dodać chrzan i majonez, zmiksować. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem. Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusiodstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ubijamy, powoli dodając przestudzoną masę jajeczną oraz kawę i spirytus. Upieczone i przestudzone biszkopty przekrawamy na pół, nasączmy ponczem i przekładamy masą. Wierzch tortu dekorujemy połówkami orzechów włoskich
Zainspirowana w kuchnipolskich i międzynarodowych mistrzostwach.Mistrz Polski cukierników. Niekwestionowany autorytet branży,juror w krajowych i światowych konkursach. Paweł, jako jeden z 16-osobowego zespołu ustanowił rekord Guinnessa w pieczeniu największego tortu weselnego, który do dnia dzisiejszego nie został pobity. Na co dzień kierownik produkcji działów- lodów,dekoracji i pralin w renomowanej polskiej cukierni, jak również mistrz cukierniczy w jedynej takiej cukierni
Z Kuchni Do Kuchnikremem z batata*, bananem *z mąki kokosowej, mleczka kokosowego * batat+mleczko kokosowe dobrze spożytkowane ostatki mąki kokosowej :D a w ten weekend, dwa torty, bo dwie ważne dla mnie osoby świętują
More food, love and dreamskonstruktywna krytyka zawsze napędza do działania i zmian. Cieszę się, że jesteście ze mną i mam nadzieję, że będzie Was tu przybywać. Z okazji urodzin powinien być tort, niestety brak czasu nie pozwolił mi na jego upieczenie ale jest chociaż urodzinowa tarta. Myślę, że ten przepis przyda się zwłaszcza latem ale zanim to się pojawi korzystam z zamrożonych owoców
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKrem budyniowy z reguły jest wykorzystywany do ciast, tortów lub do wypełniania kruchych babeczek. Tym razem postanowiłam podać go nieco inaczej, jako deser w pucharku. Do jego przygotowania użyłam mniej masła, niż do klasycznego kremu, przez co jest znacznie lżejszy i bardzo fajnie komponuje się z owocami. Krem budyniowy z owocami Czas przygotowania: 6 0 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatityokazji organizować przyjęcie dla znajomych i rodziny. Jak przystało na przyjęciu nie może zabraknąć łakoci :). Tym razem w słodkim menu znalazły się: ciasto "Anielski puch", ciasto "Waniliowiec", tort pomarańczowy z białą czekoladą oraz "Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo: dla poszukujących łatwego przepisu
Mania Wypiekaniawięcej? Ponieważ moja Mama też ma swój zeszyt - naznaczony zębem czasu kajet z wypadającymi karteczkami i najcenniejszymi przepisami rodzinnymi - na najpyszniejszy na świecie sernik, najlepszą szarlotkę, pracochłonny tort "Kasate Pycha" oraz blok czekoladowy, którym zajadaliśmy się jako dzieci. Są w nim przepisy mojej babci i innych członków rodziny. Wszystkie te receptury mają dla mojej rodziny ogromne znaczenie. Nie wyobrażamy sobie
Chilli Czosnek i Oliwakremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę. Gęsty krem podzielić na cztery części i przełożyć nim blaty ciasta. Najlepiej tort przekładać w formie w której piekło się ciasto. Żelatynę zalać 1/2 szklanki mleka i odstawić do napęcznienia. W garnuszku wymieszać kakao z cukrem, zalać pozostałym mlekiem i zagotować. Zdjąć
https:KKuchniaMniampracuję, przewinęła się cała masa ludzi. Nie tylko goście, klienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone
Pożeraczka, czyli raz adobrzeistnienia obchodzi właśnie dzisiaj piekarnia, w której pracuję. Dla nas oznacza to mnóstwo pracy i całą górę nadgodzin; dla klientów - darmowe ciacha i chleby. W centrum zainteresowania znajdzie się tort z wiewiórkami, który ma, tak na moje oko, półtora na cztery metry. I wysoki też jest całkiem. Jednym słowem: robi wrażenie. I choć zmęczona jestem okrutnie (a weekend ciągle
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszkoły, pracy... Dekorowanie własnego torcika Wedlowskiego sprawiło mi wiele frajdy. Efekt osobiście przypadł mi do gustu i został ochoczo wpałaszowany przez najmłodsze grono po niedzielnym obiedzie. Wisienką na torcie było blending session, czyli możliwość stworzenia swojej własnej whisky. Mała grupa, klimatyczne wnętrze, laboratoryjne przyrządy i ekspert w tej dziedzinie Mateusz Zabiegaj, który wprowadzał nas w temat spotkania
Malinowe Pocałunki