tort - 16073 przepisów (strona:739/1072)

sałatka "grzybowa polana" 602

sałatka, choć nie zawiera wykwintnych składników jest bardzo smaczna a do tego ciekawie wygląda. Kilka osób się nabrało, bo z daleka przypomina tort. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, żeby warstwy spokojnie się poprzyklejały do siebie. Uwaga- jeśli macie zamiar zabrać ją gdzieś na wynos to najlepiej przewozić ją w tortownicy a wyłożyć na talerz tuż przed podaniem.  Składniki: puszka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym 169

napisów, korpusów do pralin, lub rysunków na wyrobach okazjonalnych Lubię takie polewy z której mogę zrobić masę plastyczną i wykonać z niej różne figurki, lub obłożyć nią tort. Jestem zachwycona taką polewą, bo można z niej przygotować prawie wszystko. Zachęcam wszystkich do zapoznania się z ich ofertą na  cukieteria.pl  , znajdziecie tam pyszne czekolady i wiele innych dekoracji

Kuchnia Danusi
SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA 129

stało się, przechodzimy na dietę ;) Tzn. rodzina przechodzi, bo mi przy pieczeniu tortów, będzie raczej trudno oprzeć się, wylizywaniu misek. A tak na serio, to lżejsza dieta wyjdzie nam wszystkim na zdrowie. Na zdrowie i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. SKŁADNIKI: 2 duże piersi z kurczaka ze skórą (bez skóry też się uda) sól pieprz słodka mielona papryka czosnek

Kuchnia w opałach
Torcik serowy 168

Macie ochotę na pyszny tort serowy? To własnie ten przepis rozkochał moją całą rodzinę. Bardzo prosty przepis, do tego ciasto nadaje się na eleganckie przyjęcie z rodziną czy znajomymi.  Składniki:  ciasto 120 g masła 200 g mąki 70 g cukru 1 żółtko starta skórka z 1 cytryny szczypta soli masa serowa 250 ml mleka 200 g cukru

Niezły Młynek
Tort ambasador 159

Uwielbiam takie desery: połączenie mocno słodkich mas z orzeźwiającymi galaretkami. Już jakiś czas zabieram się za przygotowanie tego tortu. Święta przyspieszyły ten pomysł. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę: ½ kg masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 8 żółtek jaja 1 budyń waniliowy 4 kolorowe galaretki 3 łyżki kakao 1 biała czekolada deserowa 1 gorzka czekolada

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto ze szpinakiem 196

Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już gotowe – czasem godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
Kruche ciasto - przepis podstawowy 196

wodę i wyrabiać jeszcze przez chwilę. Z ciasta uformować krążek o grubości 2 cm i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Kruche ciasto nr 11 - (z przepisu Tort mięsny ) Składniki: 300g mąki 90g smalcu 90g masła 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki zimnej wody szczypta soli 1 jajko do posmarowania ciasta Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito

Mama Gotuje
Tarta wiśniowa Czarny las 143

Tarta z wiśniami, bitą śmietaną i czekoladą, wzorowana na popularnym torcie Szwarcwaldzkim. W smaku pyszna, należy mieć jednak ostry nóż, żeby dobrze przekroić każdy kawałek. Wiśnie są lekko kwaśne z ilością cukru, którą podałam. Jeżeli więc lubicie bardziej na słodko, to ilość cukru należy zwiększyć. Forma tortowa o średnicy 26 cm. SKŁADNIKI Na kruchy spód 250 g mąki pszennej

Passions hobbies life
Tort migdałowo gruszkowy z orzechową polewą 120

Ciasto obłędnie migdałowe, wilgotne i puszyste. Do migdałów idealnie wkomponowała się konfitura gruszkowa i masa orzechowa. Wydawałoby się, że smaki do siebie nie będą pasowały a jest wręcz przeciwnie. Tort smakuje wybornie! Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki migdałów w płatkach  HELIO 1 szklanka cukru 5 ml olejku migdałowego 2 łyżki likieru

VioletoweKucharzenie
Tort Leśny mech 92

okres wielkanocny, nadaje się też doskonale na imprezy dla dzieci - z powodzeniem możecie przemycić tu szpinak, gdyż jego smak pozostanie niewyczuwalny dzięki aromatycznym dodatkom, a w szczególności cytrynie. Tort powstał z połączenia przepisów, które znalazłam w sieci oraz z rodzinnego zeszytu z wypiekami

Milion Smaków
18. Mrożące krew w żyłach połączenie: czyli czekoladowe, wilgotne ciasto z buraków 178

pysznie czekoladowe, mięciutkie i wilgotne ciasto buraczane. Takie ciasto to miła odskocznia od słodkich, klejących się do podniebienia mazurków oraz suchych, piaskowych babek i sprawdziło się nawet jako tort na moje osiemnaste urodziny! Właściwości buraka: - nie jest bogatym źródłem żelaza , jak uważa wiele osób lecz zawiera antocyjany - przeciwutleniacze, wspomagające układ krwionośny, nieocenione przy anemii - zawiera betainy (nadające mi cudowny kolor

Pland based fille
Recenzja formy silikonowej oraz frużeliny czarna jagoda w żelu 172

jagoda w żelu. Frużelina to czarne jagody zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski. Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną. Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest   przepyszna, owoce jagodowe  zanurzone w delikatnym

Kuchnia Danusi
Wielkanocna sałatka warstwowa 748

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla was propozycję na warstwową sałatkę Wielkanocną, która świetnie zastąpi tradycyjną sałatkę jarzynową. Możecie przygotować ją w formie tortu układając warstwy w niedużej tortownicy, w formie małych porcji za pomocą specjalnych ringów lub bezpośrednio w bezbarwnej salaterce. Sałatka smakuje wyśmienicie i szybko znika ze stołu

Marta Gotuje
Mazurek czekoladowo bakaliowy 178

stole. Podałam go na złotym grubym podkładzie ,który kupiłam w OpakowaniaCukiernicze.pl   Oprócz okrągłych i prostokątnych podkładów  mają również szeroki wybór pudełek i opakowań do ciast i tortów. Składniki: Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 170 g zimnego masła 1 żółtko surowe 1 żółtko gotowane 80 g cukru 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki zimnej wody szczypta

Ala piecze i gotuje
Tort bezowy z kremem orzechowym 134

cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Układamy blat bezowy na paterze, delikatnie rozsmarowujemy krem i przyciskamy kolejnym blatem. Czynność powtarzamy. Tort dekorujemy cukrem pudrem i czekoladowymi jajeczkami

Gotowanie i blogowanie