tort z bitą śmietaną - 1328 przepisów (strona:8/89)

Domowa beza Pavlova 192

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Beza Pavlova z kremem i malinami 197

Beza Pavlova z kremem i malinami to jeden z moich ulubionych deserów . Tym razem Madzia zrobiła mi ogromną niespodziankę i przygotowała ten pyszny tort bezowy . Beza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort bezowy z musem malinowym 361

Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wytworny tort czekoladowy 133

fotelu. Zdjęcia zrobiłam po wszystkich mało przyjemnych wydarzeniach, dlatego wygląda jak wygląda, ale muszę przyznać, że gdybym nie musiała go nigdzie przewozić, byłby to na pewno Wytworny tort czekoladowy z bitą śmietaną :) Chociaż chyba prostszego tortu już się nie da zrobić :) Miłego dnia! "Składniki:5 jajek250 g masła1 szklanka cukrułyżka cukru z prawdziwą wanilią6 łyżek mleka1 i 3/4 szklanki

Słodkie Przyjemności
Tort Chałwowy 396

naczyniu ubijamy śmietanę. Połowę ubitej śmietany dodajemy do masy chałwowej i dokładnie RĘCZNIE mieszamy. (Drugą połowę bitej śmietany wykorzystamy do ozdobienia tortu). PRZEKŁADANIE TORTU: Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z konfitury wyławiamy 7 ładnych wisienek. Wykorzystamy je później do ozdobienia tortu. Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: umieszczamy na paterze. Wykładamy na niego połowę konfitury. Konfiturę(...)smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Do pozostałej startej czekolady- dodajemy dwie łyżki wiórek kokosowych. Mieszanką z czekoladowych i kokosowych wiórek obsypujemy tort. Pierzynkę z wiórków- można delikatnie docisnąć dłonią, tak aby całość dobrze przyległa do tortu. Następnie usuwamy z patery nadmierną ilość czekolady i kokosa. Bitą śmietanę umieszczamy

Domowe Torty
Tort Bananowy 420

robimy to samo co wcześniej. 4.Bita śmietana:Do miski wlewamy śmietanę 36%. Dodajemy cukier i miksujemy przez 3-4 minuty do uzyskania bitej śmietany. Śmietana musi być schłodzona! 5.Górę tortu i boki smarujemy bitą śmietaną. Boki obsypujemy posypką czekoladową. A wierzch dekorujemy starkowaną czekoladą. Tort gotowy ;) Dziesiejszą piosenkę którą udostępniam usłyszałem wczoraj rano na MTV Rock

Gotuj Z Muzyką
" Mała Misia " 167

Misiowy tort na roczek dla Lilianki :)  Na górze bita śmietana i dekoracje z masy cukrowej  A w środku owoce leśne i śmietana z orzechami włoskimi. Ps. Chyba po raz pierwszy efekt końcowy jest taki jak na początku zakładałam , albo i lepszy ;) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort szwarcwaldzki czyli trudne wyzwania 203

wersja z kwestia smaku. Bardzo podoba mi się sposób prowadzenia tego bloga, czasami korzystam z pomysłów umieszczanych tam i jeszcze się nie zawiodłam. A tym czasie wracam do mojego tortu, jestem z niego bardzo dumna, wyszedł mi dokładnie taki jak chciałam, pyszny lekki torcik. Należy go bardzo mocno naponczować alkoholem w ten jest najlepszy i nie przesłodzić masy bo inaczej(...)mocno ponczujemy wiśniówką i nakładamy wiśnie. Przykrywamy je warstwą bitej śmietany i przykrywamy kolejnym krążkiem i powtarzam jeszcze raz czynność z kolejnym krążkiem ciasta. Pozostałą część bitej śmietany smarujemy brzegi i wierzch naszego tortu. Boki tortu obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Można na wierzchu z śmietany zrobić świderki za pomocą szprycy i udekorować je wiśniami. Przechowywać w lodówce. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Gra Gitara 144

Tym razem tort urodzinowy zrobiony dla Wstępującego w dorosłość mojego syna :) Pasjonata gry na gitarze i wielbiciela powiedzonka "gra gitara" Polecam

