takich jak orzeźwiające napoje, chłodniki, truskawkowe smakołyki, przekąski dla najmłodszych. Dowiecie się, czy warto wybrać latem na Mazury lub gdzie zjeść najlepsze lody w Lublinie. Ode mnie ciąg dalszy słodkich historii, tym razem z tortem Napoleon w roli głównej. Koniecznie zerknijcie:) https://issuu.com/magazynaromat/docs/aromat_lato_2018
Obiad gotowyprzygotowaniu, a od tej pory beza włoska nie stworzy Wam żadnego problemu! Koniecznie poczytajcie! BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia ani podgrzewania
Ostra na Słodkozebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika pysznych słodkości! Tytuł: Moje wypieki
Tetiisheriilości białka, witamin z grupy B i witaminy młodości –E. WANILIA to niezwykle aromatyczna, słodko pachnąca przyprawa jest idealnym dodatkiem do ciast, babek, tortów i ciasteczek, używa jej się do wyrobu większości słodyczy, w tym lodów i czekolady. Specyfikiem tym można przyprawiać także słone dania – znakomicie ożywia on sosy podawane do ryb, mięs (szczególnie cielęciny) czy niektórych owoców morza
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKrem jest pyszny ... mocno cytrynowy , ale przełamany słodyczą. Kremowy , puszysty . Świetnie się sprawdzi jako dodatek do najróżniejszych deserów : naleśników , gofrów , babeczek , lodów czy nawet zwykłych herbatników . Może również posłużyć do przełożenia ciast i tortów . A jedzony łyżeczką wprost ze słoiczka też smakuje wyśmienicie :) Składniki : 2 cytryny 2 jajka szklanka cukru ( lub troszkę mniej , jeśli lubicie mocno
Malinowa Kawiarenkamiesiąc chyba większości kojarzy się z WALENTYNKAMI! 💗 Co do słuszności tego święta nie będziemy się odnosić ale my zwolenniczki tematycznych wypieków nie możemy przegapić takiej okazji jak wykonanie tortu dla zakochanych w PANDACH 💜 🐼 Torcik nie jest niewyobrażalnie trudny ale za to efektowny, dlatego pokazujemy przepis przed ostatecznym świętem aby nie stwarzać Wam wymówki "za mało czasu, może(...)się masy, którą wyłożyć do pudełka, ugnieść i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnego dnia przed podaniem tortu oddzielać kawałki masy i uformować serduszka np. za pomocą sylikonowej formy do kostek lodu w tym kształcie, lub ręcznie. Maliny zmielić na pył w młynku do kawy i obtoczyć w nich serduszka, następnie nabić je na wykałaczki
Candy PandasBeza chodziła mi po głowie od długiego czasu. Na szczęście w mojej rodzinie znalazłam eksperta, który uświetnia wszystkie imprezy tortami bezowymi :) Zgodnie ze wskazówkami Karoliny zrobiłam tort bezowy z kremem i malinami - jestem zachwycona, dlatego dzielę się przepisem na hiper-elegancki deser! Kilka sposobów na udaną bezę Beza nie wydaje się najłatwiejszym deserem do przygotowania, ale trzymając się kilku(...)wtedy koniecznie zmniejsz ilość cukru w bezie, a jako dodatki wybierz orzechy lub kwaśne owoce. Zamiast kremu do przełożenia bezy możesz użyć lodów lub sorbetu . Do tego świeże owoce, ewentualnie polewa, dekoracyjne dodatki i gotowe! Taki tort bezowy przygotuj bezpośrednio przed podaniem. ... owoce! Swój tort bezowy możesz udekorować ulubionymi owocami - mogą to być maliny, porzeczki, borówki, truskawki, wiśnie, czereśnie
Gary Bez dnajeszcze odpowiedź na pytanie aktualne przy pieczeniu pączków: „co zrobić z tymi białkami?”. Polecam Wam zajrzeć do wpisów z przepisami na tort Pavlova , bezy z granatem lub z borówkami , małe beziki czy bezy z lodami :) Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka 1/2 kieliszka
Ciastkozercykażdy. Przepis na ten biszkopt jest uniwersalny, to taka baza do przygotowania różnych biszkoptowych wypieków, wykorzystuję go do przygotowywania ciasta z owocami i tort ów, z tego przepisu przygotowałam też biszkopt z owocami , roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Tym razem postanowiłam dodać do jednej części ciasta przed pieczeniem kakao
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędobrze. Albo czegoś ode mnie chce. Okazało się, że to jedna z ciotek C. z pytaniem, czy przygotuję tort na komunię jej syna. Wargi rozciągnęły mi się w uśmiechu; pewnie, że tak! I to z przyjemnością. Dowiedziałam się, że tort, a właściwie dwa, mają być w kształcie piłek do piłki nożnej, i że wnętrze pozostawia mojemu uznaniu, ale Albert przepada(...)swoich szkoleniach w zakresie tortów weselnych. Do tego prosty mus czekoladowy, ale w trzech smakach: białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Tort wyszedł nie za słodki, za to obłędnie czekoladowy i stosunkowo lekki. Zgarnął mnóstwo pochwał od fanów czekolady i zniknął w trzech czwartych, co biorąc pod uwagę, że poza moimi ciastami były też lody, dwa rodzaje brownie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNie wiem jak Wy ale ja uwielbiam "Krainę Lodu" i tylko czekałam, aż nadarzy się okazji, aby wykonać torcik w tej tematyce. Nie ma Elsy ani
Pudełko rozmaitościLody nie zawsze muszą być podawane w formie gałek. 🍨 Torcik lodowy to idealny pomysł na stworzenie deseru i ciasta jednocześnie. Dodatkowo jest bez glutenu, laktozy oraz białego cukru czyli zdrowie w pysznej i pięknej odsłonie. Ryżowy biszkopt, kokosowo-ryżowe lody, kokosowe praliny a to wszystko z dodatkiem jagód. Gwarantujemy, że deser zniknie szybciej niż się rozpuści(...)tortownicy, wyłożyć lody i ostrożnie ubić. Ponownie włożyć tortownicę z lodami do zamrażarki na ok 1 godzinę. Pod koniec tego czasu na drugi blat nałożyć krem jagodowy, pralinki oraz borówki. Wyjąć tortownicę, ostrym nożem oddzielić boki lodów i zdjąć pierścień tortownicy. Nałożyć górny już udekorowany blat i podawać jeszcze zmrożony tort. Przepis ten miał już
Candy PandasTorcik inspirowany lodami o tej nazwie, które bardzo mi smakują. SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniacznej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa 500 g sera mascarpone 500 ml jogurtu naturalnego ½ szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 łyżka kakao cukier waniliowy galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)masę kakaową wylać masę waniliową ponownie wstawić do lodówki na parę minut, na wierz wylać masę malinową i ponownie wstawić do lodówki teraz przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem tort posypałam startą czekoladą oraz udekorowałam kremem rrarossa@gmail.com
RAROSSAswojej nowej zabawce - maszynce do lodów! Wiecie jaka jest dodatkowa korzyść z robienia lodów w domu, takich z żółtkami? Dodatkowym plusem są pozostałe białka, nawet się nie obejrzycie i nagle kilkanaście białek znajduje się w zamrażalniku! W sam raz na zrobienie Pavlovej czy innych bezowych tortów! Dzisiaj zapraszam Was na Pavlovą z bitą śmietaną i czereśniami
Plate of Joydziewczynki. Wiadomo, że motyw Krainy Lodu to, to co dziewczynki uwielbiają najbardziej. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * szklanka wrzątku * sok z połowy pomarańczy * łyżka cukru * ulubiony dżem np brzoskwiniowy, wiśniowy * litr śmietany kremówki * 200g mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * niebieski barwnik spożywczy * opłatek na tort * opcjonalnie ozdoby na tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić
Magiczne Życie Marty