tort - 15956 przepisów (strona:747/1064)

Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem 161

minut. Posypujemy wierzch pozostałym cheddarem, który stworzy chrupiącą skórkę i wstawiamy patelnię do piekarnika. Zapiekamy omlet przez 5 do 10 minut. Gotowe danie kroimy na trójkąty – jak tort. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Bezy miniaturki 95

bezy upieczone . Idealnie pasują do dekoracji tortu , lub po prostu do zjedzenia .   Składniki na bezy miniaturki : 4 białka pół szklanki cukru  ocet winny 2 łyżeczki mąka ziemniaczana 1 łyżeczka szczypta soli  Wykonanie bezy miniaturki  : Ubijamy białko ze szczyptą soli koło 4 minut. Wsypujemy cukier nadal ubijając ( mamy już ubitą bezę na sztywno ) . Dodajemy ocet

Różowa kuchnia
Tort weselny 184

Marysi i Przemkowi:) Jedyne 23 kg słodkości, a co!:) Żródło tutaj :)

In my kitchen
Orzechowy biszkopt 116

jest wiele ale ja mam sprawdzony według którego zawsze ten biszkopt się uda. Przepis dostałam od siostrzenicy, lekko zmodyfikowałam go po swojemu i mam taką super bazę do różnych tortów. Bo przecież dobry biszkopt to nie tylko taki tradycyjny, możemy pokombinować z dodatkami. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
DŻEM DOMOWY NUTELLA 99

Dziś zachęcam Was do zrobienia domowego dżemu Nutella ze śliwek.Taki dżem świetnie się nadaje do przekładania tortów ,ciasteczek i kanapek. 2.5 kg.śliwek węgierek 1 kg.cukru 2 op.cukru waniliowego 20 dag.kakao *************************************** Śliwki płuczemy i drylujemy z pestki.Mielimy w maszynce i przekładamy do garnka . Dodajemy cukry i mieszamy .Smażymy 2 godziny na małym ogniu mieszając.Dodajemy kakao ,wymieszać i smażyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Torcik z zieloną herbatą 180

Bardzo smaczny i aromatyczny torcik na niejedną okazję. Dodatek owoców nadaje mu soczystości a trawa cytrynowa zawarta w herbacie ciekawego smaku. Składniki Ciasto ( tortownica 21 cm

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bez jajka też się da. 129

oraz resztą. Przekładamy do wysmarowanego naczynka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez  ok. 40min. trochę niewyraźne, porozmazywane, ale I) ciemno II) nie o to chodziło, by zdjęcia tortu robić

More food, love and dreams
Biszkopt czekoladowy 96

proszku do pieczenia, puszysty, mięciutki. Po wyjęciu z piekarnika należy upuścić go na podłogę (oczywiście w blaszce), wtedy nie opadnie i jest idealnie równy. Można go wykorzystać do tortów, spokojnie da się podzielić na 3 blaty, ja skorzystałam z niego piekąc Kopiec Kreta. 5 jajek niepełna szklanka cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki dobrego kakao Białka ubić na sztywną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 229

galaretką. Taki biszkopt lubi prawie każdy! To ciasto jest pyszne, lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasto, a poradzi sobie z nim każdy. Samo ciasto biszkoptowe jest „bazą” do moich tortów, torcików z owocami, czy też rolad. Biszkopt wychodzi równy, delikatny i puszysty, zawsze się udaje, biszkoptu z tego przepisu nie da się spieprzyć! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CZEKOLADOWE BABECZKI Z KREMEM Z NUTELLI (NP. NA DZIEŃ CHŁOPAKA) 463

krem jest tak uzależniający, że nadludzką siłą udało mi się nie wyjeść go całego z miski przed udekorowaniem babeczek :) Można z nim wyczarować boskie słodkości jak np. ten tort  :)  Babeczki są także moją propozycją prezentu na jutrzejszy "Dzień Chłopaka" :) Dlatego jeśli nie macie pomysłu na prezent dla Waszych "Chłopaków" to koniecznie je upieczcie, gwarantuję Wam, że Panowie będą

Słodko-Słony Świat Ilony
Proste róże z marcepanu - krok po kroku 129

Tort lub babeczka udekorowana różami z marcepanu zawsze wygląda bardzo szykownie i elegancko. Ot mały element a efekt naprawdę duży, tylko skąd wziąć te róże...? Zrobić samemu! To wcale nie jest takie trudne jakby się mogło wydawać. Mam nadzieję, że dzięki mojemu poradnikowi uwierzycie, że każdy jest w stanie szybko stworzyć taką dekorację samemu w domu. Dacie radę! Składniki

maniapieczenia
Fantazyjne bajaderki 118

Wspaniały pomysł na wykorzystanie okrawków biszkoptu, połamanych herbatników itp. Podczas robienia tortów, szczególnie tych „rzeźbionych”, pozostaje mnóstwo okrawków z biszkoptów. Zawsze szkoda mi je wyrzucać. Czasami syn ukradkiem podjada, ale … Czytaj dalej Fantazyjne bajaderki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania