tort - 16051 przepisów (strona:725/1071)

Ciasto z budyniem i kajmakiem 178

Prosty pomysł na ciasto. Biszkopt czekoladowy przełożony budyniem i masą kajmakową. Ciasto najlepiej upiec w okrągłej formie i podawać w formie tortu. Jest dość słodkie ze względu na kajmak. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 2 łyżeczki kakao

Bullio
Beza 151

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Beza to słodki wyrób cukierniczy wykonany z masy białek z kurzych jaj oraz cukru pudru. Beza używana jest do ciast i tortów. Wykonanie idealnej oraz pysznej bezy jest trudne. Nie przejmujcie się, że nawet używając ciągle tego samego przepisu one nigdy nie wychodzą takie same. Bezy są kapryśne. Zapraszam do zapoznania się

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomysły na wycieczki gastronomiczne z Warszawy 161

kinie na stacji kolejowej. Nie zapomnijcie też o ciachu w cukierni Andrzeja Kozaka – to klasyka w najlepszym wydaniu. Gdybym nie miała tam tak daleko zamawiałabym tam tez tortu, bo wyglądają wspaniale.  Grill Kaukaski przy drodze na Kraków Raczej bym tam nie pojechała, gdybym nie miała działki w okolicy, bo to zwykły letni namiot przy szosie, ale lula kebab

Ugotowane pozamiatane
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 158

zasadzie to wyszedł całkiem zgrabny torcik a nie klasyczne ciasto. Pyszny i nie za ciężki krem. Doskonałe i wilgotne ciasto, pełne orzechów. Co ważne, w przeciwieństwie do wielu tortów, tutaj ciasta nie musisz nawilżać, bo robi to za Ciebie marchewka. Oczywiście, możesz zrobić samo ciacho, w wersji bez kremu, też smakuje doskonale. Chociaż ta opcja z kremem…. ahhh

Mieszam w Garnku
Odrobina raju w sercu Węgier – Aquaworld Resort Budapest 155

basen pływacki. Śmiałkowie mogą zaś zmierzyć się z deskami surfingowymi, sprawdzić się w nurkowaniu a nawet czy zdołają utrzymać równowagę w piłce chodzącej po wodzie. No i wisienka na torcie, która ucieszy nie tylko dzieciaki, ale i dorosłych czyli zjeżdżalnie, których na terenie aquaparku jest aż 11. Nie brakuje atrakcji dla nastolatków jak choćby klub Scuba Rangers Kids Club

Krzywa Prosta
Domowe bounty (fit batoniki - smak raju) 199

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kruchy placek z budyniem, jeżynami i kruszonką 138

wpadł mi w oko kruchy placek babuni z wiśniami. W zamrażalniku mam mnóstwo swojskich jeżyn (z działki teściowej) i nieco wiśni, ale te ostatnie pójdą za kilka dni do tortu dla Zuzi na urodzinki. Stąd dodałam jeżyny. A budyń? Pierwszy raz piekłam ciasto budyniem, przyznaję, ale się udało. Chociaż jednak wolę budyń w wersji nie za gęstej i na ciepło

Anioszek w kuchni
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone z orzeszkami ziemnymi 293

termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone ubijamy około minutę z cukrem pudrem (jedynie do połączenia się składników. Przekrajamy ciasto jak tort i przekładamy serkiem. W kubku mieszamy łyżeczką sok z cytryny oraz cukier puder. Tak powstałym lukrem polewamy ciasto. Smacznego

ChilliJemy
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 143

się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny. W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia

Mała Cukierenka
Po co mi ten blog… 149

znać i rozumieć chociaż jej podstawy, żeby wiedzieć co i jak wyszło, albo dlaczego wyszedł ‘zakalec na palec’. Sama bardzo długo nie piekłam, szukałam tylko lepszych i lepszych cukierni, torty i ciasta na imprezy zawsze przynosili znajomi. Wszystko się zmieniło gdy w kuchni pojawiła się elektryczna waga – pieczenie stało się powtarzalne, przewidywalne, po prostu przyjemnie satysfakcjonujące.   Nie wymyślisz niczego

Karo in the Kitchen
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 202

tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką Bulion warzywny Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 172

pesto Sałatka z fenkułem i orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 122

sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
Sernik z jabłkami i żurawiną pod migdałową pierzynką 166

przypadło do gustu, bo wprost uwielbiam słodko-kwaśne połączenia. Jeśli nie macie pomysłu czym poczęstować urodzinowych gości, to ten przepis na pewno zastąpi z powodzeniem nie jeden ciężki śmietanowy tort. Zapraszam was do tej iście jesiennej odsłony sernika, a właściwie serniko-jabłecznika.  Przepis co prawda jest nieco praco- i czasochłonny ale dla tego smaku warto jest się poświęcić

vaniliowoczekoladowa
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 153

się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny.     W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania