Lizaki bezowe

Lizaki bezowe

Lizaki bezowe

Dzisiaj witam Was lizakami bezowymi. Takie lizaki będą świetną dekoracją tortu. Robią lizaki możemy zrobić też mini beziki i ja tak zrobiłam. Oczywiście kolory dowolne, jakie tylko chcecie. Wystarczy podzielić pianę i odpowiednio zabarwić na różne kolory. A potem kwestia czy wyciskamy kolory osobno czy łączymy je ze sobą. Sekretem dobrych bez jest dokładne ubicie białek i rozpuszczenie się cukru. W przeciwnym razie cukier, który się nie rozpuścił będzie płynny i bezy nie będą dobrze upieczone a potem wysuszone. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.