, pokrojonych w kostkę(...)Uwagi: Serek mascarpone i kremówka z milky way muszą być schłodzone kilka godzin przed ubiciem. Ilość kremu wystarczy na przełożenie i otynkowanie tortu o średnicy 22-23 cm. Jeśli batoniki nie rozpuszczą się całkowicie możemy masę przelać przez sitko i rozetrzeć pozostałe w sitku kawałki batoników. Jeśli lubisz robić torty

Słodki Pomysł
Sałatka z awokado,figą, śliwką i mango 235

Po lecie pełnym lodów, czas na sałatki. Dzisiaj sałatka, która łączy w sobie polską śliwkę i egzotyczną figę  i mango. Doskonały

Humanistka w kuchni
Pavlova z kremem borówkowym i curdem z owoców leśnych 176

Chrupiąca z zewnątrz pavlova, a piankowa w środku, z pysznym, orzeźwiającym kremem borówkowym i kwaśnym curdem z owoców leśnych. Składniki: 6 białek 300g cukru łyżeczka soku

AleTorcik
Kakaowy torcik pianka 124

Pyszny i lekki bo to sam biszkopt przełożony owocową pianką. Idealny deser nie tylko na weekend. Spróbujcie bo robi się go szybko, a znika z talerzy

Magiczne Życie Marty
Zielony na energetyczny poranek 144

Dzisiaj zapraszam na zastrzyk energii - zielony koktajl warzywno-owocowy.  2 szklanki szpinaku kiwi 100 ml soku jabłkowego mętnego sok z połowy cytryny Szpinak umyć, pokroić

Humanistka w kuchni
Bezglutenowe ciasto z czekoladą i nutą kawy 186

Do kawy najlepsze ciasto z nutą kawy :) Pysznie czekoladowe z małym owocowym akcentem. Z niewielką ilością cukru i bezglutenowe, polecam :) 180 g mąki gryczanej 40 g

Mienta blog
Tort śmietankowy z owocami i bazyliowym cukrem 208

dekoracji użyłam świeżych kwiatów eustomy ale równie dobrze będą się prezentować róże, goździki czy margaretki. Świeże kwiaty na torcie powinny wytrzymać dobę więc bez obaw możecie go przygotować dzień przed uroczystością. Nie bójcie się również połączenia bazylii ze słodkimi owocowymi wypiekami, doskonale do siebie pasują :) Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej(...)miksować za długo! Cukier bazyliowy: W moździerzu utrzeć cukier i listki bazylii. Biszkopt ułożyć na paterze, posmarować połową masy, ułożyć owoce (mogą być mrożone i wtedy układamy na torcie nie rozmrożone!) i posypać połową cukru bazyliowego. Lekko docisnąć drugim biszkoptem. Wierzch posmarować resztą masy, zostawiając 1 łyżkę na boki. Tort udekorować świeżymi kwiatami, posypać cukrem bazyliowym. Schłodzić

Smakołyki Asi
Lukier owocowy 294

Od dziś klasyczny lukier z dodatkiem samej wody odchodzi do lamusa! Lukier owocowy będzie królować w moich wypiekach :). Mogłabym jeść go łyżkami

Słodki Pomysł
Tort winogronowy 184

ciast i deserów i to nie tylko w formie rodzynek, czy jako składnik sałatki owocowej. W moim ogródku mamy małą uprawę winorośli, które ze względu na swoją cierpkość są najlepsze w postaci dżemu. To stało się właśnie inspiracją dla mnie do stworzenia tego tortu. Blaty maślanego ciasta, pachnącego wanilią, pokryte cienką warstwą słodkiej winogronowej konfitury. Do tego dekoracja z kremu

Food Square
Krem z mascarpone do tortów i deserów 144

Wstaw do lodówki min. na godzinę, by krem nieco bardziej stężał.   Krem idealny do… przełożenia ciast, rolad i tortów, wypełnienia tart, babeczek, rurek i ptysi oraz do podania jako deser (np. w pucharkach z owocami lub musem owocowym)                             Polecam Wam również inne słodkości

Kulinarne S.O.S.
Sernik na zimno z twarogu z wiaderka 445

urodziny zamiast tortu zawsze wolałam sezonowe ciasto. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka. Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama, a z owoców zostały wykorzystane truskawki i jeżyny. Sernik jest przepyszny i naprawdę mało słodki! Twaróg z wiaderka znakomicie sprawdza się do przygotowania sernika na zimno. Przepis pochodzi z bloga I Love Bake

Pasja Smaku
Podsumowanie roku 2014 a także 10 najpopularniejszych wpisów! 160

zastanawiam się nad założeniem infolii :D ) - przygotowała dwa spotkania dla Babek z Nowej Huty na których pokazałam jak wykonać proste owocowe desery, gofry oraz piernikowy deser - powstało moje piękne logo zaprojektowane przez Magdalenę Ziemiańską - upiekłam wiele ciast, ciasteczek i tortów, przygotowałam kilkanaście deserów i zrobiłam przy tym setki zdjęć - odpowiedziałam na Wasze komentarze umieszczane na blogu - nawiązałam współpracę z "Małopolskim

Mania Wypiekania