tort bezowy - 631 przepisów (strona:23/43)

Torcik bezowy 171

Nareszcie trochę spokoju:) W domu dzieciaków nie ma, mała na razie śpi i już po przyjęciu komunijnym, do którego strasznie, ale to strasznie się przygotowywałam. Teraz

Ciasteczkowy Potwór
Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem 151

przywitanie Nowego Roku przygotowałam torcik bezowy z kremem malinowym na bazie serka mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam słodko-kwaskowymi ziarenkami granatu. Składniki bezy: 3 białka jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego Składniki kremu: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gęstego przecieru malinowe (na przecier potrzeba(...)wyłożyć na blaty bezowe.  Torcik składa się z następujących warstw, od dołu patrząc: blat bezowy, krem malinowy, blat bezowy, krem malinowy, owoce. Torcik udekorować ziarenkami wyłuskanymi z granatu. Torcik wstawić na godzinę do lodówki. Uwaga  Składanie tortu w całość należy wykonywać na paterze lub talerzu, na którym będzie podany. Tort jest bardzo i kruchy, że nie ma szans

Codziennik Kuchenny
E-BOOK Mała Cukierenka „Wyjątkowe Torty i Ciasta” 137

premierę mojego pierwszego e-booka „Wyjątkowe Torty i Ciasta” !. Znajdziecie w nim sprawdzone przepisy na pyszne, piękne, wspaniałe torty. Jest 27 przepisów, z czego 25 na torty, przepis na mini bezy i lizaki bezowe, przepis na lemon curd, opis jak zrobić drip cake, jak ozdobić wierzch i boki tortu oraz rozdział „Moje wskazówki”, w którym w kilku punktach podałam rady

Mała Cukierenka
Rocher - czyli tort obłędnie czekoladowy z orzechami 219

Temu tortowi nie można się po prostu oprzeć. Kruche orzechowe blaty i krem czekoladowy, chciałoby się powiedzieć duet idealny. Słodki, czekoladowy po prostu pyszny, idealny na wyjątkowe okazje. Bomba kaloryczna to jest z pewnością, ale kawałeczek nikomu nie zaszkodzi. Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście spróbujcie koniecznie, będziecie zachwyceni. Blaty: 6 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)serka mascarpone, schłodzonego 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady Miksujemy mascarpone z nutellą, gdy się połączą dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę i miksujemy do połączenia. Kremem smarujemy bezowe blaty, górę i brzegi tortu. Polewa: 100 g. czekolady mlecznej 4-5 łyżek mleka Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i mieszamy. Polewa nie może być zbyt gęsta ani zbyt rzadka

Cynamonowe szczęście
Wielkanocny tort kokosowo- ananasowy! 242

wielkanocny stół. Jestem pewna, że zniknie tak samo szybko, jak się na nim pojawi! Samo przygotowanie tortu nie jest wcale skomplikowane i poradzi sobie z nim każdy z Was. W pierwszej kolejności przygotowujemy blaty bezowo-kokosowe. W tym celu potrzebujemy: BLATY KOKOSOWO- BEZOWE - 8 białek z jaj zerówek - 12 łyżek cukru DIAMANT drobny - 4 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej(...)taką samą cześć masy. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy. Pierwsze 15 minut 140 -150 stopni C, kolejne 35 minut 120 stopni C. Blaty kokosowo-bezowe wyjmujemy z pieca, całkowicie studzimy. MASA DO TORTU: - 500 ml śmietanki 36% tłuszczu (schłodzonej przez noc w lodówce) - 400 g serka mascarpone - 4 łyżki cukru pudru DIAMANT - opcjonalnie żelatyna instant (1 łyżka) - ziarenka

SMYKWKUCHNI
Bezowy torcik migdałowy 197

kremu i nie kruszą podczas krojenia. Z ubitych białek można również przygotować roladę bezową z malinami , mini bezy orzechowe albo bezę Pavlovą na różne sposoby: mini beza tort pavlova pavlova z owocami Bezowy torcik migdałowo o średnicy 18 cm: Składniki na blaty bezowe (4 szt.) 4 białka 1 szklanki drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka zmielonych migdałów płatki(...)listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Migdałowe blaty bezowe układamy na paterze i smarujemy kremem migdałowym. Dekorujemy malinami, listkami mięty i srebrnymi kuleczkami. Schładzamy tort migdałowy przez kilka godzin w lodówce. Przechowujemy w lodówce. Smacznego The post Bezowy torcik migdałowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torcik bezowy z bitą śmietaną 195

babki drożdżowej na białkach albo szarlotki z bezą. Ponieważ po przygotowaniu klusek na parze miałam tym razem tylko dwa białka, wpadłam na pomysł, aby zrobić małe torciki bezowe z bitą śmietaną - taki tort Pavlova w wersji miniaturowej. Przepis na babkę drożdżową na białkach Przepis na kluski na parze Składniki - proporcje na dwa lub trzy torciki 2 duże białka(...)przygotować torciki migdałowe, wystarczy po zakończeniu ubijania dodać zmielone migdały i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego (możecie do tego użyć ozdobnej tylki) i wyciskać na papier lub matę formując okręgi. Bezę można też nakładać za pomocą łyżki. Wyrównać lekko górę bezy, robiąc

