Guacamole to meksykańska pasta, w której podstawowym składnikiem jest awokado, sok z limonki oraz sól. Oczywiście można je urozmaicać dodając przeróżne dodatki takie jak; cebula, czosnek, pomidor, chili czy kolendrę. Podaje się je zazwyczaj z nachosami czy tortillą, a ja uwielbiam na świeżej bułce :) A tu znajdziecie przepis na Krem czekoladowy z awokado Składniki: 2 awokado 6 pomidorków koktajlowych 1/2 małej cebuli 1-2 ząbki czosnku papryczka c... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.