tort - 16073 przepisów (strona:179/1072)

Krem pistacjowy z białą czekoladą 35

Krem pistacjowy sporządzony jest na bazie pasty pistacjowej z białą czekoladą . Dodatek serka mascarpone i śmietanki dodaje niesamowitej lekkości i delikatności. Uwielbiam orzechy , a szczególnie pistacje. Ciasta i torty z kremami orzechowymi to już chyba klasyka. Znakomita alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za owocami. Krem pistacjowy na dwa sposoby. obrane pistacje Ten pyszny krem można przygotować na dwa sposoby(...)color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine American Keyword krem do ciast, krem do makaroników, krem do tortu, krem pistacjowy, pistacje Prep Time 30 minutes Przygotowanie pistacji 1 hour Total Time 1 hour 30 minutes Servings 500 ml Calories 600 kcal Equipment blender ręczny waga kuchenna duża miska

SmartBake.pl
Łatwy tort urodzinowy dla początkujących z błyszczącymi owocami 44

Łatwy tort urodzinowy dla początkujących , którego nie miałam zamiaru wstawiać na blogu. Powstał już jakiś czas temu, ale ciągle dostaję mnóstwo wiadomości z pytaniem jak zrobić prosty tort urodzinowy dla starszej dziewczynki. Z reguły każdy ma wizję tortu, która jest związana z ulubionymi postaciami lub Czytaj więcej

Di gotuje
Szybkie ciasto na niedzielę do kawy – 20 PRZEPISÓW 69

kawowe ciasto ze śmietanką Kawowe ciasto z kawą rozpuszczalną i śmietanką – czyli ciasto Caffe Latte. Ten prosty deser bez pieczenia składa się z… ZOBACZ PRZEPIS Najprostszy TORT BEZ PIECZENIA – przepis Tort bez pieczenia z mascarpone i wiśniami to przepis, który pozwoli Ci stworzyć wyjątkowe i smaczne ciasto, które z pewnością… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto kopiec kreta(...)bitą śmietaną Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną to przepis na pyszny deser! Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy Delikatny i puszysty tort przekładany kremem o smaku uwielbianych czekoladek – czyli ciasto Ferrero Rocher. Przygotowanie ciasta nie jest w… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto budyniowe bez pieczenia

Via Gusto
Sezonowe desery i ciasta na lipiec 2023 49

zimę Przepis na proste przetwory z owoców do słoików na zimę, czyli owoce w soku własnym! Wystarczą jedynie owoce i cukier.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto(...)połączenie malin, pierniczków i bitej śmietany?… ZOBACZ PRZEPIS Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) Na gorące dni najlepiej sprawdza się ciasto z owocami. Moja propozycja to orzeźwiający tort z porzeczkami, borówkami i cytrynami. Owoce… ZOBACZ PRZEPIS ZOBACZ EBOOK desery i ciasta na lipiec 2023 – przepisy Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Żelka mango do tortu 57

Żelka mango to doskonały dodatek do tortów, który dodaje im nie tylko intensywnego smaku mango, ale także koloru i atrakcyjności wizualnej. Może być wykorzystana na wiele różnych sposobów przy dekoracji tortu. Żelka mango do tortu -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Żelka mango do tortu 57

Żelka mango to doskonały dodatek do tortów, który dodaje im nie tylko intensywnego smaku mango, ale także koloru i atrakcyjności wizualnej. Może być wykorzystana na wiele różnych sposobów przy dekoracji tortu. Żelka mango do tortu -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Ciasta na komunię – 10 przepisów na komunijne ciasta 60

PRZEPIS Przepis na pyszne ciasto przekładane! To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. Ciasto pięknie się… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto(...)pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną to przepis na pyszny deser! Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto miętowe – Miętowa Rozpusta – miętowy tort z czekoladą Każdy, kto próbował tego ciasta, stwierdził, że dawno nie jadł tak pysznego deseru! To zdecydowanie najlepsza rekomendacja. Połączenie mięty i… ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik na jogurtach greckich

Via Gusto
Tort snickers 171

Tort snickers Zakochacie się w tym cieście! Czekoladowy biszkopt, kajmak, krem śmietankowy, solone orzeszki ziemne i polewa czekoladowa – niebo w ustach! Cudowny smak, któremu ciężko się oprzeć. Świetny torcik zarówno na szczególne okazję, jak i bez okazji, tak do niedzielnej kawki. Polecam!     Składniki: Biszkopt: 5 jajek 160g cukru (ok 3/4 szklanki) 120g mąki (ok 3/4 szklanki(...)masą kajmakową oraz czekoladą. Ja przełożyłam kajmak do mocnego woreczka, odcięłam róg i oblałam ciasto „w krateczkę”, brzegi ozdobiłam siekanymi orzeszkami *** *** Na końcu całość polałam pozostałą czekoladą *** *** Tort schładzamy przez około 1 godzinę w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
tort o smaku białej czekolady wiśni oraz czekoladowych trufli 52

godz. (najlepiej przez noc). Następnie schłodzoną masę miksujemy ze schłodzonym serkiem mascarpone. Gotowy krem wykładamy na biszkopt i przykrywamy ostatnim. Całość schładzamy w lodówce (najlepiej przez noc aby tort się ustabilizował i nabrał smaku). składniki na krem na obłożenie i dekoracje: 300 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 30-40 g cukru pudru czerwony barwnik spożywczy(...)zielony barwnik spożywczy wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem. Trochę kremu mieszamy z barwnikiem czerwonym a innej miseczce mieszamy z zielonym. Białym kremem pokrywamy tort. Dowolnie dekorujemy dripem i kolorowymi kremami. składniki na drip czekoladowy: ok. 30 g czekolady ok. 30 g śmietanki 30% wykonanie: Śmietankę podgrzewamy ale nie zagotowujemy. Do gorącej śmietanki dodajemy posiekaną

Domowy Smak Jedzenia
Tort bezowy – prawdziwa uczta dla podniebienia 45

Tort bezowy to słodki przysmak, który wręcz rozpływa się w ustach. Nie jest zbyt pracochłonny ani trudny do zrobienia, a zawsze prezentuje się efektownie i kusząco, i do tego smakuje wybornie. Zawsze robię go po Tłustym Czwartku, kiedy zostaje mi dużo białek po robieniu pączków. Białka można zamrozić, a po odmrożeniu i i ogrzaniu ich do temperatury pokojowej ubijają się(...)świeże.   Składniki na tort bezowy: Beza: 6 białek 300 g cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli   Krem: 250 g sera mascarpone 200 ml śmietany30% 4 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: pół tabliczki gorzkiej czekolady, garść owoców granatu (mogą być np. też maliny czy borówki), słodki sos np. toffi (można pominąć)   Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Tort bezowy dakłas (Dacquise) 550

Tort bezowy dakłas (Dacquise) Dziś coś dla miłośników słodkich i chrupiących deserów. Torcik bezowy przekładamy kremem kajmakowym z orzechami i daktylami. Przepyszny!       Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem dakłas: 250g serka mascarpone 125g schłodzonej śmietanki 30/36% 100g masy kajmakowej Dodatkowo: pół szklanki orzechów włoskich(...)orzechy i daktyle, mieszamy *** *** Krem wykładamy na pierwszym blacie bezowym, wyrównujemy *** *** Przykrywamy drugim blatem bezowym i delikatnie dociskamy. Z wierzchu torcik ozdabiamy połówkami orzechów oraz daktyli i oprószamy kakao *** *** Tort podajemy w tym samym dniu w którym go przygotowaliśmy. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA

Blog z Apetytem
Świąteczny torcik makowy z wiśniami 57

Świąteczny torcik w wersji bezglutenowej. Składa się z dwóch biszkoptowych blatów makowych, przełożonych konfiturą wiśniową oraz masą z palonej białej czekolady, pomiędzy którą znajduje się żelka wiśniowa. Wierzch tortu to bita śmietana ozdobiona suchym makiem oraz grysem z wiśni liofilizowanych. Biszkopt makowy został wykonany z mąki migdałowej z dodatkiem wiórków kokosowych, dzięki temu jest bezglutenowy. Masa to tylko 3 składniki(...)podpiec w piekarniku, by zyskała karmelowy kolor i smak. Całość dopełnia żelka przygotowana z wiśni mrożonych oraz galaretki, która przełamuje karmelowy smak masy i wprowadza element orzeźwienia. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Idealny wypiek na świąteczny stół, który zachwyci gości swoim wyjątkowym smakiem. Składniki: Biszkopt makowy: 9 białek 5 żółtek

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki Czarny Las 74

Babeczki Czarny Las, to nic innego jak wersja mini słynnego tortu Czarny Las, inaczej zwanego Tortem Szwarcwaldzkim ( nie mam go w swoim blogowym zbiorze przepisów, ale na pewno kiedyś się pojawi, bo tort jadłam i jest pyszny ). Babeczki Czarny Las, to podobnie jak tort, czekoladowe ciasto, wiśnie i bita śmietana. Moje ciasto babeczkowe wykonałam w prosty sposób, tak jak robi

Opowieści z piekarnika
Urodzinowy tort orzechowo - kawowy 44

zostać przeoczone. Tak właśnie wybrzmiało życzenie naszego 70 - cio latka.  Stworzyliśmy przekornie szansę, na wypowiedzenie również innych życzeń. Podsunęliśmy Jubilatowi pod podmuch świeczkę,  która lśniąc na urodzinowym torcie, posiada moc uszczęśliwiania. Gdy pojawia się tort, wykreślenie z kalendarza  uroczystego "Sto lat" okazuje się niedopuszczalne. Dziś właśnie o takim torcie się rozpiszę. Na marginesie, z całym przekonaniem(...)ubijamy na sztywno, początkowo na niskich obrotach, potem na zwiększonych,  dosypujemy cukier waniliowy, cukier puder i opakowanie śmietan - fixu.  Ubitą śmietankową masę wykładamy równą warstwą na wierzch tortu. Powierzchnię oprószamy startymi wiórkami gorzkiej czekolady. Ja wykorzystałam ciasteczka amaretti, ulubione przez Jubilata. Torcik przed podaniem chłodzimy w lodówce, oczywiście najlepiej całą noc. Konsystencja mas jest idealna, ciasto pięknie prezentuje

Kronika Piekarnika