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort czekoladowy z cytrusami 163

deszczowo i tak jakoś jesiennie. Za zimą nigdy nie przepadaliśmy, ale święta bez śniegu to nie święta, prawda? W naszym domu bardzo często na święta był tort - choć przeważnie decydowaliśmy się na bezową wersję, z czekoladą lub orzechami! My niestety w tym roku nie jedziemy do domu na święta, ale chcemy sobie ten czas zrekompensować i postanowiliśmy przyrządzić kilka wyjątkowych

Plate of Joy
Tort bezowy z konfiturą wiśniową i gorzką czekoladą 196

Kruche leciutkie jak puch blaty bezowe przełożone słodką puszystą masą śmietanową. Całą słodycz przełamują wiśnie i tarta gorzka czekolada. Do tortu można wykorzystać dowolne owoce lub miks ulubionych, podawać natychmiast po przełożeniu. Klasyka która zwsze się sprawdza! Składniki: Na dwa bezowe blaty o śr 23 cm 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 1   łyżeczka mąki

Wanilia i Kardamon
Pavlova z owocami 183

Tort Pavlova to nie lada gratka  dla osób kochających bezowe desery.  Niejeden koneser zachwyca się ich smakiem i boskim wyglądem.  W tych tortach u mnie słodycz bezy przełamują  czarne porzeczki w syropie, lub truskawki.  Bita śmietana z serem mascarpone uzupełnia całość, owoce to już prawdziwa kropka nad i.  Składniki: 7 białek 350 g drobnego

Malinowe Pocałunki
Tort z kremem waniliowym i galaretką - Myszka Minnie 197

Zmiksować na gładką masę. Masą maślaną dokładnie posmarować cały tort, boki i wierzch.  Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny aby się dobrze schłodził. (Na tak duży tort zużyłam 1,5 porcji masy z przepisu). W tym czasie przygotowujemy masę cukrową. Poszperałam troszkę w necie i tym razem postanowiłam, że masę plastyczną przygotuję z pianek marshmallow. Masa jest(...)każdego płata kokardy do środka włożyć jakiś owalny przedmiot, aby nadać jej ładny kształt, u mnie pomocne okazały się kieliszki). Na koniec z resztek beżowej masy, powycinać kółeczka i ozdobić kokardę oraz tort dookoła. UWAGA : aby każdy element dobrze przykleił się, przygotować gęsty „klej” z cukru pudru i wody, nakładać pędzelkiem np. od farb dziecięcych. Na koniec cały tort delikatnie

kulinarnyswiatdomi
Lizaki bezowe 151

Dzisiaj witam Was lizakami bezowymi. Takie lizaki będą świetną dekoracją tortu. Robią lizaki możemy zrobić też mini beziki i ja tak zrobiłam. Oczywiście kolory dowolne, jakie tylko chcecie. Wystarczy podzielić pianę i odpowiednio zabarwić na różne kolory. A potem kwestia czy wyciskamy kolory osobno czy łączymy je ze sobą. Sekretem dobrych bez jest dokładne ubicie białek i rozpuszczenie się cukru(...)bezy nie będą dobrze upieczone a potem wysuszone. Tak więc tu liczy się czas i cierpliwość. A potem to już z górki. A teraz zapraszam po przepis. Lizaki bezowe

Ewa w kuchni
Torcik bezowy czekoladowo-kawowy 156

szkl. posiekanych orzechów włoskich Warstwa czekoladowa: 70 g czekolady deserowej (60% kakao) 2 duże łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% Oraz: 1 łyżka orzechów i stopiona czekolada do dekoracji Blaty bezowe: Nastawić piekarnik na 180°C . Przygotować dwie okrągłe tortownice o średnicy 20 cm , wysmarować je cienko olejem, a dno i boki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną(...)włoskie i wymieszać łyżką. Zostawić na blacie, w temp. pokojowej. Warstwa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Składanie tortu: Na talerzu położyć kakaowy blat bezowy. Posmarować go czekoladą wymieszaną z kwaśną śmietaną. Włożyć do lodówki na 5 minut. Następnie na warstwie czekoladowej rozłożyć masę kawową i przykryć jasnym blatem bezowym. Udekorować stopioną

Posadzone i zjedzone
Tort czekoladowo makowy z bezami a także recenzja książki - Moje wypieki na 4 pory roku. 204

znałam tego ciasta wcześniej mimo iż na blogu byłam nie raz. Może ciasto  jest nieco pracochłonne i potrzebuje czasu ale efekt końcowy jest tego wart w 100%.  Tort  czekoladowo makowy z bezami (opium) Biszkopt; 7 jajek 7 łyżek cukru kryształu 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie; Białka oddzielamy od żółtek(...)powidło, krem kawowo makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz, powidło, krem kawowo makowy (3 część), blat bezowy, krem makowo kawowy (4częsc), blat biszkoptu, poncz.  Odłożoną masą smarujemy tort, nast ępnie posypujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki na około pół godziny przed podaniem , aby krem zmiękł

Radość kipiąca uśmiechem.