chrupiącą otoczką to zupełnie nowy wymiar przyjemności. Inne cukrowe cuda to między innymi: brownie z owocowymi kremami na wierzchu, magdalenki, którymi zajadał się Proust, ciastka resztkowe (chociaż nie wiem skąd te resztki, bo po całym dniu po ciastkach ani śladu) oraz tradycyjne torty. W ofercie mają pojawić się również francuskie makaroniki — jako koneser i wierny fan Ladurée nie mogę się
Food Squarekokosowo 20. Muffiny bananowe 21. Panna cotta 22. Sernik na zimno 23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami 26. Toffi 27. Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 28. Muffinki czekoladowe 29. Torcik waniliowy 30. Tort naleśnikowy
Tradycyjna Kuchniawykorzystanie białek. Dzisiaj mini pavlove z kremem jagodowym i z borówkami. Jest jak zwykle pysznie, słodko, owocowo i delikatnie. Do kremu dodałam dżem jagodowy Nasza Chata , wyszedł pyszny i ma bardzo ładny kolor. Poprzednie propozycje na wykorzystanie białek to Babka na białkach i Tort decquoise. Łasuchów zachęcam oczywiście do pieczenia. Składniki: 100 ml białek(zimnych) szczypta soli 150 g cukru
Ala piecze i gotujeCzasem wpadam do sklepu. Ogarnięta szałem i pragnieniem, by coś ugotować, miotam się między regałami. Główniezatrzymuję się przy dziale warzywnym i owocowym, gdzie selekcjonując dokładnie każdy
W kuchni Karmel-itkiSłodycze to coś, co lubię! W szczególności, kiedy mówimy o słodyczach domowych (np. taki chlebek bananowy), które zrobimy sami w sezonie owocowym. Co prawda sezon borówkowy
W kuchni Karmel-itkinudno było by robić ciągle taki sam. Tym razem pomysł był na sernik owocowy, a że w zamrażarce były jeszcze wiśnie - wybór padł na sernik wiśniowy. Sernik wiśniowy zachwyca nie tylko smakiem, ale i kolorem. A udekorowany kolorowymi bezami może zastąpić tort. SERNIK WIŚNIOWY Z BEZAMI Składniki na sernik wiśniowy: Spód do sernika: 150 g biszkoptów 100 g masła
kolorowotorcikowoimprezach najlepiej sprawdzają się lekkie przekąski. Gdy z nieba leje się żar, ciężkie torty i ciasta nie cieszą się dużą popularnością. Coś o tym wiem, bo jestem z czerwca a moja córka z sierpnia. Na jej urodzinach najszybciej znika orzeźwiająca sałatka owocowa. Dlatego gdy zastanawiałam się co przygotować na trzecie urodziny Akademi Kulinarnej Whirlpool, szybko to głowy wpadł mi pomysł
Mienta blogpiec torty, więc była to dla nas wielka przyjemność, a wspólna dekoracja była świetną zabawą.Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę.Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj.Smacznego
cookplrzeczy ze sobą ale zupełnie z własnej woli przyłączenia się do imprezowych przygotowań. Więc, oprócz tortu, o którym będzie w najbliższym czasie osobno, na wegańsko-niewegańskiej imprezie były jeszcze: SŁODKOŚCI: - nasze ciasto czekoladowe z wiśniami, - dla dzieciaków muffinki bananowo-czekoladowe oraz cytrynowe z nadzieniem owocowym, - sałatka owocowa, - koszyczek niewegańskich słodyczy dla słodyczożerców ;) Miały być jeszcze nasze ciasteczka piwne(...)udane i miło, że w dobrym towarzystwie, przy sympatycznych rozmowach i naprawdę dopieszczeni jako goście przywitaliśmy Nowy Rok, niekoniecznie wyłącznie jako gospodarze imprezy we własnym domu. W następnym wpisie tort, obserwujcie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmorelowym. Dodatkiem były także świeże pomidorki koktajlowe. W jednym jak i drugim daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla czekoladowa. Restauracja Ale Gloria to miejsce, w którym odpoczniemy od zgiełku zatłoczonego miasta
Kuchnia BazyliiSklep posiada w swojej ofercie herbaty : ziołowe, owocowe, czarne, zielone, białe, kawy mielone i ziarniste. Oraz akcesoria do kawy i herbaty. Warto tam zajrzeć i wybrać coś dla siebie. Przepis na to ciasto znajdziecie w MENU; tort imieninowy
Proste Potrawysosem karmelowym autorka: PinkHungry | blog: Pink Hungry Sos karmelowy autorka: PinkHungry | blog: Pink Hungry Tort orzechowo-krówkowo-kokosowy autorka: Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Krówki Ciągutki autorka: Zegarynka5 | blog: Zegarynka5 Tarta limonkowa i domowy kajmak autorka: mapa295 | blog: Ciastkoterapia Koktajl - deser owocowy z mlekiem kokosowym, bitą śmietaną i polewą krówkową autorka: ptakova | blog: Healthy Living / gdy zdrowie smakuje
Mania Gotowaniamnie swym urokiem i pomyślałam, że będą śliczną ozdobą na dziecięcych tortach. Pan mąż pożarł kilka udając że to nie on. Lekko kwaskowate, jagodowe i bardzo słodkie. Kolor jak i smak zawdzięczają czarnej jagodzie, prosto z Polski. Polecam! Będziecie potrzebowali : 125 g owocowego puree (użyłam jagód od babci Danusi) 1 białko kurze
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmnie swym urokiem i pomyślałam, że będą śliczną ozdobą na dziecięcych tortach. Pan mąż pożarł kilka udając że to nie on. Lekko kwaskowate, jagodowe i bardzo słodkie. Kolor jak i smak zawdzięczają czarnej jagodzie, prosto z Polski. Polecam! Będziecie potrzebowali : 125 g owocowego puree (użyłam jagód od babci Danusi) 1 białko kurze
Piekarz-Kucharz-GarkotłukTorcik miał być mały i lekki. Wymyśliłam mu też delikatny smak z orzeźwiającą nutą owocową. Wykończenie zaś skromne, przypominające śnieżynkę. Nie mogę napisać, czy mi smakował, bo ja jedynie próbowałam go w czasie etapów przygotowywania. I wtedy wszystko wydawało mi się smaczne, ale wiadomo, że tort zyskuje na smaku, gdy jest schłodzony, a poszczególne warstwy „przejdą” swoimi aromatami
Raj dla PodniebieniaTort urodzinowy Kitty 2017-02-18 15:24:21 Porcje 24 Kot, truskawki i truskawki - to było życzenie solenizantki. Tak powstał uroczy, słodki, urodzinowy upominek dla wielkiej miłośniczki kotów. Delikatny w smaku, mocno owocowy, podwójnie truskawkowy. Wykończony futerkiem z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)nasączamy i wykładamy połowę musu truskawkowego. Następnie wykładamy porcję kremu truskawkowego i przykrywamy drugim blatem. Tak postępujemy z kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Pozostałym kremem przy pomocy tylki Wilton 233 dekorujemy cały tort
Wędrówki po kuchni"Po wczorajszym maratonie w pracy, dziś czeka mnie maraton przedwyjazdowy, pakowanie, zakupy pieczenie tortu dla Mamy i ciast na wyjazd, a to wszystko do godziny 18
Słodkie Przyjemności