komentarze, dajecie mi uwagi, proponujecie swoje porady, przepisy i dzięki temu niecierpliwie otwieram karty bloga bo nie wiem co dziś się zadzieje. Za wszystko pięknie Wam dziękuję. Nie upiekłam tortu urodzinowego ale zapraszam wszystkich na ciasto pyszne i kolorowe. Ciasto jest proste w wykonaniu ale trochę trzeba na nie czekać. Dzisiaj częstujcie się moim ciastem jeśli przyszliście w gości
Moje Małe CzarowanieRabarbar jest idealnym składnikiem tortów, deserów, sosów, konfitur, dżemów i wiele wiele innych ! Cechuje go przede wszystkim niska zawartość cholesterolu i sodu, duża zawartość błonnika, witaminy C i K, wapnia i potasu. Sezon Sezon na rabarbar to końcówka kwietnia do końca czerwca. Jak przechowywać ? Najlepiej owinąć go w wilgotny ręcznik i trzymać w lodówce (będzie chrupiący i świeży przez kilka
Tradycyjna Kuchniadużym, chciałabym życzyć: wszystkiego najlepszego, dużo zdrowych słodkości, czasem też tych mniej zdrowych, szczęścia, zdrowia, spełnienia marzeń i tego, byście mogli być zawsze sobą. Jeśli nie macie tortu z tej wyjątkowej okazji, przygotujcie z rodzicami (lub sami, jak już możecie) szybkie muffinki majonezowe z kiwi. W sam raz w taki dzień
Anioszek w kuchnikulkami. Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc przed podaniem. Zachęcam do wypróbowania innych moich słodkości np: Ciasto Bounty , Czarny las , King , Knoppers , Snickers , torcik Ferrero Rocher , tort Raffaelo . Smacznego
paapilotkaamający nic wspólnego z Be Fit Be Strong :). Co więcej, chciałabym pochwalić się Wam moim ciastem, które przygotowałam na Dzień Matki mojej wspaniałej mamusi. Jako, że gustuje w tortach bezowych i jest to jedyne ciasto, które je z przyjemnością, nie mogłam zrobić nic innego. Cóż więc trudnego zrobić bezy? Gorzej było z wymyśleniem dodatków. Padło na budyń herbatnikowy, sos Custard
Be Fit Be Strongakcesoriów cukierniczych. Już niedługo na blogu kolejne słodkie inspiracje stworzone w ramach współpracy z Cukieteria.pl. Zaglądajcie. Będzie pięknie i słodko Poprzednio w ramach tej współpracy zaprosiłam Was na pyszny tort urodzinowy oraz podwójnie pomarańczową babkę. Dziś polecam Wam pyszne śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. Składniki: 500 ml śmietanki 30% 2 tubki skondensowanego mleka słodzonego
Słodkie okruszkilejący. Wypełniać lukrem środki. Ewentulanie na mokrym lukrze robić kropeczki lukrem innego koloru, przecignąć po nich wykałaczką, aby powstały serduszka. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego! Zostałam też poproszona o przygotowanie tortu na chrzciny, może jakichś ciasteczek i babeczek... Będzie się działo! Ale to już w mojej nowej kuchni
Pożeraczka, czyli raz adobrzecztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe w Makro, są nawet chrupiące
W Mojej Kuchni Lubięzajrzeć i wybrać coś dla siebie. Przepis na to ciasto znajdziecie w MENU; tort imieninowy
Proste Potrawymożnaby powiedzieć:) Łatwy w przygotowaniu, wymaga jednak nieco czasu. Kruchy spód, warstwa sernikowa, truskawki w galaretce, krem z mascarpone i na końcu beza! Bardzo dekoracyjny, smaczny, wysoki niczym najlepszy tort, i to całkiem duża blacha ciasta - jest czym dzielić. Z pewnością zapamiętam i wykorzystam przepis jeszcze nie raz, jedyne, co zrobię inaczej, to zmniejszę ilość białek do bezy; chciałabym, żeby
6nieboRolada na podobieństwo znanego tortu szwarcwaldzkiego o niesamowitym smaku: wiśnie i czekolada to doskonałe połączenie. SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem: 200 g serka mascarpone, 250 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy Dodatkowo: mały słoik drylowanych wiśni, pół
słodki bratekJeden z moich ulubionych deserów to "tort" bezowy z aksamitnym serkiem i owocami. Kiedy tylko zostają mi nie wykorzystane białka mrożę je, aby potem mieć pod ręką zapas na bezy (rozmrażane białka nadają się idealnie,no i nie trzeba ich wyrzucać) Dzisiaj na deser serwuję bezę o smaku kawowym połączoną z malinami. BEZA KAWOWA
Bon appetit mon amieCiasto orzechowe cappuccino powstało na bazie przepisu mojej mamy na pyszny tradycyjny tort orzechowy z masą kawową. Orzechowe blaty są delikatne, a jednocześnie mają intensywny orzechowy smak. Jednak zamiast klasycznej kawowej masy na bazie masła czy margaryny wolałam użyć śmietany kremówki i przygotować z niej krem z dodatkiem cappuccino, który ustabilizowałam niewielką ilością żelatyny. Zarówno ciasto, jak i krem
Trzeci talerzPrzetestowałam wiele przepisów na biszkopt. Wychodziły one różne, ale z czasem wypracowałam idealny przepis, który zawsze wychodzi, a ciasto jest pulchne i nie opada :) Nadaje się ono idealnie do tortów, jak i do wszystkich innych ciast, które chcemy przyrządzić na biszkopcie ;) Nastaw piekarnik na 160*C (termoobieg) lub 175*C (tradycyjny) i przygotuj tortownicę o średnicy 26 cm, którą wyłóż
Kulinarna (nie)codziennośćniefotogeniczną modelką, zwłaszcza po pomalowaniu. Liczę się z tym, że zostanę skrytykowana, ale wzór z serwetki wycięłam. W żaden sposób też pudła nie postarzałam. A teraz wisienka na torcie- całość jest zabezpieczona lakierem home-made z cukru, wody, mąki, oleju i octu. To taka mieszanka podkład, lakier i klej w jednym. Jest dobrym pomysłem dla takich osób
Wrzosowa Polana