Malinowa Kawiarenka
Niemiecki tort wiśniowy 416

przechowywać ubitą śmietanę w lodówce. Przechodzimy do właściwego wykonania tortu. Dla ułatwienia sobie pracy na blat kładziemy kwadrat z twardej tekturki, dzięki której łatwo możemy manipulować ciastem. Na tekturkę położyć pierwszy blat ciasta, nasączyć obficie ponczem. Na niego wyłożyć masę wiśniową (fot.2). Przykryć kolejnym blatem, znów nasączyć, wyłożyć część bitej śmietany, tak aby tworzyła około(...)warstwę. Przykryć następnym blatem, ponownie nasączyć i również, wyłożyć część bitej śmietany. Przykryć ostatnim blatem ciasta, lekko przyciskając, nasączyć. Tort z wierzchu i po bokach pokryć resztą bitej śmietany (fot.3). Boki tortu obłożyć płatkami migdałowymi (fot.4). Wierzch, ozdobić wiórkami czekoladowymi i wiśniami kandyzowanymi. Przyłożyć na paterę lub talerz. Przechowywać w lodówce. Najlepszy jest po kilku godzinach, kiedy ciasto przesiąknie wszystkimi

Świat Ciasta
Tort bezowy z czekoladą i malinami 136

Przepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w ustach. Śmiem twierdzić, że tort jest doskonały! Idealny na każdą okazję i zapewniam, że zniknie w mgnieniu oka Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej czekolady

Oryginalny smak
Kakaowy torcik z truskawkami i bitą śmietaną 297

drugi kawałek! Musi być dobry! Kakaowy torcik z truskawkami i bitą śmietaną Biszkopt (jeden blat, tortownica 24 cm):3 jajka ( białka i żółtka oddzielnie)80 g cukru55 g mąki pszennej16 g kakao ( 2 łyżki)½  łyżeczki  proszku do pieczenia Masa śmietankowa: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 1/3 łyżeczki żelatyny 1/5 szklanki gorącej wody(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko studzimy.  Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Na końcu dodajemy cukier puder i lekko ostudzoną żelatynę. Do masy dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy. Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok z cytryny i zostawiamy do wystygnięcia. Biszkopt nasączamy ponczem. Umieszczamy w obręczy do tortów. Wykładamy ubitą kremówkę z truskawkami, wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki

Mia Cucina Sofieta
Szybki tort śmietanowy z dżemem z czarnej porzeczki (na 1 urodziny Natalii) 175

powrotem do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu przekroić na 3 części.   Przygotować bitą śmietanę do przełożenia. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno. (Wg potrzeby można dodać śmietan-fixy. Dla pewności dałam 2 opakowania.)   Całość schłodzić w lodówce przez około 10-15 minut. Tort. Odrobinę kremówki pozostawić do posmarowania wierzchu i boków. Na talerzu/paterze ułożyć pierwszy spód biszkoptowy(...)nasączyć oraz posmarować dżemem, warstwą bitej śmietany, położyć kolejny spód - nasączyć oraz umieścić na nim pozostałą ubitą kremówkę. Ostatni blat biszkoptu od spodu posmarować dżemem i posmarowaną stroną ułożyć na warstwie śmietany, a następnie nasączyć. Wierzch i boki posmarować odłożoną ubitą śmietanką - aby ciastka i opłatek mogły się trzymać. Gotowy tort udekorować według uznania. (*) Jeśli nie chcecie tortu dekorować opłatkiem

Di gotuje
Tort Walentynkowo – półrocznicowy, biszkoptowo – princepolkowy, z truskawkami i bitą śmietanką. 103

piekarniku. Krem: ½litra śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 sztywniki, śmietan – fixy Dodatkowo: 300 – 500g truskawek Śmietanę wlewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy przez chwilę, a następnie dodajemy sztywniki i ubijamy do chwili, gdy śmietanka będzie sztywna. Upieczoną warstwę Princepolkową pokrywamy niewielką ilością bitej śmietany, a następnie układamy na niej(...)truskawki pokrojone w kawałki (pamiętajcie o tym, by zostawić kilka truskawek na górę tortu) i przykrywamy następną warstwą śmietany, biszkoptem i resztą bitej śmietany. Górę tortu ozdabiamy truskawkami, możecie tak jak ja, wyciąć je w serduszka. Gotowy tort odstawiamy na 2 – 3 godziny, w zimne miejsce, po czym podajemy :) R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
TORT FIT KOKOSOWO - BRZOSKWINIOWY 174

studzę w piekarniku przy otwartych drzwiczkach  Proporcje kremu podaję w ilości potrzebnej do przełożenia i pokrycia małego torciku (tego na górze, dolny tort jest tradycyjny z bitą śmietaną). Na duży tort należy składniki podwoić. SKŁADNIKI NA KREM: 200 g   wiórków kokosowych 500 g jogurtu greckiego ok. 0,5 szklanki cukru trzcinowego zblendowanego na puder( w zależności

Upiecz sobie babeczkę