tort - 16051 przepisów (strona:752/1071)

Halloween Babeczki Potworki 184

oczy potworów, kiedy lukier lekko zastygnie dodajemy źrenice z kuwertury lub polewy czekoladowej (oczka m ożna przygotować sobie na zapas i wykorzystać przy innych przepisach halloweenowych np. na tort z Oreo lub babeczki nietoperze ). Różowym lukrem malujemy języki, odstawiamy do zastygnięcia na czymś okrągłym – np. na reszcie papieru do pieczenia jeśli mamy go w rolce. W zależności od grubości

Ciastkozercy
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 167

wszelkie zwierzęce (smalec, słonina, łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta z dodatkiem żółtek, piernik, makowiec, chałwa, pączki, faworki. Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane

Codzienne Gotowanie
DROŻDŻÓWKA ZE ŚLIWKAMI I SEREM 206

Drożdżówka wychodzi mięciutka i puszysta, lekko słodka - dla mnie idealnie, a waniliowy serek i śliwki to "wisienka" na torcie".  Dzieci oprócz tego, ze dopadły się do ciasta jak szalone i musiałam wkroczyć między nie :D, dostały oczywiście

Słodko-Słony Świat Ilony
Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem 167

minut. Posypujemy wierzch pozostałym cheddarem, który stworzy chrupiącą skórkę i wstawiamy patelnię do piekarnika. Zapiekamy omlet przez 5 do 10 minut. Gotowe danie kroimy na trójkąty – jak tort. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Bezy miniaturki 110

bezy upieczone . Idealnie pasują do dekoracji tortu , lub po prostu do zjedzenia .   Składniki na bezy miniaturki : 4 białka pół szklanki cukru  ocet winny 2 łyżeczki mąka ziemniaczana 1 łyżeczka szczypta soli  Wykonanie bezy miniaturki  : Ubijamy białko ze szczyptą soli koło 4 minut. Wsypujemy cukier nadal ubijając ( mamy już ubitą bezę na sztywno ) . Dodajemy ocet

Różowa kuchnia
Tort weselny 189

Marysi i Przemkowi:) Jedyne 23 kg słodkości, a co!:) Żródło tutaj :)

In my kitchen
Orzechowy biszkopt 122

jest wiele ale ja mam sprawdzony według którego zawsze ten biszkopt się uda. Przepis dostałam od siostrzenicy, lekko zmodyfikowałam go po swojemu i mam taką super bazę do różnych tortów. Bo przecież dobry biszkopt to nie tylko taki tradycyjny, możemy pokombinować z dodatkami. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
DŻEM DOMOWY NUTELLA 109

Dziś zachęcam Was do zrobienia domowego dżemu Nutella ze śliwek.Taki dżem świetnie się nadaje do przekładania tortów ,ciasteczek i kanapek. 2.5 kg.śliwek węgierek 1 kg.cukru 2 op.cukru waniliowego 20 dag.kakao *************************************** Śliwki płuczemy i drylujemy z pestki.Mielimy w maszynce i przekładamy do garnka . Dodajemy cukry i mieszamy .Smażymy 2 godziny na małym ogniu mieszając.Dodajemy kakao ,wymieszać i smażyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Torcik z zieloną herbatą 198

Bardzo smaczny i aromatyczny torcik na niejedną okazję. Dodatek owoców nadaje mu soczystości a trawa cytrynowa zawarta w herbacie ciekawego smaku. Składniki Ciasto ( tortownica 21 cm

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bez jajka też się da. 133

oraz resztą. Przekładamy do wysmarowanego naczynka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez  ok. 40min. trochę niewyraźne, porozmazywane, ale I) ciemno II) nie o to chodziło, by zdjęcia tortu robić

More food, love and dreams
Biszkopt czekoladowy 101

proszku do pieczenia, puszysty, mięciutki. Po wyjęciu z piekarnika należy upuścić go na podłogę (oczywiście w blaszce), wtedy nie opadnie i jest idealnie równy. Można go wykorzystać do tortów, spokojnie da się podzielić na 3 blaty, ja skorzystałam z niego piekąc Kopiec Kreta. 5 jajek niepełna szklanka cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki dobrego kakao Białka ubić na sztywną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 235

galaretką. Taki biszkopt lubi prawie każdy! To ciasto jest pyszne, lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasto, a poradzi sobie z nim każdy. Samo ciasto biszkoptowe jest „bazą” do moich tortów, torcików z owocami, czy też rolad. Biszkopt wychodzi równy, delikatny i puszysty, zawsze się udaje, biszkoptu z tego przepisu nie da się spieprzyć! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania