tort - 16051 przepisów (strona:756/1071)

Tort naleśnikowy z tuńczykiem 110

temat tego dania zdecydowanie mogę powiedzieć, że jest bardzo smaczne. Gdy je robiłam, nie wiedziałam dokładnie jak wyjdzie. Teraz zdecydowanie z czystym sumieniem mogę polecić Wam tort naleśnikowy z tuńczykiem, jest pyszny. Składniki: Naleśniki 300 ml mleka 2 jajka ok.2 szklanki mąki ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Olej do smażenia Farsz tuńczykowy Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym ( duża

Smaki Ewy
Puszysty biszkopt cytrynowy 134

Sekretem udanego tortu jest biszkopt (obok masy oczywiście). Ja lubię te puszyste, niezbyt suche, ale rozpływające się w ustach. Ten biszkopt taki właśnie jest z nutką  smakową i aromatem cytryny stanowi idealny podkład pod masę. Z tortownicy o średnicy 24 i 26 cm bez trudu wychodzi wysoki tak, aby można go było przeciąć na trzy blaty. Ważne! Jajka powinny

ChilliJemy
Torcik truflowy 205

Rozpuścić czekoladę z masłem i cukrem nad parą wodną 4. Delikatnie połączyć wszystkie składniki. Przed rozpoczęciem przygotowania przygotuj sobie tortownicę nasmarowaną olejem. Jeżeli chcesz aby na spodzie twojego tortu znajdowała się podstawa możesz pokruszyć batonika z miodem albo wysypać musli, a na nie położyć owoce. Ciasto wstawić do lodówki na minumum 5 godzin Pytania, sugestie i przepisy tradycyjnie

Full Smaku
Czekośliwka 113

szał przerabiania owoców, postanowiłam zrobić też śliwki z czekoladą. I powiem szczerze, jestem totalnie zaskoczona! Są wspaniałe! Słodkie, ale nie za bardzo, z posmakiem kakao. Już sobie wyobrażam tort przełożony czekośliwką, albo naleśniki.. Składniki: 4kg śliwek 1kg cukru 200g ciemnego kakao Przygotowanie: Śliwki umyć, osuszyć i wypestkować. Włożyć do dużego garnka o grubym dnie, zasypać cukrem i zostawić

Cakes By Kejt
Ciastka na chrzest 158

Otrzymany lukier przechowywać w czystym pojemniku, nakryć go wilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha.     4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki.     5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć

Mała Cukierenka
TORT MALINOWY 137

Kolejny smak moich tortów to smak malinowy. Lekki, puszysty biszkopt przełożony lekko kwaskowym musem malinowym. Pychota

In my kitchen
Sernik na zimno z truskawkami 182

wanilię i wsypujemy cukier wraz z żelatyną.  Tężejącą wodę łączymy z twarogiem sernikowym.  Całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.  Gotowy tort dekorujemy pozostałymi truskawkami

Miód i pieprz
Wiśnie drylowane w syropie 178

Takie wiśnie z pewnością wykorzystacie. Są idealne do tortu szwardzwaldzkiego, lodów, deserów oraz można zrobić pyszny sos wiśniowy na zimno i na ciepło. Warto poświęcić trochę czasu na ich zrobienie bo na sklepowych półkach są bardzo drogie.  Składniki: 3 kg wiśni 250 ml wody 0,5 kg cukru  Przygotowanie: Wiśnie umyć i odsączyć. Za pomocą drylownicy lub nożyka

Ala piecze i gotuje
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 175

przede wszystkim w przemyśle farmaceutycznym). Migdały w kuchni najczęściej wykorzystujemy jako dodatek do ciast, deserów. Służą również do zrobienia masy marcepanowej (jest bardzo plastyczna, dlatego używana jest do dekoracji tortów). Mielone migdały mogą zastąpić mąkę w wypiekach. Esencja migdałowa nada naszym wypiekom wspaniałego aromatu. Można również przygotować migdałową orszadę - jest to napój migdałowy pochodzący z Francji. Składniki

Ciastka - domowe słodkości
Tort przekładany kremem wiśniowym 405

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Nominacja do Liebster Blog Award 101

prezent do kuchni? A może na coś polujesz od dłuższego czasu?  10. Czym w ostatnim czasie kulinarnie zaskoczyłaś swoich znajomych, rodzinę? Może był to cudowny obiad lub genialny tort urodzinowy? 11. Masz jakąś kuchenną tajemnicę, której nigdy nie zdradzisz (chyba że napiszesz książkę ... :)). Jeśli tak, kto ją Tobie przekazał?  Moje odpowiedzi na pytania otrzymane od http://somethingordinary.pl : Twoje

Garniec Magalie
Biszkopt kakaowy 184

Biszkopt to podstawa do zrobienia tortów, czy też ciast z kremem. Próbując kilka przepisów znalazłam ten, który moim zdaniem jest najlepszy i, który mi zawsze wychodzi. Przepis znaleziony gdzieś w mamy zbiorze przepisów. Przepis: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Przygotowanie: Białka z cukrem ubić na sztywno

Motylkowa Kuchnia
Mój pierwszy raz z See Bloggers 161

whisky. Pokazano nam również jak w prosty sposób można zrobić kawior, z czego tylko dusza zapragnie; u nas była to kawa. PANELE I WYKŁADY - CZYLI WISIENKA NA SEEBLOGGERSOWYM TORCIE Ze względu na to, że jak każdy szanujący się kulinarny blogger spędziłem większość czasu w strefie cooking, to ominęła mnie znaczna część ciekawych wykładów. Jednak już pod sam koniec po znacznym

Food Square
PS. Biszkopt - porady 188

Ciasto biszkoptowe jest jednym z najczęściej wykorzystywanych ciast jako baza do przeróżnych słodkich wypieków, nie tylko do tortów czy rolad. Jego przygotowanie nie wydaje się skomplikowane - w końcu potrzebujemy tylko jajka, cukier i mąkę, i przy zastosowaniu odpowiedniej receptury powinniśmy otrzymać piękny, wyrośnięty biszkopt. Jednak nie zawsze tak się dzieje, w końcu czasem najmniej skomplikowane rzeczy bywają najtrudniejsze. Co więc

psgotujemy

Proponowane wyszukiwania