10 sposobów na tanie i szybkie obiady 118obiad po prostu sięgasz do zamrażarki. 9. Korzystaj z gotowych półproduktów Producenci na każdym kroku starają się ułatwić nam życie, a półprodukty nie są wcale drogie. Gotowe ciasta, tortille, spody do pizzy, a przede wszystkim mrożone warzywa to doskonała baza wielu dań. 10. Nie marnuj jedzenia To bodaj najważniejsza kwestia. Nie ma nic gorszego niż kupowanie i gromadzenie zapasów, które
ProstePesto.pl
Chleb polski na zakwasie wg Aleex (Sourdough Polish bread) 151sobie równych. Każda kultura ma swój charakterystyczny, ulubiony rodzaj chleba. Dla nas to puszysty bochen z chrupiącą skórką. W Indiach ludzie jedzą naan i chapati. Meksykanie mają swoją tortillę, Izraelczycy – macę, a w krajach arabskich popularna jest pita. Dziś chleb jest na wyciągnięcie ręki dla każdego. Do zrobienia prawdziwego pieczywa potrzeba tylko trzech podstawowych składników – wody, mąki
W mojej kuchni
Pasta z bakłażana i papryki 117Aromatyczna, lekko pikantna pasta z bakłażana i papryki. Dobrze smakuje na kanapce jak również w tortilli. Świetnie się również sprawdza, jako dip do maczania nachosów. Składniki: 2 bakłażany 2 papryki 2 pomidory papryczka chili (jak kto lubi) 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
magiczna kuchnia Kasi
Guacamole 117oraz sól. Oczywiście można je urozmaicać dodając przeróżne dodatki takie jak; cebula, czosnek, pomidor, chili czy kolendrę. Podaje się je zazwyczaj z nachosami czy tortillą, a ja uwielbiam na świeżej bułce :) A tu znajdziecie przepis na Krem czekoladowy z awokado Składniki: 2 awokado 6 pomidorków koktajlowych 1/2 małej cebuli 1-2 ząbki czosnku
magiczna kuchnia Kasi
Curry z cukinią (wegańskie) 147Opcjonalnie doprawiamy solą . Podajemy na ciepło z ryżem , makaronem , kaszą lub pieczywem . Źródło inspiracji Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa
WegePrzepis
Keto gulasz z dynią (Paleo, LowCarb) 128siebie opcję: makaron shirataki kupny lub zrobiony według tego przepisu ryż z kalafiora kalafior , brokuł lub kalarepa pieczone w kawałkach pieczywo ketogeniczne keto wrap z tego przepisu lub tortilla Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku 🙂 Print Gulasz z dynią
Modern Cave Girl
Focaccia tradycyjna (wegańskie) 130focaccię studzimy na metalowej kratce . Przepis na podstawie książki “Wypieki” , Anneka Manning. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa
WegePrzepis
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem 278Jeśli zapraszam gości to robię zazwyczaj kilka rodzajów szybkich przekąsek na jeden gryz. Wykorzystuje do tego ciasto francuskie bądź gotowe tortille. Dziś robiłam między innymi ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Są banalne w wykonaniu, potrzebujemy tylko kilku składników, są smaczne jeszcze kolejnego dnia po przygotowaniu. Podaję je w wersji na ciepło bądź na zimno. Jako dodatek
Do Garów!
Adżapandali - gruzińskie leczo 118opiekanych na grillu warzyw. Można podać go na ciepło jako samodzielne danie albo jako dodatek do jajek (w stylu szakszuki) lub mięsa, można wykorzystać jako nadzienie do lawasza czy tortilli. Podawany na zimno będzie czymś w rodzaju sałatki, natomiast na grzankach sprawdzi się jako przekąska. Adżapandali - gruzińskie leczo Składniki : 3 bakłażany (ok 700g) 2 papryki (ok 400g) 3 mięsiste
Obiad gotowy
Szarpane mięso z kurczaka po gotowaniu rosołu. Świetne do kanapek na ciepło. PRZEPIS 142świetną odpowiedź. Ten szarpany kurczak wychodzi tak, że nadmiar gotowanego mięsa nie będzie już żadnym problemem. Można użyć go do kanapek na ciepło i zimo, zwinąć w tortillę albo naleśnika. Przepis na szarpane mięso z kurczaka po gotowaniu rosołu Składniki: Kawałki ugotowanego kurczaka z rosołu – wykorzystaliśmy całego dużego kurczaka. Rosół jak zawsze przygotowaliśmy według tego przepisu . 2 duże cebule
Kulinarna Polska
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 124nada się idealnie do wszelkich dań na ciepło, na przykład gulaszu, zapiekanek, tostów, zup, a nawet do pizzy :) Gulasz meksykański z kurczakiem świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem, kawałkami tortilli lub ryżem. Jeśli Wasza potrawa będzie bardzo pikantna, możecie podać ją z kleksem kwaśnej śmietany lub greckiego jogurtu. Takie danie jest dobrym pomysłem na pożywny posiłek dla całej rodziny Smacznego:) TUTAJ
Lekcje w kuchni
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 142dodajemy osadzonego tuńczyka, posiekany por, jogurt i doprawiamy wszystko do smaku solą i pieprzem. Mieszamy składniki. Pasta gotowa. Pastę podajemy w towarzystwie ulubionego pieczywa. Sprawdzi się też do posmarowania tortilli. Smacznego The post Pasta kanapkowa z tuńczykiem first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszki
Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) 203bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słono? Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone Artykuł Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepis
Papryka czerwona w kuchni 119termicznej. Nie może zabraknąć jej w tradycyjnym węgierskim leczo i gulaszu. Stanowi ważny akcent nie tylko w kuchni węgierskiej. Trudno wyobrazić sobie bez niej sztandarowe meksykańskie potrawy: burrito, quesadillę, tortillę, chili i zupy. Bardzo smaczna jest papryka, którą pokrywa oliwa z oliwek . Papryka czerwona znakomicie komponuje się z mięsem: zwłaszcza drobiowym i wieprzowiną. Jest niezastąpiona również w kuchni wegetariańskiej
KuchniaWeDwoje.pl