tort - 16051 przepisów (strona:740/1071)

Jajka faszerowane pastą chrzanową 163

dodać chrzan i majonez, zmiksować.  Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem.  Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka.  Smacznego !  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Tort orzechowy 145

odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ubijamy, powoli dodając przestudzoną masę jajeczną oraz kawę i spirytus. Upieczone i przestudzone biszkopty przekrawamy na pół, nasączmy ponczem i przekładamy masą. Wierzch tortu dekorujemy połówkami orzechów włoskich

Zainspirowana w kuchni
Wielkanocne wypieki z Mistrzem Cukiernictwa Pawłem Małeckim- warsztaty z Lidl Polska 138

polskich i międzynarodowych mistrzostwach.Mistrz Polski cukierników. Niekwestionowany autorytet branży,juror w krajowych i światowych konkursach. Paweł, jako jeden z 16-osobowego zespołu ustanowił rekord Guinnessa w pieczeniu największego tortu weselnego, który do dnia dzisiejszego nie został pobity. Na co dzień kierownik produkcji działów- lodów,dekoracji i pralin w renomowanej polskiej cukierni, jak również mistrz cukierniczy w jedynej takiej cukierni

Z Kuchni Do Kuchni
Wyzwanie na sobotę. 127

kremem z batata*, bananem  *z mąki kokosowej, mleczka kokosowego  * batat+mleczko kokosowe  dobrze spożytkowane ostatki mąki kokosowej :D  a w ten weekend, dwa torty, bo dwie ważne dla mnie osoby świętują

More food, love and dreams
tarta mascarpone z truskawkami i podsumowanie 4 lat blogowania 142

konstruktywna krytyka zawsze napędza do działania i zmian. Cieszę się, że jesteście ze mną i mam nadzieję, że będzie Was tu przybywać.  Z okazji urodzin powinien być tort, niestety brak czasu nie pozwolił mi na jego upieczenie ale jest chociaż urodzinowa tarta. Myślę, że ten przepis przyda się zwłaszcza latem ale zanim to się pojawi korzystam z zamrożonych owoców

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem budyniowy z owocami 120

Krem budyniowy z reguły jest wykorzystywany do ciast, tortów lub do wypełniania kruchych babeczek. Tym razem postanowiłam podać go nieco inaczej, jako deser w pucharku. Do jego przygotowania użyłam mniej masła, niż do klasycznego kremu, przez co jest znacznie lżejszy i bardzo fajnie komponuje się  z owocami. Krem budyniowy z owocami Czas przygotowania:  6 0 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 126

okazji organizować przyjęcie dla znajomych i rodziny. Jak przystało na przyjęciu nie może zabraknąć łakoci :). Tym razem w słodkim menu znalazły się: ciasto "Anielski puch", ciasto "Waniliowiec", tort pomarańczowy z białą czekoladą oraz "Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo:  dla poszukujących łatwego przepisu

Mania Wypiekania
Moje #kuchenneskarby - Mój największy skarb 145

więcej? Ponieważ moja Mama też ma swój zeszyt - naznaczony zębem czasu kajet z wypadającymi karteczkami i najcenniejszymi przepisami rodzinnymi - na najpyszniejszy na świecie sernik, najlepszą szarlotkę, pracochłonny tort "Kasate Pycha" oraz blok czekoladowy, którym zajadaliśmy się jako dzieci. Są w nim przepisy mojej babci i innych członków rodziny. Wszystkie te receptury mają dla mojej rodziny ogromne znaczenie. Nie wyobrażamy sobie

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 248

kremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę. Gęsty krem podzielić na cztery części i przełożyć nim blaty ciasta. Najlepiej tort przekładać w formie w której piekło się ciasto. Żelatynę zalać 1/2 szklanki mleka i odstawić do napęcznienia. W garnuszku wymieszać kakao z cukrem, zalać pozostałym mlekiem i zagotować. Zdjąć

https:KKuchniaMniam
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 151

pracuję, przewinęła się cała masa ludzi. Nie tylko goście, klienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czyste szaleństwo, czyli jedenaste urodziny 203

istnienia obchodzi właśnie dzisiaj piekarnia, w której pracuję. Dla nas oznacza to mnóstwo pracy i całą górę nadgodzin; dla klientów - darmowe ciacha i chleby. W centrum zainteresowania znajdzie się tort z wiewiórkami, który ma, tak na moje oko, półtora na cztery metry. I wysoki też jest całkiem. Jednym słowem: robi wrażenie.  I choć zmęczona jestem okrutnie (a weekend ciągle

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Food Blogger Fest VI 166

szkoły, pracy... Dekorowanie własnego torcika Wedlowskiego sprawiło mi wiele frajdy. Efekt osobiście przypadł mi do gustu i został ochoczo wpałaszowany przez najmłodsze grono po niedzielnym obiedzie.  Wisienką na torcie było blending session, czyli możliwość stworzenia swojej własnej whisky. Mała grupa, klimatyczne wnętrze, laboratoryjne przyrządy i ekspert w tej dziedzinie Mateusz Zabiegaj, który wprowadzał nas w temat spotkania

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania