truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie z truskawkami Truskawkowy wirek Sałatka z truskawkową nutą Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Domowy makaron
mojewypiekiinietylkoWIŚNIOWY TORT LODOWY Z MIGDAŁAMI to wyjątkowy deser, który sprawi,... Artykuł Wiśniowy tort lodowy z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEdajemy kształt gwiazdek. * Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może nam służyć również do innych celów.Pasuje do ozdoby ciast deserów,koktajli czy tak samemu do zjedzenia złapać garść
Różowa kuchniaNaleśniki z twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni Monika Rolada z cukinii i kaszy
Magiczne Życie MartyFrużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie (świeże lub mrożone) warto ją przyrządzić od razu – robi się ją błyskawicznie, a co najważniejsze – bez problemu można przelać ją do słoiczków i po pasteryzacji przechowywać bardzo długi czas
Poezja smakuPrzepyszny torcik lodowy o smaku czekoladowo - śmietankowym, idealny na panujące obecnie upały. Jest banalny w przygotowaniu, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów. Po prostu
Domowa Cookierenka Agimoich oczywiście:): lekkie, miękkie i puszyste ciasto (nie lepi się od oleju!), pyszne nadzienia w różnych smakach, w zestawie 2 sztuki. Poza tym szeroki wybór ciast, tortów, deserów w pucharkach, lodów i gofrów - są też wegetariańskie, ale nieoznaczone jako takie. Gdy jest ciepło, można usiąść na zewnątrz. Jedyny minus to pewnie fakt, że kawiarnia nie jest zbyt duża
Qlinarnie i Qlinarniesłodkiej dyni i soczystej pomarańczy, z nutką cynamonu i gałki muszkatołowej. Jeśli jesteście fanami cytrynowego curdu to ten pokochacie również! Możecie go używać do nadziewania ciasteczek, przekładania tortów, do naleśników, gofrów, lodów, tostów, serników albo tak jak ja do dyniowej tarty - przepis już jutro na blogu (powtarzam się ?!?:)) Albo jeśli chcecie wyjadajcie go prosto ze słoiczka:) Postarajcie się użyć
Słodko-Słony Świat Ilonyrobienie pizzy (ależ była dobra! Jednak kamień robi różnicę), później pooglądaliśmy coś w telewizji, i tak jakoś wieczór zleciał.Dzisiaj od rana siedzę w kuchni - robię lody (sorbet właściwie) i tort bezowy, i tak jakoś dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby usiąść przed laptopem.A mam dla Was coś naprawdę wyjątkowego. Czy ktoś by zgadł, że da się upiec bułeczki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLody aromatyczne fioletowe z kwiatami fiołków. Podałam je z cukrem fiołkowym i odrobiną syropu z fiołków.Proste do zrobienia, tylko musimy zapolować na te
wesoła kuchniarosły tam już przed 15 milionami lat. Tyle z ciekawostek. Orzechy kokosowe posiadają wiele wartości zdrowotnych i odżywczych. Wiórki kokosowe mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. W tym wypieku będą ozdobą… i nie tylko – Tort kokosowy. Składniki na biszkopt: (tortownica o średnicy 26cm) - 6 jaj - 1,5 szklanki
mojewypiekiinietylkoIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy(...)krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy(...)krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyszkoły To idealny momenty na tort bez pieczenia z awokado i mango. Młody aż tak dużym entuzjastą zdrowych ciast nie jest (zdecydowanie woli np. TAKIE lody z mango i truskawki), więc tortem został obdarowany dziadek, który w piątek obchodził swoje urodziny Przygotowałem go z samego rana, potem trafił do zamrażarki, a na koniec udało nam się go przewieźć
PaleoLifejuż przygasł, jest sentymentalny, ale już nie ekscytuje. W karcie deserów szukam czegoś bardziej podniecającego. I nie jest to kolejna szarlotka na ciepło z lodami ani tym bardziej porcja tortu, która pod fikuśnym makijażem kryje wszystkie niedoskonałości mało pociągającego wnętrza. Chcę tort bezowy. Chcę patrzeć na jego nieregularne, czasem ostre rysy. Wyobrażać sobie(...)prawdziwa kurtyzana. Zmysłowa, uwodzicielska, kusząca, stworzona do tego, by grzeszyć w kuchni, eksperymentować. Na ostro, na słodko, solo, w duecie i w zmysłowym trójkącie z gorgonzolą i lodami. Gorgonzola - ostra. Lody - pieprzne. Figa - oblana sokami rozkoszy. Jakież rozkosze kryją się dalej - wie tylko język, ale nie potrafi tego opowiedzieć. Zanurzam się
KUCHARNIAu00f3l, barwnik niebieski,\r"," MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r"," OWOCE: bor\u00f3wki, truskawki i\/lub maliny (wedle uznania),\r"," GALARETKA: galaretka niebieska."],"name":"Niebieski tort","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT: Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem.\r","Nast\u0119pnie doda\u0107 po jednym \u017c\u00f3\u0142tku i dalej miksowa\u0107(...)u0119dzie ju\u017c wst\u0119pnie zsiadni\u0119ta, delikatnie rozla\u0107 na wierzch tortu (uwa\u017caj\u0105c na dekoracje z owoc\u00f3w). Wstawi\u0107 do lod\u00f3wki do zastygni\u0119cia.\r","\"Otynkowa\u0107\" tort pozosta\u0142\u0105 mas\u0105 \u015bmietanow\u0105."],"keywords":"bor\u00f3wki,deser,masa \u015bmietanowa,masa \u015bmietanowo-mascarpone,mascarpone,niebieski,owoce,tort,truskawki"} Drukuj Niebieski tort Składniki: BISZKOPT
Bardzo Gruby SmokMiał być tort owocowy, ale taki trochę inny, więc poszalałam. Skutek taki jak widać. Wszystkim bardzo się podobał i smakował tak bardzo, że nie pozostała nawet odrobina. Tradycyjne jasne biszkopty. Przełożony kremem z pomarańczową galaretką i frużelin wiśniową. Lekki owocowy - właśnie taki miał być. Biszkopt o średnicy 20 cm, pieczony w wysokiej tortownicy. Można upiec w trzech(...)Wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzony tort smarujemy lazurowym kremem wykładając porcjami i smarujemy nożem ku górze. Do dekoracji użyłam wafelka do lodów, który wypełniłam owocami. Owoce poukładałam na torcie. Z rozpuszczonej czekolady (nad kąpielą wodną) zrobiłam drip (opadającą polewę). Trzeba uważać aby czekolada nie była za ciepła (w temperaturze 30 -34 stopni) Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmięs, czarna porzeczka ma ma tak wyjątkowy i charakterystyczny smak, że nie pomylisz go z niczym innym. Ten pyszny dżem, to idealny dodatek do naleśników, gofrów, lodów, klusek, ciast bez pieczenia, tortów oraz wszystkich ciast biszkoptowych. Dżem porzeczkowy z cukrem polecamy wszystkim tym, którzy szukają sprawdzonych przepisów na przetwory do słoików. Na naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz także pomysł
Kuchnia Na WypasieSłodziutkie polskie truskawki, owocowy przysmak na jaki wszyscy czekamy z utęsknieniem. To chyba najbardziej uniwersalny sezonowy owoc jaki można sobie wyobrazić. Ciasto, tort, mus, deser w pucharku, lody, koktajl – czymże byłyby one bez apetycznych truskawek? Tego roku zakupiliśmy sami mnóstwo truskawkowych sadzonek, konkretnie truskawki pnącej. Na efekty trzeba jeszcze troszkę poczekać, gdyż nasze truskawki są z rodzaju
ProstePesto.plcoś co nada wspaniałego aromatu. Ja stawiam na ekstrakt waniliowy. Dlaczego? Dlaczego warto wybrać ekstrakt waniliowy? Wzbogaci on smak niemal każdego wypieku. Komponuje się wspaniale z tortami, ciastami, kremami, a nawet lodami, dodając im wyrazistości. Wykorzystywany jest niemal przez wszystkich cukierników. Używany przeze mnie ekstrakt waniliowy, to ekstrakt z wanilii Madagascar Bourbon Nielsen-Massey
Słodkie okruszkiczego wykorzystać solony karmel? Może posłużyć jako polewa do ciast, tortów, deserów, naleśników, jako składnik lodów, mas i kremów. Solony karmel jest czymś fenomenalnym! Uzyskujemy go poprzez przygotowanie tradycyjnego bursztynowego karmelu z wody i cukru i dodaniu do niego masła oraz kremówki. Po schłodzeniu pięknie gęstnieje i nadaje się do wielu wypieków. Nie wahajcie się ani minuty! Odkryjcie
Nastoletnie WypiekaniePewnie już znacie to zacne połączenie - mango i kokos, jednak proponujemy Wam coś znacznie bardziej spektakularnego niż koktajl czy lody. Dzisiejszy deser wygląda jak tort za milion dolarów (physalis to cudne perełki 😊) a wykonuje się go szybko i jest przepyszny. Naszym zdaniem biała część jest dużo lepszą wersją wegańskiego sernika niż np. tofurnik za sprawą kokosowego kremu
Candy PandasPrzepis na curd z marakui chodził za mną od dawna. Marakuja to owoc o niezwykłym smaku, który uwielbiam. Curd z marakui można wykorzystać do deserów, lodów i jako krem do tortów. Odkąd zrobiłam pierwszą porcję curdu , nie upłynęło kilka dni i już następna porcja chłodziła się w lodówce. Curd z marakui jest niebywale smaczny. Wyjadam curd prosto ze słoika
codojedzeniaMój drugi tort o tematyce bajkowej krainy lodu- prezent dla małej Lenki. Wszystkie dekoracje zrobione własnoręcznie z domowej masy cukrowej
Maślane ciasteczkorobi się w mojej rodzinie :) Za każdym razem nalewkę przyrządzamy w słoju, by owoce można było łatwo wyciągnąć. Są przepyszne i stanowią doskonały dodatek do ciast (np. Tortu ze Szwarcwaldu), deserów, czy lodów. Doskonałe również do zabicia wieczornej chandry, tylko uwaga: jest w nich więcej alkoholu niż w samej nalewce, więc łatwo złapać fazę :) Najlepiej wiśniówkę przygotować
Smakowy Raj