tort - 16275 przepisów (strona:741/1085)

Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 320

kremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę. Gęsty krem podzielić na cztery części i przełożyć nim blaty ciasta. Najlepiej tort przekładać w formie w której piekło się ciasto. Żelatynę zalać 1/2 szklanki mleka i odstawić do napęcznienia. W garnuszku wymieszać kakao z cukrem, zalać pozostałym mlekiem i zagotować. Zdjąć

https:KKuchniaMniam
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 197

pracuję, przewinęła się cała masa ludzi. Nie tylko goście, klienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czyste szaleństwo, czyli jedenaste urodziny 248

istnienia obchodzi właśnie dzisiaj piekarnia, w której pracuję. Dla nas oznacza to mnóstwo pracy i całą górę nadgodzin; dla klientów - darmowe ciacha i chleby. W centrum zainteresowania znajdzie się tort z wiewiórkami, który ma, tak na moje oko, półtora na cztery metry. I wysoki też jest całkiem. Jednym słowem: robi wrażenie.  I choć zmęczona jestem okrutnie (a weekend ciągle

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Food Blogger Fest VI 218

szkoły, pracy... Dekorowanie własnego torcika Wedlowskiego sprawiło mi wiele frajdy. Efekt osobiście przypadł mi do gustu i został ochoczo wpałaszowany przez najmłodsze grono po niedzielnym obiedzie.  Wisienką na torcie było blending session, czyli możliwość stworzenia swojej własnej whisky. Mała grupa, klimatyczne wnętrze, laboratoryjne przyrządy i ekspert w tej dziedzinie Mateusz Zabiegaj, który wprowadzał nas w temat spotkania

Malinowe Pocałunki
torcik kiwi 212

blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki. Przykryć całość drugą częścią biszkopta, posmarować odłożoną bita śmietaną. Przed podaniem tortu kiwi obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Foremki PapilArt. 145

sklep PapilArt   . PapilArt posiada szeroki asortyment papierowych form, foremek , owijek, papilotek do muffinek . Znajdziecie tam pucharki do lodów, łyżeczki, łopatki , worki cukiernicze, serwetki, podkłady i opakowania do tortów. Powiem Wam że jestem zachwycona tymi foremkami, po pierwsze są ładne i bardzo wygodne, nie musicie myć ani natłuszczać blaszki. Ciasto w takiej foremce śmiało można zabrać nawet w gości

Sama słodycz i szczypta chili
Przydatne akcesoria kuchenne - nieoceniona pomoc 205

Zapraszam do odwiedzenia: Strona producenta - Fiskars Kanał na YouTube - Fiskars YouTube Strona produktu - łyżka Strona produktu - pędzelek silikonowy Strona produktu - szpatuła Strona produktu - trzepaczka Na zdjęciach: patera podstawa na tort czerwona Tortella Koziol - Cook & Love

Gotowanie i blogowanie
"Diamonds are a girl's best friend" - Kawa Diamond od Cafe Ina 182

Norma Jeane Mortenson kochała diamenty i luksus. To ona stoi na czele hasła, że diamenty to najlepsi przyjaciele kobiety. Dodałabym do tego jeszcze czekoladę, tort bezowy, dobrą kawę, wygodny fotel i kilka płyt jazzowych. A skoro już o diamentach mowa, to przedstawiam Wam jeden z nich - Kawa Diamond od Cafe Ina. " Ważne jest żeby uzmysłowić potencjalnym klientom że świeżą kawę

Gotowanie i blogowanie
Aromat pomarańczowy - ekstrakt z cytrusów 185

blogu Moje Wypieki zobaczyłam świetny ekstrakt pomarańczowy i postanowiłam zrobić go sama. Pachnie cudownie, smakuje jeszcze lepiej. Użyłam go to tortu urodzinowego - był to najlepszy poncz jakiego używałam do tej pory. Aczkolwiek rozcieńczyłam go w proporcji 1:1. Składniki:  skórka z pięciu pomarańczy 500ml wódki żołądkowej gorzkiej (oryginalnie wódka) 500ml wody Pomarańcze umyłam, wyparzyłam i skrobakiem ściągnęłam

Gotowanie i blogowanie
Świąteczne ciasto marchewkowe 157

Szukałam przepisu na ciasto marchewkowe, ale innego niż nam ze swoich muffinek. Chciałam by było bardzo wilgotne i trochę udawało tort. Tak trafiłam na przepis w Magazynie Kuchennym , który sprawdził się genialnie. Składniki: 4 jajka 250g cukru trzcinowego 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej 2,5 szklanki drobno startej marchewki 200g rozdrobionych bakalii (orzechy włoskie

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowo truskawkowa randka 195

było, że samymi ciastkami sobie człowiek osładza życie dziś mam dla Was przepis na pyszny deser o smaku białej czekolady. W pierwotnym zamyśle miał to być krem do tortu, ale odrobinę z lenistwa, odrobinę z chęci zrobienia czegoś innego niż zawsze, finalnie postanowiłam zrobić deser. Idealny na romantyczną kolację we dwoje. Lekki nie za słodki krem w towarzystwie owoców

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka z mąką ryżową 186

Masę podzielić na pół. Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia uformować okręgi o średnicy 20 cm, brzegi uformować, szczypiąc je palcami. Każdy okrąg naciąć nożem na 12 kawałków (jak tort). Nakłuć widelcem. Piec w 180 st. C. przez 30-35 minut. Odstawić na 5 minut, przekroić ostrym nożem w oznaczonych miejscach. Ostudzić całkowicie.  Smacznego! Nie wiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaroniki francuskie 203

Przerażały, a jednocześnie czułam rosnącą zazdrość. Prowadzenie bloga, gotowanie, rycie w gastronomi i innych ustrojstwach pozwoliły mi nieco potwora cukierniczego oswoić, nie na tyle jednak, żeby zacząć produkować wymyślne torty i miliony ciasteczek. Jednak było coś, co stanowiło moje postanowienie, że kiedyś zrobię — makaroniki francuskie. Maleńkie bezy w cudownych kolorach. Bałam się jak diabli, bo przecież cukiernicy szkolenia

ladykitchen