tłuszcz - 4436 przepisów (strona:129/296)

Kolety z kaszy jaglanej 315

składniki wraz z przyprawami oraz drobno posiekaną kolendrą mieszamy w misce na jednolitą masę. Formować kotleciki mocno ugniatając, panierujemy w tartej bułce smażymy po obu stronach na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Aby kotleciki nie rozpadały się na podczas smażenia trzeba dobrze przypiec z jednej strony i dopiero przekładamy delikatnie na drugą stronę. Smacznego

kgwjanczewo
SAŁATKA Z POMARAŃCZAMI I RUKOLĄ 178

oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie:   rozmaryn   przyspiesza trawienie tłuszczów,   majeranek działa łagodząco na przewód pokarmowy oraz wątrobę,   cząber   ma właściwości bakteriobójcze, reguluje procesy trawienne,  bazylia   działa rozkurczowo i przeciwbakteryjnie,   oregano   ma właściwości

Z Majeczką w kuchni
Tradycyjna polewka 329

ponownie zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Ziemniaki ugotować we wrzącej osolonej wodzie. Cebulę pokroić usmażyć na zloty kolor. Ugotowane ziemniaki odcedzić, podusić dolewając mleko i cebulę z tłuszczem, Dokładnie wymieszać . Usmażyć jajko sadzone

Garnkowe fanaberie
Makaron z twarogiem i prażonymi jabłkami- banalnie proste i obłędnie pyszne 312

prosi się o skonsumowanie. Całość przypomina nieco owocowe spaghetti ( KLIK ), jednak jest o wiele bardziej aromatyczna.  Porcja to 337kcal w tym 26,7g białka, 1,2g tłuszczu, 57,7g węglowodanów oraz 6,1g błonnika. SKŁADNIKI: 50g makaronu gryczanego- przed ugotowaniem- do kupienia tutaj 75g twarogu chudego 150g jabłka obranego ze skórki cynamon PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu

peanutbuttermonster
Racuchy z jagodami 180

odłożyć do podwojenia objętości. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron. Usmażone racuchy przełożyć na papierowy ręcznik w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy letnie posmarowane dżemem

Ala piecze i gotuje
Najlepsze przepisy na Tłusty Czwartek 136

faworki. W tym dniu łasuchy powinny zachłysnąć się słodką wolnością, a ci liczący kalorie powinni zapomnieć się o diecie. W tym dniu wypada bezkarnie zajadać się słodkimi, ociekającymi tłuszczem słodyczami. W tegorocznej wpisie z przepisami na Tłusty Czwartek znalazło się jednak kilka lżejszych słodyczy. Dzisiaj specjalnie nie napisałam nowego przepisu, najlepsze przepisy na Tłusty Czwartek . Każdy czytelnik znajdzie coś słodkiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Amerykaniec 336

mleka 1 łyżka soku z cytryny Cynamon, bakalie i orzechy znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blachę o wymiarach 25x25 cm wysmarować tłuszczem. 2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do miski, skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem, wymieszać. 3. Do misy miksera wbić jajka, dodać cukier i miksować do białości

Apetyczna babeczka
Rosół 190

swoich babć w komentarzach:) Ważnym etapem w przygotowaniu rosołu mięsno-warzywnego jest dobór mięsa. Najlepiej nadaje się mięso świeże, ponieważ mrożone może sprawić, że rosół będzie mętny. Lekko przerośnięty tłuszczem szponder wołowy, mostek, łata, przednia goleń lub drób to najlepsza podstawa dla rosołu. Mięsa musi być dużo, aby wywar miał intensywny smak. Rosół przygotowany na kurczaku będzie delikatniejszy i mniej

CoolinarniePL
MAŚLANO CZOSNKOWY GULASZ Z KURCZAKA 324

kawałki cebulę i podsmażyć ją. Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżone 1-2 ząbki czosnku i podsmażamy jeszcze moment mieszając, by się nie przypalił. Następnie partiami wrzucamy umyte, obrane z tłuszczu, pokrojone w dość dużą kostkę kawałki udźca i obsmażamy je na dużym palniku. Podsmażone mięso posypujemy solą ziołową, świeżo mielonym pieprzem i sporą ilością mielonego lub suszonego czosnku z młynka

Smaczne Zdrowe
Rolady śląskie 113

maszynce z dużymi oczkami, doprawić do smaku mięso ubić, posypać z obu stron solą i pieprzem posmarować z wewnątrz musztardą  nałożyć farsz, zamknąć wykałaczką smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości, podlewać bulionem Najlepsze z kluskami śląskimi - przepis podaję w osobnym poście

Kuchnia Beaty
Sznycle z piersi kurczaka 216

sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie składniki wymieszać, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę wdzięczna za wszelkie uwagi). Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim

Kuchnia Beaty
Pączki-najlepsze na świecie. 553

grubość 0,5 cm, wykrawamy  krążki, na krążek wkładamy powidła lub dżem np. z dzikiej róży, przykrywamy drugim krążkiem, kulamy pączki, zostawiamy do wyrośnięcia, pieczemy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Kluseczki z kapustą. 288

jajka, mleko, mąkę- konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego, łyżkę moczymy w gorącej wodzie i kładziemy kluski do wrzątku z vegetą, kluski gotujemy dwie minuty po wypłynięciu, następnie podsmażamy na odrobinie tłuszczu ze skwarkami (ja posypuję kluseczki jeszcze przyprawą, która ostatnio bardzo przypadła mi do gustu: Kamis Specialite- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią)  SMACZNEGO

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania